Korang ade berapa blog?

Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#41
Blog informasi... :)

Income lebih pada iklan @ affiliate bro dpt dari blog jenis mcm nie?

org lama biasanya buat benda yg dah tentu beri hasil...org baru buat benda yang org lama buat gakk tapi nak kutip hasil slow jek... :D
income lebih dari ads tn.. selit jugek la aff... nk jana traffic yg berkualiti
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#42
im follow this tn..

Spend time writing posts, not thinking about ads
Integrating AdSense into your blog is easy. Once your application has been approved, you can decide where the ads appear on your blog.

Ads useful to your visitors
AdSense always shows ads that are relevant to your users, based on their interests and the content of your blog.
Your style

Customise the appearance and location of your ads to fit the style of your blog.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#43
im follow this tn..

Spend time writing posts, not thinking about ads
Integrating AdSense into your blog is easy. Once your application has been approved, you can decide where the ads appear on your blog.

Ads useful to your visitors
AdSense always shows ads that are relevant to your users, based on their interests and the content of your blog.
Your style

Customise the appearance and location of your ads to fit the style of your blog.
Wah ni nota dri mane ye? [emoji16] [emoji16]
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#45
berita baik... baru jer beberapa minit share article kat social media dah ade org komen dan bagi pandangan
satu perkembangan yg positif
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#48
Kalo brani quote adsense...memang PRO BLOGGER nie...tapi mungkin buat2 PART TIME BLOGGER jek.. :D Gurau jek tn...

p/s: maklum aa kempunan nak pakai adsense...dapat buat ngan otai blogger dengan adsense pon jadi laa....berapa income tuan adsense dari blog informasi tue?

im follow this tn..

Spend time writing posts, not thinking about ads
Integrating AdSense into your blog is easy. Once your application has been approved, you can decide where the ads appear on your blog.

Ads useful to your visitors
AdSense always shows ads that are relevant to your users, based on their interests and the content of your blog.
Your style

Customise the appearance and location of your ads to fit the style of your blog.
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#49
Kalo brani quote adsense...memang PRO BLOGGER nie...tapi mungkin buat2 PART TIME BLOGGER jek.. :D Gurau jek tn...

p/s: maklum aa kempunan nak pakai adsense...dapat buat ngan otai blogger dengan adsense pon jadi laa....berapa income tuan adsense dari blog informasi tue?
hahaha...buat sambil2 jer tn...
involve dlm IM ni sebb minat tn klu nk ikutkan income dah lama sy tinggalkan dunia IM hehehe
pelahan2 kayuh tn dr ebay -Jual produk POD-affiliate-blogger.. tu la perjalnan dunia IM hehehe
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#50
Pergh...rahsia2 plak..memang mencanak adsense dari blog informasi ni... kurang2 mesti lepas blanja2 barang dapur punya... :)

Ebay pon sebat? Ini nama jek PART TIME BLOGGER...tapi gaya dah mirip PRO BLOGGER jek rasanya... tak gitu tuan? :D

p/s: Ebay main niche apa tuan? collectables heh? ker bisnes barang mainan rc2 tuan? kongsi sket tuan...dah lama nak terjun dalam labu ebay tp dah terjun labuair bocor jek... :D

p/p/s: Tokey pon kayuh pelan2...awak pon sama..terer2 sungguh nie..tabik sket tn!

hahaha...buat sambil2 jer tn...
involve dlm IM ni sebb minat tn klu nk ikutkan income dah lama sy tinggalkan dunia IM hehehe
pelahan2 kayuh tn dr ebay -Jual produk POD-affiliate-blogger.. tu la perjalnan dunia IM hehehe
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#52
Pergh...rahsia2 plak..memang mencanak adsense dari blog informasi ni... kurang2 mesti lepas blanja2 barang dapur punya... :)

Ebay pon sebat? Ini nama jek PART TIME BLOGGER...tapi gaya dah mirip PRO BLOGGER jek rasanya... tak gitu tuan? :D

p/s: Ebay main niche apa tuan? collectables heh? ker bisnes barang mainan rc2 tuan? kongsi sket tuan...dah lama nak terjun dalam labu ebay tp dah terjun labuair bocor jek... :D

p/p/s: Tokey pon kayuh pelan2...awak pon sama..terer2 sungguh nie..tabik sket tn!
hahhaaaa... ebay dulu2 jer tn...
setakat ni adsense tak capai KPI lagi tn.. sbb ade group adsense cite dia upload 200++ video dapat jugak 4 figure
saya nk focus pada article dulu.. kurang2nya 3 bulan pertama kena konsisten..

Semakin hebat perbincangan ni hehe ;-)
bincang2 mana yg kurang tambahkan mana yg lebih kongsi2 kan huhuu
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#53
Dulu2 terer tue mesti dah dapat bawak guni gak ala geng 40 org penyamun dari ebay nie... :D

upload 200 video dapat 4 figure? main adsense youtube ke nie?

Ada member team india cakap...main adsense zaman skrg aa kena pakai logik ...dier sound saya :

If you want be a good adsense player, make sure you find and focus easy level of keyword. Dont think so much about high or low pay for adsense keyword...

Tapi bila saya tanya...can i know which easy or hard keyword that i can develop micro niche site?

Laju jek geng india nie jawab : YES! you're right man.. i can help you by bla bla bla ( nak bagi keyword pon surub beli micro site dengan dier... :D )

p/s: teringat zaman 2009-2010 main adsense...buat artikel pagi siap upload ptg2 check dah mencanak income adsense...bila saya tanya member saya, jangan tanya macam mana boleh banyak...tanya berapa banyak yg ko nak... Terlebih sket jekk...you acc has been disabled to protect advertiser... :D



hahhaaaa... ebay dulu2 jer tn...
setakat ni adsense tak capai KPI lagi tn.. sbb ade group adsense cite dia upload 200++ video dapat jugak 4 figure
saya nk focus pada article dulu.. kurang2nya 3 bulan pertama kena konsisten..


bincang2 mana yg kurang tambahkan mana yg lebih kongsi2 kan huhuu
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#56
Pada saya kopipes kalau less than 50% ok la nak bg kredit..kalau 100% kopipes..sedih jugak..huhu
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#57
Dier kipas susah mati blog kita bro...dari baris no1 sampai penutup memang minat gila ngan artikel kita...yg lemah kredit tak bagi tue... :D

p/s: Tapi org cakap susah betul nak masuk google kalo kopi pes ni..betul ke?

Pada saya kopipes kalau less than 50% ok la nak bg kredit..kalau 100% kopipes..sedih jugak..huhu
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#58
Dulu2 terer tue mesti dah dapat bawak guni gak ala geng 40 org penyamun dari ebay nie... :D

upload 200 video dapat 4 figure? main adsense youtube ke nie?

Ada member team india cakap...main adsense zaman skrg aa kena pakai logik ...dier sound saya :

If you want be a good adsense player, make sure you find and focus easy level of keyword. Dont think so much about high or low pay for adsense keyword...

Tapi bila saya tanya...can i know which easy or hard keyword that i can develop micro niche site?

Laju jek geng india nie jawab : YES! you're right man.. i can help you by bla bla bla ( nak bagi keyword pon surub beli micro site dengan dier... :D )

p/s: teringat zaman 2009-2010 main adsense...buat artikel pagi siap upload ptg2 check dah mencanak income adsense...bila saya tanya member saya, jangan tanya macam mana boleh banyak...tanya berapa banyak yg ko nak... Terlebih sket jekk...you acc has been disabled to protect advertiser... :D
owh...mcmn bleh kene disabled adsense? account adsense x kene banned kan.?


Pada saya kopipes kalau less than 50% ok la nak bg kredit..kalau 100% kopipes..sedih jugak..huhu
kopipes content sama.. nnti kena panda dgn gugel...

Dier kipas susah mati blog kita bro...dari baris no1 sampai penutup memang minat gila ngan artikel kita...yg lemah kredit tak bagi tue... :D

p/s: Tapi org cakap susah betul nak masuk google kalo kopi pes ni..betul ke?
setakat saya tau lah klu bukn unique content mmng pantang besar nk rebut ranking di mata gugel..
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#59
Kalau kite buat repot kat Google cakap content kite kne copy ape yg en gogel akan buat ye? Banned blog yg copy paste ke?
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#60
Disabled aa bro..dah appeal siap bawak pulut kuning + ayam panggang bagai buat derk jek google team...dier cakap " acc awk nie brader boleh menjejaskan reputasi advertiser " - saya translate bunyinya mcm nie aa... Asal tak cakap direct jek " en buat adsense pakai topi hitam kan senang kan "..kita pon takde laa nak apeal2..- KALAU Setakat 1 hari cuma dalam usd30-50 ape laa sangat kan...takkan disaspect topi hitam...haaiiii

owh...mcmn bleh kene disabled adsense? account adsense x kene banned kan.?
Panda google...panda kat msia ajib ghorr dah bela tue..dah jinak dah ngan bdk2 blogger msia..sebab tue kena sokong suruh bela lama2 sket.. :D

kopipes content sama.. nnti kena panda dgn gugel...
Pantang besar heh...ooo thanks bro atas peringatan ini. Sebab saya ingat saya ambil content mcm bab2 agama then bg kredit pd owner.. :) Wahh pasni kena masuk ngaji pondok aa baru bleh dpt unique content kan bro... :D

setakat saya tau lah klu bukn unique content mmng pantang besar nk rebut ranking di mata gugel..
 
Top