Korang ade berapa blog?

Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#21
Tuan pulak berapa BANYAK blog? Org2 terer macam tuan mesti byk kan...tgk siggy pasal adsense tue jek dah takut saya... :D cer cer bgtau bos... :)

p/s: Orang wiki rupanya...terer ghupernya...tabik spring bos!

Masing2 ade bahagian rezeki insyaallah :)
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#22
Tuan pulak berapa BANYAK blog? Org2 terer lagi2 tgk siggy pasal adsense tue... :D cer cer bgtau bos... :)
Haha..saya ade 3 blog..tapi semua baru..dan 1 ni je yang sgt aktif haha..lagi 2 tu xde mase dah nak update..adehh..kne buat jadual blogging baru tahun depan hehe..

Nape saya buat thread ni?

Saya tertarik dengan satu post dari forum seberang..die ade 600 blog..konsep yg die gune adalah..if satu blog dpt USD1, 600 blog akan dapt USD600..

Ye mungkin nanti ade org ckap pasal pemilihan keyword untuk GA sume..tapi saya lebih kepada nak tahu trend org Malaysia ni macam mane pulak..hehe [emoji16]
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#23
Org seberang hati kental tue bos...saya hati kecik...main adsense kena banned terus merajuk... :D

Bos, tgk siggy jek dah tau hati bos memang bikers kental punya...Kalo org seberang bleh main sampai 600 blog tue rasanya laa bukan choosen keywords..buat blog yg boleh ada traffik templates minima blogspot + pakar twist seo... takkan tuan 3 blog jek...saya rasa laa...

Trend orang kita? ramai kenal WC pasal adsense... kalo tuan cerita laa pasal income adsense ker, servis adsense ker, buat acc adsense sampai dapat full ker... bleh cari makan rasanya... Kalo cerita bab2 topi hitam adsense sekalipun mesti lagi ramai nak tahu.... rasa saya laaa :)

p/s: Adsense & WC terpisah tiada orang jawa cakap... :D

Haha..saya ade 3 blog..tapi semua baru..dan 1 ni je yang sgt aktif haha..lagi 2 tu xde mase dah nak update..adehh..kne buat jadual blogging baru tahun depan hehe..

Nape saya buat thread ni?

Saya tertarik dengan satu post dari forum seberang..die ade 600 blog..konsep yg die gune adalah..if satu blog dpt USD1, 600 blog akan dapt USD600..

Ye mungkin nanti ade org ckap pasal pemilihan keyword untuk GA sume..tapi saya lebih kepada nak tahu trend org Malaysia ni macam mane pulak..hehe [emoji16]
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#24
Haha..terase saya sebab org jawa haha :) kalau otai-otai adsense msti target keyword dulu..strategi..tapi bro seberang tu buat opposite things..tapi ade logikanye di situ..

Rasa memang nak tambah blog lagi..tpi kemampuan belum mengizinkan..taget 600 blog..hahaha..pastu nak blaja wat niche site pulak..adeh..

Sy x siggy pun pasal GA haha..nak belajar aje..cashout pun x pernah haha..
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#25
Alamak! maaf laa ya bro...saya jawa gak tapi jawa celup jek aa... :)

Otai2 adsense layan keyword pada niche yg tertentu jek...kalo betul dier MAKAN ADSENSE dari 600 blog layan dengan KEYWORDS kena tabik spring aa... :)

Think outside da box mmg terbaik aa..kalo tuan dah tangkap logiknya disitu tuan pon bukan calang2 orangnya... biasa mmg macam tue style2 otai..nak belajar - nak belajar naikkan pendapatan...cashout tak pernah - itu acc yang ke dot dot dot...acc premier mesti setiap bulan cashout...saya rasa laa tuan.... :D

p/s: Kalo domain pon hentak nama wiki... cer cer tuan citer sket berapa bulan2 dapat adsense... :D Tgk masuk contest lynk.my selamba badak jek racing...kita terkial2 nak pacak depan...memang bukan calang2 orang en haikal nie... saya rasa laa... :)

Haha..terase saya sebab org jawa haha :) kalau otai-otai adsense msti target keyword dulu..strategi..tapi bro seberang tu buat opposite things..tapi ade logikanye di situ..

Rasa memang nak tambah blog lagi..tpi kemampuan belum mengizinkan..taget 600 blog..hahaha..pastu nak blaja wat niche site pulak..adeh..

Sy x siggy pun pasal GA haha..nak belajar aje..cashout pun x pernah haha..
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#26
Hahaha @MrDisc ni salah org ni..ape yang saya ckap2 tu sume ape yang saya belajar aje sebelum ni..

Harapnye akan datang menjadi kenyataan ape yang tn @MrDisc ckap tu hehe..aminn :)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#27
Salah orang? Saya tenung gambar profile si bapa dukung anak tue...rasanya saya bukan salah org..penuh berkarisma en haikal ni... :)

Ameen! InshaAllah bleh tue nanti adsense selamba usd30 sehari bermula dengan 3 blog yg ada tue... :) Takpe...sama2 belajar...lagi cantik bila dah belajar buat sharing session kan...banyak atau sedikit dapat cerita lain...momen sharing tue yg mahal...

Saya tunggu tokey punya momen sharing bersama WC nie...mesti lagi mantap cerita2 disebalik tabir kan... :D

Hahaha @MrDisc ni salah org ni..ape yang saya ckap2 tu sume ape yang saya belajar aje sebelum ni..

Harapnye akan datang menjadi kenyataan ape yang tn @MrDisc ckap tu hehe..aminn :)
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#28
Salah orang? Saya tenung gambar profile si bapa dukung anak tue...rasanya saya bukan salah org..penuh berkarisma en haikal ni... :)

Ameen! InshaAllah bleh tue nanti adsense selamba usd30 sehari bermula dengan 3 blog yg ada tue... :) Takpe...sama2 belajar...lagi cantik bila dah belajar buat sharing session kan...banyak atau sedikit dapat cerita lain...momen sharing tue yg mahal...

Saya tunggu tokey punya momen sharing bersama WC nie...mesti lagi mantap cerita2 disebalik tabir kan... :D
Gambar tu mmg da betul hehe..cume description yang wow tu bukan saya la (insyaallah akan dtg) hehe ;-)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#29
Bapa seperti en haikal ini tidak mustahil mampu utk berjaya walaupon tak sampai 600 blog tue.. :)

Seni dukung anak tue jek dah bleh nampak potensi nya... FOKUS & YAKIN dgn kemampuan yang ada mesti bleh punya lah!

p/s: Tinggal saya petik rakan saya yg kaki adsense pada zaman2 kemuncak 2007-2010 yang akaun masih kekal selamba tak kena banned....Nak buat dengan adsense hati kena cekal. Perkara BANNED memang takde dalam kamus hidup dan JANGAN coba2 bermain lebih dari 1 acc...memandangkan saya langgar pantang larang cikgu saya tue (BAB AKAUN), saya rasa saya kurang sesuai dengan adsense... layan 8share jek laa... :D

Gambar tu mmg da betul hehe..cume description yang wow tu bukan saya la (insyaallah akan dtg) hehe ;-)
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#31
Hoho! Nak menjual tak pandai promosi..sempena hari jumaat penghulu segala hari yang mulia nie, saya bg tips 8share :

1 - Ayat KREATIF yang berunsur sedikit provokasi ( ala2 baling suar dalam stadium tue)

2 - Kalo promosi kat FB, cari group2 mereka yang berumur bukan budak2 remaja.. cth: group cikgu pencen

3 - ulang sampai 8share pitam nak bayar anda step diatas.

p/s: Bukan 100% berjaya tapi setakat rm1 utk 5 u.v bleh dapat aa...kurang2 RM10 nak cashout 1st time bleh aa dapat.

p/p/s: Buat survey org dah tak minat so bgtau jek pada yang berminat... :)

Terima kasih atas nasihat tu @MrDisc :)

Nak kne belajar dgn @MrDisc untuk promot 8share pulak hehe
 
Joined
Mar 16, 2008
Messages
52
Likes
17
Points
8
Offline
#32
Nampaknya rancak berborak berkaitan AdSense.

@theHaikal pernah tahu Nursingcrib.com? Web tersebut "Hot" selepas kebanyakan nota-nota kuliah dan praktis mendapat perhatian dan rujukan ramai. Apa lagi, earning AdSense pun naikla sama. Website yang khusus menyediakan nota-nota ilmiah bukannya banyak sangat seperti hiburan kan, kalau betul-betul buat, pasti ramai yang rujuk.


Jika ada peluang dan kepakaran jangan tunggu lama. Tapikan, permulaan projek kena tabahlah. Faham-fahamlah kalau buat bahan ilmiah ni memerlukan pengorbanan masa dan nota yang disediakan bukan boleh cincai, kena teliti.

Permulaan susah, senang tu akan datang kemudian.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#33
InsyaAllah nt sy tgk nursingscrib tu Tn @adiazudin. Terima kasih sb bagitau :)

Projek ilmiah ni mmg kne buat betul betul sb menjadi bahan rujukan org lain..bgus buat niche site camni..ade berangan..tp belum ade kepakaran lgi..insyaallah akan datang :)
 
Joined
Mar 16, 2008
Messages
52
Likes
17
Points
8
Offline
#35
Sb nursingcrib ni la tn @adiazudin nak buat projek tahun depan tu kan ;-)
Tekaan yang tepat :D lepas lihat web nursingcrib.com tu saya terfikirkan bahan-bahan kuliah universiti. Hasrat projek ini untuk utilise kepakaran yang ada di kalangan ahli keluarga, rugi pulak rasanya apabila disia-siakan. Setidak-tidaknya, kami menyumbang ke arah kebaikan dan menambah bahan pendidikan.
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#36
Hoho! Niche kesihatan dengan adsense memang susah utk dipisahkan...ingat lagi zaman mesothelioma...punya lah mahal cpc nye.. :D

p/s: Cuma buat niche kesihatan nie kalo memang banyak bahan n ada kepakaran mmg syok...tp kalo buat atas dasar nak cari income kaw2 punya dalam adsense kenal tahan bosan aa... pada saya laa... :D
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#37
ade banyak blog less than 5,6 blog tp yg focus satu blog je ni...
alhamdulillah...masih konsisten update article
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#38
Fokus satu blog..blog niche rojak atau spesifik bro?

Orang lama nie...kasik share aa sket teknik bro buat duit dari blog tue... :)


ade banyak blog less than 5,6 blog tp yg focus satu blog je ni...
alhamdulillah...masih konsisten update article
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#39
Fokus satu blog..blog niche rojak atau spesifik bro?

Orang lama nie...kasik share aa sket teknik bro buat duit dari blog tue... :)
blog lebih pada informasi jer bro @MrDisc
lama ke baru ke sama je bro....
takde teknik rahsia pon bro... konsisten jer content...
cabaran keyword dgan content
cabaran paling besar kemalasan heheheh
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#40
Blog informasi... :)

Income lebih pada iklan @ affiliate bro dpt dari blog jenis mcm nie?

org lama biasanya buat benda yg dah tentu beri hasil...org baru buat benda yang org lama buat gakk tapi nak kutip hasil slow jek... :D

blog lebih pada informasi jer bro @MrDisc
lama ke baru ke sama je bro....
takde teknik rahsia pon bro... konsisten jer content...
cabaran keyword dgan content
cabaran paling besar kemalasan heheheh
 
Top