Korang ade berapa blog?

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
Saja belajar. Baru buat dalam 2 hari berusaha untuk memastikannya aktif.
Saya sudah undi anda. Semoga anda menang dalam pertandingan itu.
Amin..terima kasih byk :) boleh belajar dengan ramai otai otai kat forum WC ni pasal blogging..saya pun masih dalam proses belajar..:)

Pada saya dua perkara paling penting dalam buat blog:
- Blog tentang sesuatu yg diminati
- Konsistensi. Tak semestinye setiap hari kne update, tapi update secara konsisten :)

Hehe..nasihat dri blogger ikan bilis hehe ;-)
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Salam,
Nak tanye la..korang semua ade berapa blog ye? Kalau boleh nayatakan jumlah blog dan berapa blog yang aktif ;-)
Wassalam.......saya ada 2 blog, tapi cuma satu yg aktif.......baru start blogging tahun ni.
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Same la Tuan HafizM HafizM..saya pun baru start blogging tahun ini :) semoga sama-sama terus berjaya dalam dunia blogging :)
Blog saya blog rojak saja.....dapat ilham bila saya cari sesuatu info, then terjumpa blog2 purba tinggalan pra-sejarah yang isinya masih relevan untuk dibaca dan dijadikan rujukan......
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Bagi saya buat blog itu seni..setiap org ade care tersendiri ;-) lagipun tujuan utama Tuan mungkin untuk promot Arba kan. :)
Tidak juga......saya lebih berminat bercerita tentang motosikal, itu adalah sesuatu yg saya sebati dlm jiwa saya. ARBA Network hanya akan keluar bagi yang mencarinya, Alhamdulillah, income dijangka 5 digit lagi 6 bulan.
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
Tidak juga......saya lebih berminat bercerita tentang motosikal, itu adalah sesuatu yg saya sebati dlm jiwa saya. ARBA Network hanya akan keluar bagi yang mencarinya, Alhamdulillah, income dijangka 5 digit lagi 6 bulan.
Ok la tu..dah ade topik blog yang diminati :) first step dah ok..tinggal konsistensi aje lagi ;-)
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
Saya pun ade satu je...+SedihMenangis+. Baru start tahun nie..
 

adiazudin

junior
Joined
Mar 16, 2008
Messages
57
Points
8
Sekarang ada satu, tahun 2016 akan siap satu lagi projek kerjasama bersama salah seorang pensyarah untuk web pendidikan. Boleh ambil peluang kerana bahan pendidikan online Bahasa Melayu tak banyak.
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Hoho! Tokey ada satu tanah jekk...macam tak percaya pon ada... :)

Tapi possible gak...Tanah yang ada tue besar...bleh ajak coolie2 mcm saya sewa tanah dgn tokey...terima kasih ya tokey bagi tapak tanah nie sewa ngan coolie2 mcm saya...masa offer TANAH nie aritue teringin gak nak beli...tapi tabung ayam tak cukup isi dalamnya lagi...+SedihMenangis+
Saya pun ade satu je...+SedihMenangis+. Baru start tahun nie..
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
Sekarang ada satu, tahun 2016 akan siap satu lagi projek kerjasama bersama salah seorang pensyarah untuk web pendidikan. Boleh ambil peluang kerana bahan pendidikan online Bahasa Melayu tak banyak.
Tahniah Tuan adiazudin adiazudin :) tambahan lagi Tuan ade bakat dalam graphic design pasti byk offer menarik diterima :)
 
Top