Korang ade berapa blog?

Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#1
Salam,
Nak tanye la..korang semua ade berapa blog ye? Kalau boleh nayatakan jumlah blog dan berapa blog yang aktif ;-)
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#5
Saja belajar. Baru buat dalam 2 hari berusaha untuk memastikannya aktif.
Saya sudah undi anda. Semoga anda menang dalam pertandingan itu.
Amin..terima kasih byk :) boleh belajar dengan ramai otai otai kat forum WC ni pasal blogging..saya pun masih dalam proses belajar..:)

Pada saya dua perkara paling penting dalam buat blog:
- Blog tentang sesuatu yg diminati
- Konsistensi. Tak semestinye setiap hari kne update, tapi update secara konsisten :)

Hehe..nasihat dri blogger ikan bilis hehe ;-)
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#9
Same la Tuan @HafizM..saya pun baru start blogging tahun ini :) semoga sama-sama terus berjaya dalam dunia blogging :)
Blog saya blog rojak saja.....dapat ilham bila saya cari sesuatu info, then terjumpa blog2 purba tinggalan pra-sejarah yang isinya masih relevan untuk dibaca dan dijadikan rujukan......
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#10
Bagi saya buat blog itu seni..setiap org ade care tersendiri ;-) lagipun tujuan utama Tuan mungkin untuk promot Arba kan. :)
 
Joined
Jun 25, 2015
Messages
301
Likes
50
Points
28
Age
44
Offline
#11
Bagi saya buat blog itu seni..setiap org ade care tersendiri ;-) lagipun tujuan utama Tuan mungkin untuk promot Arba kan. :)
Tidak juga......saya lebih berminat bercerita tentang motosikal, itu adalah sesuatu yg saya sebati dlm jiwa saya. ARBA Network hanya akan keluar bagi yang mencarinya, Alhamdulillah, income dijangka 5 digit lagi 6 bulan.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#12
Tidak juga......saya lebih berminat bercerita tentang motosikal, itu adalah sesuatu yg saya sebati dlm jiwa saya. ARBA Network hanya akan keluar bagi yang mencarinya, Alhamdulillah, income dijangka 5 digit lagi 6 bulan.
Ok la tu..dah ade topik blog yang diminati :) first step dah ok..tinggal konsistensi aje lagi ;-)
 
Joined
Mar 16, 2008
Messages
48
Likes
17
Points
8
Offline
#15
Sekarang ada satu, tahun 2016 akan siap satu lagi projek kerjasama bersama salah seorang pensyarah untuk web pendidikan. Boleh ambil peluang kerana bahan pendidikan online Bahasa Melayu tak banyak.
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#17
Hoho! Tokey ada satu tanah jekk...macam tak percaya pon ada... :)

Tapi possible gak...Tanah yang ada tue besar...bleh ajak coolie2 mcm saya sewa tanah dgn tokey...terima kasih ya tokey bagi tapak tanah nie sewa ngan coolie2 mcm saya...masa offer TANAH nie aritue teringin gak nak beli...tapi tabung ayam tak cukup isi dalamnya lagi...+SedihMenangis+
Saya pun ade satu je...+SedihMenangis+. Baru start tahun nie..
 
Joined
May 3, 2008
Messages
2,820
Likes
54
Points
48
Offline
#18
Blog ada laa 2 3 jek..blog2 nak cari makan punya...tp skrg dah susah nak cari makan aa...ramai dah terer2... :)
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
#19
Sekarang ada satu, tahun 2016 akan siap satu lagi projek kerjasama bersama salah seorang pensyarah untuk web pendidikan. Boleh ambil peluang kerana bahan pendidikan online Bahasa Melayu tak banyak.
Tahniah Tuan @adiazudin :) tambahan lagi Tuan ade bakat dalam graphic design pasti byk offer menarik diterima :)
 
Top