KONSISTEN - Kunci Kejayaan

epalmuda

freshman
Joined
Feb 13, 2009
Messages
315
Points
18
Dalakm setiap pekerjaan tak kira dalam IM atau,bidang lain. Perkara yg paling dititikberatkan adalah KOnsistensi, Atau lebih cantik kalau saya katakan "istiqamah". Ya, memang saya akui, buat suatu perkara secara konsisten memang susah. Tapi, perlu selalu setkan minda yg kerja yg kita buat tu adalah satu ibadah. kalau mindset dah positif, barulah yg kita buat jadi mudah dan tidak membebankan. "Alah bisa, tegal biasa".


Dan, pesanan kepada mereka yg ingin berjaya dalam IM dan jg diri sendiri. Kalau dh lama tak update post, atau kejap tenggelam kejap timbul, jangan mimpi la nak berjaya dlm IM. Apa yang penting? KONSISTEN.
 

Futures Market

freshman
Joined
Aug 14, 2015
Messages
11
Points
1
Age
39
ye betul TT sejak saya amalkan saya rasa mudahnyer dapat client
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
konsisten wat keje same mcm jage baby baru lahir.kalau jage anak baby kecik sanggup smpai 3 bulan je,
masuk umur anak 4 bulan kt letak depan rumah x usik.ape jadik kat dak tu?

wat keje tenet pun same.

nasihat ni tuk diri sndiri juge.hua hua huaaaaaa
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
konsisten wat keje same mcm jage baby baru lahir.kalau jage anak baby kecik sanggup smpai 3 bulan je,
masuk umur anak 4 bulan kt letak depan rumah x usik.ape jadik kat dak tu?

wat keje tenet pun same.

nasihat ni tuk diri sndiri juge.hua hua huaaaaaa
Peh ayat baby tu makan dalam jgk la [emoji28]
 

HafizM

Senior
Joined
Jun 25, 2015
Messages
311
Points
28
Age
45
Saya konsisten dlm urusan saya dgn tuhan, saya konsisten dgn tanggungjawab kpd keluarga, saya konsisten dgn pekerjaan utama bersama majikan, saya konsisten bersama ARBA Network sejak 2013, saya konsisten update blog saya sekurang2nya satu topic sebulan.

Walaupun penat, tapi berbaloi menjadi seorang yg konsisten.
 

ikanum

freshman
Joined
Feb 19, 2016
Messages
5
Points
3
Age
32
konsisten tu yang berat dan payah untuk dilaksanakan tetapi akan saya cuba juga sehingga berjaya. Chaiyok!! +Belajar+
 

vtec101

freshman
Joined
Jul 17, 2013
Messages
31
Points
8
Betul tu TT. Saya share dalam konteks online biz. Walaupun 2,3 bulan masih tak nampak 1 sen pun, di sana lah kita harus lebih konsisten. Jangan berhenti buat marketing, iklan, content untuk blog, buat squeeze page dan setting autoresponder untuk kumpul list. Ingat, kebanyakan apa yang kita buat kat internet takkan hilang (artikel, blog post, forum post), dan post2 inilah yang akan bekerja untuk kita 24 jam sehari tanpa henti. So, ingat harus konsisten mcm kata TT. Thanks TT.
 
Top