Komik Kombinasi buku komik dan series

arigato45

freshman
Joined
Jun 27, 2011
Messages
18
Points
1
mula2 dulu kalau nak baca komik kena beli buku komik, lepas tu ada animated punya, kira bersiri la kt tv.. possible tak in future kita gabungkan dua2, kita buka buku, then terus keluar like hologram terus tunjuk scene2 mcm tgk tv.. kira 2 in 1.. menarik la mcm tu kan..
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
29
mula2 dulu kalau nak baca komik kena beli buku komik, lepas tu ada animated punya, kira bersiri la kt tv.. possible tak in future kita gabungkan dua2, kita buka buku, then terus keluar like hologram terus tunjuk scene2 mcm tgk tv.. kira 2 in 1.. menarik la mcm tu kan..
wow...mesti interesting sgt buku komik ni...tapi mcm mana nak combine kedua2 tu?
 

Nur Sulehah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
55
Points
6
rasanya combination features buku tu blh buat dgn pki teknologi mcm 5G TM...Kalau buku jenis ni publish, mesti byk org nak beli...
hebatnya teknologi 5G TM ni. sy dengar kata TM dah mula install network 5G mereka kat beberapa tempat. Berita ni real ke?
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
hebatnya teknologi 5G TM ni. sy dengar kata TM dah mula install network 5G mereka kat beberapa tempat. Berita ni real ke?
that's real...TM dah mula jalankan ujian network kat subang jaya...diorg akan mengkomersialkan network 5G utk kegunaan public tak lama lagi...
 

Siti Junada

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
31
Points
6
sesiapa yg nak akses internet yg stabil dan laju, stay tune network 5G TM...sy percaya mereka akan membawa network 5G yg istimewa dan hebat kpd kita org...
 

Puspawati

freshman
Joined
Jul 25, 2018
Messages
51
Points
6
sesiapa yg nak akses internet yg stabil dan laju, stay tune network 5G TM...sy percaya mereka akan membawa network 5G yg istimewa dan hebat kpd kita org...
ya betul...TM ada capability utk sediakan network 5G kpd warga malaysia...dan sy yakin bhw TM 5G juga blh menyediakan infrastruktur kepada syrt telco lain dlm perkembangan internet 5G ...
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
that's real...TM dah mula jalankan ujian network kat subang jaya...diorg akan mengkomersialkan network 5G utk kegunaan public tak lama lagi...
5G kalau implement kat public seperti, bus station tu dpt test whether supaya dorang tak basah sbb hujan, dpt bawa payung awal
 

catwang90

junior
Joined
Aug 29, 2011
Messages
162
Points
18
5G kalau implement kat public seperti, bus station tu dpt test whether supaya dorang tak basah sbb hujan, dpt bawa payung awal
Selain tu, kalau best dpt track kat apps tu check dgn bus pukul berapa sampai dan dpt bagi info tentang bus tu
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
25
that's real...TM dah mula jalankan ujian network kat subang jaya...diorg akan mengkomersialkan network 5G utk kegunaan public tak lama lagi...
Bukan takat subang je, Langkawi pun tgh diorang testing 5g sana, mungkin attraction org ramai. Yg paling latest aku baca kt artikel ni, diorang nak buat stand alone 5g, telco lain rasanya x buat pun stand alone cam ni. Memang laju la tm punya 5g pas ni, tergugat telco lain ahaks
 

inazrif94

freshman
Joined
Nov 22, 2019
Messages
46
Points
6
Age
25
ya betul...TM ada capability utk sediakan network 5G kpd warga malaysia...dan sy yakin bhw TM 5G juga blh menyediakan infrastruktur kepada syrt telco lain dlm perkembangan internet 5G ...
Terfikir cemana telco lain nak buat 5g ni, tambah lagi diorang collab. Apa yg diorang fikir masa collab tu pun aku x tahu. Dgn tm yg cukup infra, specialize dlm bidang ni, x nak pula collab. Asal eh? Hmm
 

nirachan

freshman
Joined
Sep 11, 2013
Messages
70
Points
8
Selain tu, kalau best dpt track kat apps tu check dgn bus pukul berapa sampai dan dpt bagi info tentang bus tu
tak silap aku skrg pun dah ada app mcm ni tapi tak bleh nak panggil real time tracking la sbab tgk bas dah nak sampai bsu stand rupanya dah gerak, sabo je la kite hahahaha.. harapnya 5g nanti bleh betul2 track la, accurately wah gituu
 

nirachan

freshman
Joined
Sep 11, 2013
Messages
70
Points
8
Bukan takat subang je, Langkawi pun tgh diorang testing 5g sana, mungkin attraction org ramai. Yg paling latest aku baca kt artikel ni, diorang nak buat stand alone 5g, telco lain rasanya x buat pun stand alone cam ni. Memang laju la tm punya 5g pas ni, tergugat telco lain ahaks
telco lain tak buat? x ke lagi laju n cost efficient buat stand alone ni? lagi mau susahkan diri guna yg lama? aduiii tak faham la kiteee
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
29
Points
8
Macam mana combine ni?? kalau combine akan jadi interesting
Yg penting combine ni lebih menarik dpd maxis celcom combine haha..yela, bleh pula combine dua2 telco tu..mybe diorg fikir after effect dia kalah telco lain utk 5g nanti..diorg nak lgi gempak patut buat stand alone, mcm tm buat, laju dgn jimat kt situ
 

merriebrownie

freshman
Joined
Jun 11, 2013
Messages
29
Points
8
Bukan takat subang je, Langkawi pun tgh diorang testing 5g sana, mungkin attraction org ramai. Yg paling latest aku baca kt artikel ni, diorang nak buat stand alone 5g, telco lain rasanya x buat pun stand alone cam ni. Memang laju la tm punya 5g pas ni, tergugat telco lain ahaks
Haa betul..supposedly every telco should do stand alone kalau nak laju tpi tu la masih nk guna yg bukan stand alone so up to them la..
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
Bukan takat subang je, Langkawi pun tgh diorang testing 5g sana, mungkin attraction org ramai. Yg paling latest aku baca kt artikel ni, diorang nak buat stand alone 5g, telco lain rasanya x buat pun stand alone cam ni. Memang laju la tm punya 5g pas ni, tergugat telco lain ahaks
Menariknya! Knapa telco lain x nak buat? Maybe kepakaran tu x de kot kt diorang. Rugi la kt situ hahahaha. Tm je la buat kan ok dah tu, kusut2 apa lagi haha
 

anne112

freshman
Joined
Aug 31, 2011
Messages
66
Points
6
Yg penting combine ni lebih menarik dpd maxis celcom combine haha..yela, bleh pula combine dua2 telco tu..mybe diorg fikir after effect dia kalah telco lain utk 5g nanti..diorg nak lgi gempak patut buat stand alone, mcm tm buat, laju dgn jimat kt situ
Itulah, dua2 telco skrg servis mehhh. Mana yg dah expert tu bagi je dorang buat. Telco lain pi settle masalah sendiri dulu
 
Top