Kisah mengorat awek..

fahmi087

Newbie
Joined
Feb 14, 2009
Messages
150
Points
16
Haha macam-macam kisah ada...tak pe la tunggu masa yang sesuai...untuk mengurat awek...lepak dulu...
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,833
Points
48
Age
34
Bercinta lepas kahwin. Syok !

Saya kenal wife saya melalui kawan.
Kawan tu dah kawin masa tu.

First time saya dan wife berjumpa ialah masa di rumah kawan tu.
Dengan berbekalkan bucu dinding (antara ruang tamu dan bilik) sebgai hijab, saya dan wife berkenalan. Pada masa yang sama, kawan berada tidak jauh daripada kami. Sekadar tidak mendengar perbualan saya dan wife sahaja.

Masa berkenalan tu, saya tanya macam2, wife tanya macam2. Keluarga macam mana. Soalan2 menguji akal, agama dan IQ.

:)

Masa taaruf tu, bulan 8. Kami berkahwin hujung bulan 12.
Jumlah sms dihantar = tidak lebih 30
Jumlah call dibuat = tidak lebih 0 minit
Jumlah datang ke rumah keluarga wife(sebelum kahwin) = 2 kali

Alhamdulillah. Sekarang ni dah dekat 3 tahun bergelar suami dan isteri.
Adalah tergigit lidah, tapi takde lah sampai patah tangan (ayat bahasa tinggi)

Rumah tangga kami kini, disinari seorang cahaya mata (puteri)

Kesimpulan yang saya buat, saya sangat bersyukur dapat lepas daripada percintaan sebelum kahwin yang kebanyakannya sekarang ini, sering dinodai dengan alasan "cinta".

Hurm, kepada yang nak tahu lebih lanjut bagaimana untuk bercinta selepas nikah (ala-ala Islamik, bukan cinta Islamik, tapi cinta megikut syariat - Insya Allah) , boleh lah PM saya atau email je kat rajakamil(at)rajakamil.com
 

ajisaziz

freshman
Joined
Oct 29, 2008
Messages
1,383
Points
36
Bercinta lepas kahwin. Syok !

Saya kenal wife saya melalui kawan.
Kawan tu dah kawin masa tu.

First time saya dan wife berjumpa ialah masa di rumah kawan tu.
Dengan berbekalkan bucu dinding (antara ruang tamu dan bilik) sebgai hijab, saya dan wife berkenalan. Pada masa yang sama, kawan berada tidak jauh daripada kami. Sekadar tidak mendengar perbualan saya dan wife sahaja.

Masa berkenalan tu, saya tanya macam2, wife tanya macam2. Keluarga macam mana. Soalan2 menguji akal, agama dan IQ.

:)

Masa taaruf tu, bulan 8. Kami berkahwin hujung bulan 12.
Jumlah sms dihantar = tidak lebih 30
Jumlah call dibuat = tidak lebih 0 minit
Jumlah datang ke rumah keluarga wife(sebelum kahwin) = 2 kali

Alhamdulillah. Sekarang ni dah dekat 3 tahun bergelar suami dan isteri.
Adalah tergigit lidah, tapi takde lah sampai patah tangan (ayat bahasa tinggi)

Rumah tangga kami kini, disinari seorang cahaya mata (puteri)

Kesimpulan yang saya buat, saya sangat bersyukur dapat lepas daripada percintaan sebelum kahwin yang kebanyakannya sekarang ini, sering dinodai dengan alasan "cinta".

Hurm, kepada yang nak tahu lebih lanjut bagaimana untuk bercinta selepas nikah (ala-ala Islamik, bukan cinta Islamik, tapi cinta megikut syariat - Insya Allah) , boleh lah PM saya atau email je kat rajakamil(at)rajakamil.com
best cite
buleh wat drama tv
siar kat astro oasis
aku pon sama je, ada sorang baby, dah dekat 3 taun kawen :)
 

ama

Newbie
Joined
Mar 8, 2009
Messages
413
Points
0
bergantung jgak cinta lps kawin ni... kekadang kena tgk pada peranan yg dimainkan oleh suami dan isteri tu... tak semua yg kita harapkan menjadi indah....
erm btol tu..
bercinta lps kawen kdng2 x bhgie sbb kite x knl hati budi masing2..mane la taw kot kt dpn kite jer baik,blkg hampeh..:rolleyes:
 

ikirdz

Senior
Joined
Mar 13, 2009
Messages
427
Points
18
erm btol tu..
bercinta lps kawen kdng2 x bhgie sbb kite x knl hati budi masing2..mane la taw kot kt dpn kite jer baik,blkg hampeh..:rolleyes:
apa yg bleh aku kongsikan, kenali lah dulu hati budi kalau perlu bkwn, kwn la dulu...tak perlu tergesa2, jgn bila org rekemen kan terus jer terima pastu kawin, tu namanya pakai tangkap muat jer...
 

ama

Newbie
Joined
Mar 8, 2009
Messages
413
Points
0
zaman dulu2 bleh la bercinta pas kawen ni sbb laki dulu nga laki skang berbeza..
 

Apeh

freshman
Joined
Mar 30, 2007
Messages
1,259
Points
38
zaman dulu2 bleh la bercinta pas kawen ni sbb laki dulu nga laki skang berbeza..
Hmm .. lain ke ??

Same ajew aku tengok ... kesian kat budak2 laki skang ... .. isk isk .. ape la nasib badan .. hehe
 

ama

Newbie
Joined
Mar 8, 2009
Messages
413
Points
0
Hmm .. lain ke ??

Same ajew aku tengok ... kesian kat budak2 laki skang ... .. isk isk .. ape la nasib badan .. hehe
mmg btol pom..tu pasal la nk cari calon suami skng ni kene pilih btol2..

p/s:jgn mrh ler..gurau2 jer tu tp ade btolnyer..:D
 

Syedz

Senior
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,444
Points
38
Age
34
Awek oh Awek.. saye ade sorang minah ni..die minat kat sye..comel plak tu... sye pun cam minat kat die jugak.. so kami layan2 la sbgai member yg bercinte..tp hampeh..kantoi mengorat laki lain kt friendster... mmg kuwang hajor..

Da..malas nk jiwang dah.. MAJOK! :(
wakaka, sian hang sapikk, dun worry, hang tu hensem..lepas ni ramai pompuan dok kejar ko..lupakan la palygirl tuh, golongan begitu biasanya perasan cunz..

hehe
 

nadieyaa05

Newbie
Joined
Dec 18, 2007
Messages
1,698
Points
36
kalau kita percaya pada jodoh yang telah di tentukan oleh Allah, asenye isu serasi or tak serasi tu bkn la isu penting pn... mesti ada sebab kenapa Allah jadikan dia sebagai jodoh kita... fikir-fikirkan dan selamat beramal... :)
 

anis87

freshman
Joined
Apr 4, 2009
Messages
7
Points
0
salam,
kawan2 semua, sini korang boleh download ebook marketiva update 2009 terbaru melalui blog aku. takda tarikh luput seperti url sebelum ni. tapi blog aku tak lawa laa, sapa2 yg pandai bagi cantik blog boleh laaa ajar aku lepas nii huhuhuhuu....
ni link untuk ke blog aku:-
http://forexpercuma.blogspot.com/

download pada yg tulis marketiva1 new 2009
 

potgasace

freshman
Joined
Jul 19, 2008
Messages
52
Points
6
This my sad story..
Saya mengenali si dia semasa di metrik..
Disebabkan kami mempunyai banyak persamaan so kami pun dengan rasminya declare perasaan masing.
Dia terima saya seadanya..

Kisah kami berlanjutan selama 3 tahun.
Dalam pada itu..dia memaksa saya agar mengahwininya segera.
Siapalah yang tanak kawin..tapi apakan daya.
Ibu bapa saya masih kurang percayakan kemampuan saya dalam
menjaga anak orang.

So..i start to build my own carrier. Internet businessman..
Selama 3 tahun struggle kumpul duit..
Dan akhirnya berjaya meyakinkan famili dan membeli sebentuk cincin..

Tidak berapa lama selepas tu..si dia mula berubah sikap.
Kehadiran sorang mamat yang lagi kaya dari saya mengubah segala galanya. Si dia mula kedinginan..Jarang msg..jarang keluar.Alasannya sibuk..

Atas ketentuan ilahi satu hari, saya membelek2 friendster dan melihat profil mamat yang kacau daun tu. Alangkah terkejutnya saya melihat gambar mereka keluar berdua duaan. Bukan satu, malah berpuluh2..Hati saya retak seribu..

Wanita yang saya harap2kan selama ini tikam saya dari belakang. Akhirnya dia mengaku telah berubah hati dan sudah 3 kali keluar dengan lelaki tu. Walaupun alasan dia minta putus sbb ingin tumpu pelajaran dan rasa bersalah tapi akhir2 ini saya tahu juga bahawa mereka still bersama2..
I am in the depth of the grief..trauma kesedihan..

Hanya tuhan mengetahui segala sakit di hati diperlakukan sedemikian..usaha yang saya curahkan selama 3 tahun ini umpama sia2 belaka..haii..dunia..
 
Last edited:

budakbaek

freshman
Joined
Jul 20, 2008
Messages
784
Points
16
wah,xpe2..sabo potgasace..
insyaallah,nnti ko akan jmpe pompuan yg lebih bgus dari die..
 
Top