kisah ebayer bernama adwanigallery..

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
:) ilmu yg dlm thread berhingus je aku aplikasikan dlm hal ni + byk layan produk fizikal.....

AN problem pun aku layan gak tp aku ada dpt order dr luar ebay, mungkin tu yg membantu kot....

ditambah dgn kejujuran kita dgn buyer, mmg aku resend je mana2 buyer yg complaint, so far feedback aku bru 1 je -ve, xbyk mana pun feedback aku tu, dlm 100+ je dan byk juga yg beli tp xbg feedback wpun dh dpt brg.

:D


ko ni dah tahap wajib turun teh tarik ni. Moh hujung minggu ni malam kat NZ amacam?
 

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
94
Points
6
:) ilmu yg dlm thread berhingus je aku aplikasikan dlm hal ni + byk layan produk fizikal.....

AN problem pun aku layan gak tp aku ada dpt order dr luar ebay, mungkin tu yg membantu kot....

ditambah dgn kejujuran kita dgn buyer, mmg aku resend je mana2 buyer yg complaint, so far feedback aku bru 1 je -ve, xbyk mana pun feedback aku tu, dlm 100+ je dan byk juga yg beli tp xbg feedback wpun dh dpt brg.

problem2 yg selalu dibincangkan x aku nafikan, aku pun mengalami sumer tu, biz ni byk mengajar erti kesabaran pd kita.

paypal aku pun penah di access limit beberapa hari, nasib paypal mtk doc yg aku blh provide. ebay aku pun xder masalah sbb aku guna DC utk verify so eBay mmg xkacau cuma dpt cuti tu ada ler sbb layan vero...

yg aku nmpak produk fizikal mmg membantu, mujur lah modal aku utk produk fizikal kecik jer, brg murah tp dpt sambutan...

so awe 9, ko otai sure lbh byk tau dr aku....aku ni newbie je...aku pun byk benda lg nk belajar dr bro....

anyway thanks bebyk sbb bg info kat aku hr tu, byk benda lg aku nak tya ni...stand by ok...:D

tu yg kami always newbie nak nuntut tu,boleh pekena teh tarik pasni.
 

Riyzal

Newbie
Joined
Jul 28, 2009
Messages
255
Points
0
ko ni dah tahap wajib turun teh tarik ni. Moh hujung minggu ni malam kat NZ amacam?

:)
nak belanja kengkwn yg baik2 sumer kat cni blh, xder hal tp weekend ni xdapek sbb adik ipar aku kawin, next week nak anto pengantin plak, minggu satu lg cuti new year kan, isyaAllah tp dh dekat nak bukak sekolah, ribut le plak dgn preparation anak2 nak naik sekolah sbb anak aku 4 org yg sklh

nti ada masa free aku bg tau sbb aku pun byk benda lg nk belajar dr sifu2 kat cni, klu aku dok KL no hal;)

tp aku xder teknik2 baru nak kongsi, sumer yg sifu zacky ajar kat alamanda dulu je aku guna
 

johntravolta

freshman
Joined
Oct 11, 2009
Messages
473
Points
0
manjung kat belah mana bro? nanti aku turun manjung aku carik ko, tunjuk ajarku sifu!!!
 

aWe 9

Senior
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,959
Points
38
Age
34
manjung kat belah mana bro? nanti aku turun manjung aku carik ko, tunjuk ajarku sifu!!!

klu sampai manjung jumpa Giant, call je aku..rumah aku dekat2 situ jer:)

john..klu nk p...ajak aku yg newbie ni john,.aku nk penuhkan tabung unta aku john..please john..:(

sifu sharl, tunjuk ajarku sifu.....!!:D
 

jnal

freshman
Joined
Aug 13, 2008
Messages
94
Points
6
awe tu malu2 kucing.....nak ajo plak
karang kita yg terkena di ajo plak,;)
 

ijamidayu

Newbie
Joined
Oct 11, 2007
Messages
3,074
Points
38
Age
38
wei sifu awe 9, patutnyer aku yg cakap mcm tu...:D

Dia memang gitu bro....
awe 9 said:
john..klu nk p...ajak aku yg newbie ni john,.aku nk penuhkan tabung unta aku john..please john..

sifu sharl, tunjuk ajarku sifu.....!!

Jgn lupa ajak aku sekali.. Ko pun kena ajaq aku awe...

jnal said:
awe tu malu2 kucing.....nak ajo plak
karang kita yg terkena di ajo plak,

Sekali dia share ilmu utk multiple akuan.. Ramai lopong mulut bro.... :D
 

AsYraF

freshman
Joined
Nov 26, 2009
Messages
472
Points
16
Emm...teringin nak komen ttg salah faham *nick dirahsiakan* ttg thread TT

nih, saya rasa tiada apa-apa yg salah jika seseorang ingin berkongsikan pengalaman beliau didalam sesuatu bidang.

Tak kiralah walaupun beliau baru jer join e-bay ni selama seminggu, setiap individu mempunyai teknik dan rahsia tersendiri untuk berjaya didalam IM. Dan semuanya dikongsi dengan semua forumer disini dengan niat ikhlas sebagai motivasi terutama kpd newbie.

Kepada bro Shah, teruskan usaha murni ada utk memberikan motivasi secara pasif kpd semua disini dgn pengalaman bro didalam ebay tersebut.

P.S.: mai umah saya di Kepala Batas,Penang klu nk pekena laksa:)

"Sharing is Care, Caring is Share";)
 

virtualmetal

freshman
Joined
Apr 22, 2009
Messages
1,873
Points
38
salah faham apa tu? tuan tanah hantar wakil ke ni? empunya diri mana? lain nama yg disebut-sebut, lain nama pulak yg muncul.

tak salah pun dia nak kongsi pengalaman. org lain pun tak salah jugak nak kongsi pengalaman PC dengan dia. jgn baling batu sorok tangan dah ler.
 
Top