Kisah Cikgu Tuisyen Buat $531 Dalam Masa 3 Hari Di Flippa

yurckk

freshman
Joined
Jan 13, 2012
Messages
21
Points
0
Kalo rs nk jual domain tu je, aku mungkin berminat nk beli. PM URL domain tu, aku check dlu then
aku bgtau mcm mn (Sorry TT hijack thread lak :p)


BTW kt flippa, nk jual domain sj mmg payah gk. Melainkn domain tu btol2 premium,
for instance: 1 word domain (e.g: business.com).

Kalo x, baik try jual kt tempat lain sbb fees sj dah mahal, rugi plak nanti :)

Terima kasih di atas perkongsian ini, baru ja tau apa tu flippa, minggu lepas saya ada domain nk jual.. tanya2 kt forum diorg ckp jual kt flippa, then saya pon pergi ke flippa, tp kena byr utk listing so saya terbantut utk jual di sana sbb tak taw plak potensi dia. ingat just nk jual jer, alang2 dah tak thu nk pki domain tersebut utk apa. tapi domain kosong jer lah.
 

white_lighter0

freshman
Joined
May 20, 2009
Messages
11
Points
1
Tips yg menarik utk digunakan..
saya br dpt buat sale $200 minggu lps rase teruja la.. hahah...
TQ Cikgu sbb memberi inspirasi.. :D
 

amirza

freshman
Joined
Nov 11, 2008
Messages
238
Points
18
cikgu saya ada soalan untuk ditanya.

1 ) bagaiman cikgu dapatkan content untuk website yang hendak dijual di flippa.

2) adakah cikgu gunakan autoblog dari wprobot? versi developer atau pun versi ayam.

terima kasih
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Biasanya...jual domain kat flippa ni agak payah ckit...banyak org jual website je!!!! Yang saya dapat tahu dari orang...nak jual domain better kat SEDO.com

Free tak silap saya...saya belum try lagi!!!

Terima kasih di atas perkongsian ini, baru ja tau apa tu flippa, minggu lepas saya ada domain nk jual.. tanya2 kt forum diorg ckp jual kt flippa, then saya pon pergi ke flippa, tp kena byr utk listing so saya terbantut utk jual di sana sbb tak taw plak potensi dia. ingat just nk jual jer, alang2 dah tak thu nk pki domain tersebut utk apa. tapi domain kosong jer lah.
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Peh ada domainer disini...takpe hijack ckit2

Kalo rs nk jual domain tu je, aku mungkin berminat nk beli. PM URL domain tu, aku check dlu then
aku bgtau mcm mn (Sorry TT hijack thread lak :p)


BTW kt flippa, nk jual domain sj mmg payah gk. Melainkn domain tu btol2 premium,
for instance: 1 word domain (e.g: business.com).

Kalo x, baik try jual kt tempat lain sbb fees sj dah mahal, rugi plak nanti :)
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Tahniah!!! Seperti yang saya katakan...sekarang ni Flippa tgh ramai buyer (ramai orang dah tahu kewujudan dan manfaat beli site di flippa.com) Jom ambil peluang ni segera untuk jana income di Flippa dengan menjual blog/website!!!

Tips yg menarik utk digunakan..
saya br dpt buat sale $200 minggu lps rase teruja la.. hahah...
TQ Cikgu sbb memberi inspirasi.. :D
 

CikguHafis

freshman
Joined
Dec 14, 2009
Messages
749
Points
18
Thanx kerana bertanya....

Untuk dapatkan content untuk dijual di flippa.com ada banyak cara antaranya ialah
1) cari plr content
2) copy content dari article directory (dengan syarat masukkan resource box article yang anda copy tadii bersama2 dengan artikel yang di postkan ke website/blog)

*Kita hanya flipper..jadi jangan buang masa untuk dapatkan artikel yang 100% unik..kebanyakan site sy jual...content is not unque dan saya declare masa listing di flippa.

Wp Robot...

Yang ni sangat penting...saya punya versi ori...ramai org rasa berat nak dapatkan versi ori ni...tapi ada caranya untuk dapatkan installation yang ori dengan harga jauh labih murah dari harga developer!!!

Harap dapat penjelasan...


cikgu saya ada soalan untuk ditanya.

1 ) bagaiman cikgu dapatkan content untuk website yang hendak dijual di flippa.

2) adakah cikgu gunakan autoblog dari wprobot? versi developer atau pun versi ayam.

terima kasih
 

KingCalypso

freshman
Joined
Jan 14, 2012
Messages
56
Points
0
Wp Robot...

Yang ni sangat penting...saya punya versi ori...ramai org rasa berat nak dapatkan versi ori ni...tapi ada caranya untuk dapatkan installation yang ori dengan harga jauh labih murah dari harga developer!!!

Harap dapat penjelasan...
:-O Mana bro? fiverr ke...
 

amirza

freshman
Joined
Nov 11, 2008
Messages
238
Points
18
Thanx kerana bertanya....

Untuk dapatkan content untuk dijual di flippa.com ada banyak cara antaranya ialah
1) cari plr content
2) copy content dari article directory (dengan syarat masukkan resource box article yang anda copy tadii bersama2 dengan artikel yang di postkan ke website/blog)

*Kita hanya flipper..jadi jangan buang masa untuk dapatkan artikel yang 100% unik..kebanyakan site sy jual...content is not unque dan saya declare masa listing di flippa.

Wp Robot...

Yang ni sangat penting...saya punya versi ori...ramai org rasa berat nak dapatkan versi ori ni...tapi ada caranya untuk dapatkan installation yang ori dengan harga jauh labih murah dari harga developer!!!

Harap dapat penjelasan...
betul ke boleh dapat installation ori dengan harga yang murah....apakah rahsianya...
 

naz7

freshman
Joined
Apr 29, 2008
Messages
74
Points
6
Salam cikgu..saya baca thread ni macam best..dulu saya ada beli ebook rahsia flippa tu tapi saya tak buat pon..

saya nak tanya soalan

1)masa cikgu dulu2 x reti buat website..cikgu belajar buat website macam mana?

ni jela soalan pertama dari saya..tq
 

amirza

freshman
Joined
Nov 11, 2008
Messages
238
Points
18
salam cikgu , selalunya berapa lama cikgu ambil masa untuk siapkan website yang cikgu nak jual dan lagi satu adakah siap jer website cikgu terus jual dekat flippa ataupun tunggu 2 ke 3 bulan baru jual kat flippa.
 

JaMaL

Senior
Joined
Jan 14, 2009
Messages
5,609
Points
38
Syabas cikgu...


Saya dah baca dari thread awal. Memang bermotivasi, dan banyak tips yang diperolehi
 
Top