Keyword untuk PPC, seach engine dll

zolkifle

freshman
Joined
Mar 20, 2006
Messages
37
Points
6
Bila kita cakap tentang search engine dan Pay Per Click mesti bermula dengan keyword sebab komputer search engine tu check database keyword dia

Saya nak tanya kalau ada sesiapa di sini yang pernah guna software free kat bawah ni atau yang sewaktu dengannya ...
http://www.goodkeywords.com

TQ.
 

zolkifle

freshman
Joined
Mar 20, 2006
Messages
37
Points
6
kenapa zol?
Saje nak share dengan kawan2 di sini. Saya plan nak promote affiliate yang mahal2 guna PPC, jadi 1 sales pun dah banyak masuk apatah lagi kalau convert ke duit kita ...

Jadi supaya untung atau paling kurang balik modal dalam promosi PPC atau bahasa canggih dia ROI dia +ve, kita kena pandai pilih keyword & macam2 strategi lain yang berkaitan, semua kita kena tahu. Bila main dengan berjuta2 keyword ni kenalah guna tools atau software (jadi komputer kita atau server luar akan buat analisa tu semua, kita dapat report yang dah senang dibaca aje)

Ini ada beberapa lagi online tools berkaitan dengan keyword dan PPC ni

http://inventory.overture.com/d/searchinventory/suggestion/
https://adwords.google.com/select/KeywordToolExternal
http://www.espotting.com/popups/keywordgenbox.asp

Yang ni pun boleh jugak kot ...
http://www.wordtracker.com/topkeywords.html
http://www.marketleap.com/publinkpop

File excel untuk kita updatekan promosi kita pula kat sini
http://www.kolimbo.com/Search-Engine-Sheet.xls

Tujuan saya mendedahkan semua ini ialah supaya kawan2 boleh kongsi idea bagaimana kita boleh atur strategi untuk promosi website kita atau affiliate program kita melalui PPC + semua tools percuma kat atas tu ...

Sama2lah kita cuba guna dan diskus lagi dan lagi kat sini dan sama kita capai market antarabangsa luar sana nu ...
 
Top