Kerja Part Time / Full Time Dirumah, Income RM1300 - RM3400 Sebulan di Shopee

Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#44
Saya dah mendaftar jobdirumah tapi tak tahu nak mula dari mana?
Apabila anda dah mendaftar dan dapat sms username dan password dari pihak jobdirumah. Sila login dan baca segala penerangan dari pihak jobdirumah, tengok video yang disediakan dan baca artikel bagaimana cara untuk mencari kerja dari sumber yang betul. Anda lihat, baca dan fahamkan. Apabila dah faham, sila mendaftar pada website-website yang disarankan. Mencuba dan mahirkan skill menaip di website yang disarankan oleh jobdirumah. Praktiskan segala tips yang diberikan.
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
62
Likes
4
Points
8
Offline
#45
sy dah pernah join program macam ni dulu.. tapi tak dapat income.duit burn rm50...
huhu..adik saya lagi kesian..mase join job dirumah(bkn TT punye tp orang lain) dulu diorang x mention yang 100% jobs tu dlm bahasa inggeris..

terkebil2 adik saya..kesian pun ade..last putus angin terus nk cari duit secara online. .kikiki

Sent from my i9400 using Tapatalk 2
 
Joined
Aug 19, 2009
Messages
525
Likes
3
Points
18
Offline
#46
Screenshot yang diorg letak tu macam dari web freelancer dot com (formerly known getafreelancer dot com). kan kan?. baik usaha pergi jenguk2 sendiri dari join mcm ni, xpon applykan diri utk bentuk 1 team VA- pastu suh 1 manager yg outsource kerja bagi2 kat team.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#47
Pembayaran upah untuk pekerja di rumah selalunya di buat
mengunakan Paypal, cek atau deposit tunai. Anda boleh pilih
sendiri cara bagaimana anda mahu di bayar.

Upah Tetap:
Harga upah di tetapkan pada satu harga sebagai contoh $100 untuk
satu tugasan. Anda akan lakukan kerja dengan harga upah yang
tetap hingga selesai tugasan.

Upah Jam:
Bayaran mengikut jam, perlu di lakukan dalam talian melalui
sistem yang di sediakan oleh majikan untuk mengira jumlah jam
bekerja dan juga merakam perkembangan tugasan. Sebagai contoh
anda di bayar $10.00 untuk setiap jam dan anda selesaikan tugasan
dalam masa 10 jam, jadi upah yang akan di terima adalah sebanyak
$100.

Walau apa pun jenis upah yang anda terima, bayaran upah oleh
majikan adalah selepas tugasan di selesaikan.

Jika tugasan agak sukar, anda boleh juga meminta bayaran
pendahuluan sebelum memulakan kerja. Namun ia bergantung pada
budi bicara majikan dalam hal ini.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#54
Setiap hari pada pukul 8 pagi, pihak Jobdirumah akan mengirim senarai kerja-kerja daripada syarikat/ majikan terus ke email anda. Antara contoh-contoh kerja ialah seperti memasukkan maklumat ke dalam pengkalan data, mengumpulkan maklumat, laporan, artikel, proposal, pengiklanan, penterjemahan, mereka bentuk grafik, pembangunan laman web, facebook & twitter manager, komen page dan group facebook, pekerja kaji selidik dalam talian, penulis blog part time dan pelbagai jenis kerja lagi. Anda boleh pilih mana kerja yang bersesuaian dengan anda, fahamkan kehendak majikan dan mula memohon kerja tersebut.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#55
Untuk mendapat kerja di rumah yang sebenar, anda perlu tahu di mana untuk mencari peluang tersebut. Memang ada banyak peluang pekerjaan di rumah tapi kebanyakan adalah perniagaan di rumah bukan pekerjaan di rumah. Walaupun kedua – dua jenis ini boleh di lakukan di rumah tetapi mempunyai maksud yang berbeza.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#57
Setiap hari pada pukul 8 pagi, pihak Jobdirumah akan mengirim senarai kerja-kerja daripada syarikat/ majikan terus ke email anda. Antara contoh-contoh kerja ialah seperti memasukkan maklumat ke dalam pengkalan data, mengumpulkan maklumat, laporan, artikel, proposal, pengiklanan, penterjemahan, mereka bentuk grafik, pembangunan laman web, facebook & twitter manager, komen page dan group facebook, pekerja kaji selidik dalam talian, penulis blog part time dan pelbagai jenis kerja lagi. Anda boleh pilih mana kerja yang bersesuaian dengan anda, fahamkan kehendak majikan dan mula memohon kerja tersebut.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#58
Mengenai Jobdirumah.com:

jobdirumah.com merupakan penyedia khidmat latihan asas dan sumber pekerjaan alternatif pada yang berminat. Perkhidmatan yang disediakan adalah panduan dalam bentuk penerangan bertulis dan video tutorial tentang bagaimana, cara apa, dan di mana hendak mencari kerja di rumah dari sumber - sumber yang betul.
Untuk kemudahan ahli, Jobdirumah.com akan menolong mencari kekosongan baru dan dihantar terus ke email setiap pagi secara percuma. Jika ada kerja yang ahli fikirkan sesuai dgn kemahiran, ahli boleh buat permohonan kepada majikan

Mengenai Kliks Solution:
Di daftarkan dengan SSM atas nama Kliks Solution pada 30/4/2008 di Kuala Lumpur.
Bekerja 100% di rumah dan tidak mempunyai pejabat & tidak pernah bercadang untuk mempunyai pejabat pada masa depan kerana ia lebih kos efektif dan mengunakan konsep kebebasan bekerja di rumah tanpa perlu mengikut protokol kerja biasa.

Nama Perniagaan: Kliks Solution
No Pendaftaran: 001762546-A
No Telefon: 0172651827 (Isnin - Jumaat: 3pm - 10pm sahaja)
Fax: 0321784213

Pengasas: Fadil Abdullah - Kuala Lumpur
Mempunyai kepakaran dalam bidang Research & Development, Pengurusan Sumber, Email Marketing, Affiliate Marketing, Web Development, E-commerce & bidang IT berkaitan.
Berpengalaman lebih 10 tahun dalam bidang Home Based Business & Internet Marketing.

Pengasas Bersama: Halim Hussain - Cyberjaya
Lulusan Telecommunication Technology dari Kolej Telekom & berpengalaman lebih 5 tahun dalam bidang IT & Internet Marketing. Punya kepakaran dalam bidang Technical Support, Satellite Networking Technology, System Administration & Network Engineering.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#59
Alah Jobdirumah ini menipu sama je dengan kerja-kerja online yang lain!!
Semuanya terletak pada diri anda untuk menilainya. Kalau anda baca betul-betul satu persatu di website jobdirumah anda akan faham bagaimana konsep jobdirumah ini beroperasi tanpa ada sebarang motif tersembunyi. Sehingga kini saya tak pernah jumpa lagi yang mengatakan jobdirumah ini menipu kerana saya sendiri pun dah join. Kalau ada sila maklumkan terus pada saya beserta buktinya.
 
Joined
Oct 27, 2012
Messages
223
Likes
4
Points
18
Offline
#60
Anda dah besar panjang boleh fikir sendiri mana baik dan buruk dan juga tiada unsur paksaan pun untuk anda join (syarat jobdirumah untuk 18 tahun ke atas sahaja). Saya SYOR pada yang berminat untuk cuba dapat income sampingan. Pada yang menganggur, pesara, surirumah sepenuh masa, pelajar atau sesiapa yang nak cuba cari duit sampingan boleh mencuba jobdirumah
 
Top