Kerja/bisnes tanpa risiko dan modal

Joined
Nov 30, 2008
Messages
1,750
Likes
0
Points
36
Offline
#21
my bisnes
modal just untk beli hosting je
lps tu develop web untuk client
dlm sebulan
bleh satu projek pom dh cukup:D(untuk ak la org lain ak xtahu)
 
Joined
May 22, 2007
Messages
6,621
Likes
2
Points
38
Offline
#22
modal takder laa kena kreatif mencari idea bagaimana mahu menjana pendapatan dengan platform percuma...
 
Joined
Nov 7, 2008
Messages
126
Likes
0
Points
0
Offline
#23
Bagi sy tiada kerja/bisnes tanpa risiko ...
Semua yg kita buat perlukan modal walaupun x semua modal dlm bentuk duit
Apa yg paling penting modal dalam bentuk kemahiran/kepakaran yg kita ada ... jika anda ada yg ini ramai org sanggup invest & berkongsi keuntungan
Anda mesti muhasabah diri apakah kelebihan yg anda ada & unik tp tak ada pada org lain
Jika anda pandai buat makanan & sedap ( spt karipap,roti,canai,nasi lemak) anda boleh hantar kat kedai makan & berikan komisen setiap unit yg terjual
Kat sini anda cuma fokuskan untuk siapkan makanan ( dalam 2-3 jam sehari) tersebut .. urusan jualbeli kini diambilalih oleh kedai makan
jd anda boleh buat duit w/pun berada dirumah
 
Joined
Dec 31, 2007
Messages
4,279
Likes
0
Points
36
Offline
#24
aku pon nak tau gak, sapa boleh bagi personal coaching, bimbing sampai berjaya, bayaran akan dibuat apabila berjaya , 10 percent dari hasil pendapatan selama setahun. okay tak ?
 

sdas86

freshman
Joined
May 22, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#26
Hi,
I am making some small income using my blog as well. Trying to make even more money using my blog. :)
 

arzule

freshman
Joined
Apr 29, 2009
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#27
Pertama sekali, aku marah betul kalau ada orang asyik2 complaint takleh buat duit di internet. sepatutnya korang check diri korang dulu, apa yang korang dah buat, betul ke langkah2 yang korang dah lalui, cukup ke usaha yang korang dah curahkan pada bisnes or program tu. ni tak, belum ape2 dah mengeluh, tanak keja susah2, tanak buat bisnes berisiko, sumer nak senang takde modal takde risiko....kalo ada itulaa namanya SKIM CEPAT KAYAP! kalau semua yang korang dah buat tu korang patuhi, last skali check amalan korang (bagi yang beragama islam tu), baik ke hubungan korang ngan orang lain, ada simpan perasaan hasad dengki lagi, semayang jaga ke tak, amalan jariah sedekah ada tak buat, hormat tak kat orang tua especially parent korang, istiqamah tak dengan apa yang korang buat dan lalui, ada tawakkal tak setiap kali pas buat keja....lastly aku nak pesan, jangan putus asa, buat sehabis baik, kaji kelemahan dan kekuatan setiap program or bisnes dan matchkan dengan keupayaan dan minat sendiri......orang2 yang jadi jutawan sekarang pun dah lalui macam2 benda jatuh bangun, sebab tu diaorang berjaya, kalo berjaya senang sangat, cepatlaa jatuh....JANGAN ASYIK2 COMPLAINT!
 
Joined
Sep 27, 2009
Messages
1,962
Likes
1
Points
38
Offline
#28
takde orang yang berjaya tanpa hadapi RISIKO..nak jadi orang yang berjaya kan? Kena hadapi RISIKO.. tak nak hadapi RISIKO? Jadilah orang tak berjaya selama-lamanya :D
 
Joined
Jan 16, 2011
Messages
74
Likes
0
Points
6
Offline
#29
salam,

betoi semua business ada risiko... takat nie, x jumpa lagi la org yang boleh kaya dengan keje x de risiko.. takat nak sekupang dua tu boleh... tp nak senang rasanya payah.

cuma teringat pesan 'tok guru' sy dulu, "do what you really like, money will follows", tak caya boleh cuba, tp bg sy ianya berhasil.
 

yon777

freshman
Joined
May 24, 2011
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
#30
Assalam... Ini Post yg pertama saya dalam Wangcyber ;)

Nak cari duit..mana boleh trus dapat income riban-riban kalo x cari customer..
(kecuali pelaburan forex yg perlukan skill,pengurusan kewangan serta tahap kesabaran yg tinggi)
modal kecik risiko kecik lah.. modal besar risiko pun besar..

Banyak peluang bisnes yang tak cari orang dapat duit.. hakikatnya, itulah yang orang cari..
Tapi banyak yang separuh jalan.. bila dah ramai join, tauke pun lari...
 
Joined
Feb 25, 2011
Messages
499
Likes
1
Points
0
Offline
#31
Ini daripada pengalaman sendiri:
1. Kena tanya diri sendiri apa yang kita betul-betul MINAT dalam dunia ni.
Kita minat sesuatu hal ni, tau banyak pasal minat kita ni sampaikan kalau
kita berborak dengan orang yang minat sama, kagum dengan pengetahuan kita.

2. Cari jalan, fikir macamana kita boleh translate minat kita kepada bisnes internet
Mungkin kita boleh translate dalam bentuk ebook atau blog (start modal kosong).
Untuk translate tak berapa susah kerana sumber-sumber boleh dicari
dalam WC.

3. Sebab saya sendiri tak jemu-jemu membaca, buat kajian dan berborak pasal
minat saya tentang SILVER. Apa orang lain nak cakap, biarkan sebab memang
dah itu minat kita. Pengetahuan ada ni kita boleh share dan mana tahu nanti
ada orang sanggup bayar kepakaran MINAT kita.

Lepas dah buat semua ni, rasanya risiko boleh diuruskan dengan lebih baik
 
Joined
May 27, 2009
Messages
129
Likes
0
Points
0
Offline
#32
Ini daripada pengalaman sendiri:
1. Kena tanya diri sendiri apa yang kita betul-betul MINAT dalam dunia ni.
Kita minat sesuatu hal ni, tau banyak pasal minat kita ni sampaikan kalau
kita berborak dengan orang yang minat sama, kagum dengan pengetahuan kita.

2. Cari jalan, fikir macamana kita boleh translate minat kita kepada bisnes internet
Mungkin kita boleh translate dalam bentuk ebook atau blog (start modal kosong).
Untuk translate tak berapa susah kerana sumber-sumber boleh dicari
dalam WC.

3. Sebab saya sendiri tak jemu-jemu membaca, buat kajian dan berborak pasal
minat saya tentang SILVER. Apa orang lain nak cakap, biarkan sebab memang
dah itu minat kita. Pengetahuan ada ni kita boleh share dan mana tahu nanti
ada orang sanggup bayar kepakaran MINAT kita.

Lepas dah buat semua ni, rasanya risiko boleh diuruskan dengan lebih baik
setuju dgn bro ikram.minat tu paling penting.sy ni pon slalu lost sebab xstick pada satu2 jenis online business.ada org minat pelaburan emas,ada org minat menulis(so boleh la wat ebook), ada orang minat pasal hartanah.

bila da dpt grab pd satu benda yang kita minat tu,cuba explore mcm mana kita boleh jana income dari situ.yang paling penting- ACTION! masih ramai yg xdpt jana walau RM1 pon kat internet ni sebab xde ACTION,sedangkan ilmu tu dah ada.kalau nak tunggu ilmu lengkap didada baru nak start,alamatnya sampai ke sudah la xde apa2.

just my 2 cents. :)
 
Joined
Mar 11, 2013
Messages
3
Likes
0
Points
0
Offline
#33
saya nak menjemput anda semua untuk hadir ke Program NEED seperti berikut:
* Sabtu, 16 Mac 2013 jam 2.00 pm di D'Impian Inn, Parit Raja, Johor;
* Rabu, 20 Mac 2013 jam 8.00 pm di Pusat Belia Antarabangsa Cheras, KL;
* Sabtu, 23 Mac 2013 jam 2.00 pm di Crystal Lodge Hotel, Kota Bharu, Kelantan;
* Ahad, 24 Mac 2013 jam 2.00 pm di Hotel Seri Malaysia Kuantan, Pahang.
Sekiranya ingin menjadi Usahawan dengan & TANPA MODAL, disarankan agar hadir ke seminar kami untuk dengar lebih lanjut !!
Sila berikan nama penuh & HP no anda kepada saya untuk tempah tempat yang sangat TERHAD ini.... Masuk adalah PERCUMA !!!

BISNES FABRIK TANPA MODAL TANPA RISIKO.
SAYA BERI FABRIK RM 1K UNTUK ANDA MULA BERNIAGA,
TAK HABIS JUAL JANGAN NANGIS!!! TUKAR BALIK BARANG DENGAN YANG LAIN.
KAMI DAH ADA 400 AGEN SELURUH MALAYSIA.
LAJU-LAJU HUBUNGI SAYA FB AYUHAMIDAH
013~3018935
 
Last edited:
Joined
Mar 14, 2007
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
35
Offline
#34
Rasanya semua benda buat akan ada resiko.. modal pun mesti ada gak.. aku rasa baik buat online bisnes..
tapi nak kena banyak bersabar.. sebab permulaan memang agak susah nak masuk duit. Kalu dapat mentor yang baik, beruntunglah..
 

amyza

freshman
Joined
Mar 19, 2013
Messages
1
Likes
0
Points
0
Offline
#35
salam,

saya nk tanya apa itu Pay Per Lead, saya dah join 1 program affiliate, tapi tak faham camne nak teruskan program tsebut...
 
Joined
Mar 14, 2007
Messages
33
Likes
0
Points
6
Age
35
Offline
#36
salam,

saya nk tanya apa itu Pay Per Lead, saya dah join 1 program affiliate, tapi tak faham camne nak teruskan program tsebut...
Waalaikummussalam,

Macam ni.. Jika saya mempunyai produk untuk dijual dan Amyza mendaftar untuk mempermosikan web jualan saya dan jika ada sesiapa yang melihat lalu mengisi borang nama dan alamat email di dalam web jualan saya, Amyza akan mendapat komisen.
Komisen yang akan dibayar pada Amyza adalah seperti yang telah di ditetapkan dalam syarat dan peraturan saya.

Ya.. cam itu lah..
 
Top