Kereta child lock

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
so kalau mcm e wallet ni boleh pakai mana2 tempat tak..saya dah la taktau sangat guna kemudahan2 ni..
Tapi e - wallet dpt bantu ke?? sbb bukan semua e wallet dpt guna utk petrol tau?? so ada recommend tak??
 

limtape

junior
Joined
May 28, 2013
Messages
129
Points
18
Sekarang zaman cashless, harp harp ni dpt mengurangkan kes kes jenayah, lepas tu nak cash back tu penting
mmg kalau ada apps mmg selesaikan semua masalah nya, jika tak, kes jenayah mesti bahaya daripada dulu tau
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Aplikasi apa tu.. macam e-wallet ke?
Kalau ewallet still kena p kaunter.. kalau setel just pakai aplikasi dekat phone ja.. Tak payah nak beratur bayar semua tu.. make sure topup la duit dalam setel tu guna online banking ke tambah kad ke ikut mana senang. Buat payment dekat apps, keluar kereta isi minyak.. kan dah setel.. hahaha
 
Last edited:

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Setel?? apps tu boleh isi minyak kat pertronas tu? kat advertising dpt jumpa, tak tau best ke tak??
Haah kat petronas jer. Bagi aku best laa.. sebab senang sikit takde nak ambik masa lama dekat kaunter.. Lagi-lagi time pagi nak pergi kerja tu.. tak lalu aku tunggu lama-lama dekat kaunter.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
Selain dpt jaga anak, aku rasa selamat sbb kes ragut tak turunkan, dan jadi byk mangsa kat station minyak tau, kalau ada setel ni, kes ragut menurunkan
Betul sangat nii.. Risau tau tinggal anak lama--lama dalam kereta. Nak angkut bawak p kaunter pon renyah kalau anak pon berderet.. haha.. Lagi satu memang bagos la kalau pakai time covid19 ni wei.. Takde laa risau nak isi minyak. Karang kalau p kaunter kita terdedah ramai sangat org kat situ.. Kalau pakai setel takde dekat sangat dengan orang.
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
so kalau mcm e wallet ni boleh pakai mana2 tempat tak..saya dah la taktau sangat guna kemudahan2 ni..
dia tak sama mcm ewallet.. ewallet nak kena scan qr code semua tu dekat kaunter.. Kalau setel ni tak payah.. Awak install dulu Setel aplikasi ni.. nanti godek-godek dulu.. lama-lama nanti faham laa.. mula-mula biasa laa kurang sikit.. Setel aplikasi ni boleh pakai dekat petronas je tau..
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
wau dah hebat. cashless la lepas ni pegi isi minyak. bawa kunci kereta je. haa sekali dgn henpon la yer. lupa pula
Kan, takde risau kena ragut ke semua tu.. masa pon bole jimat. Lagi satu nak semak perbelajaan minyak setiap bulan pon senang bro. Takde nk simpan resit bagaii.
 

jeansarang

freshman
Joined
Mar 19, 2020
Messages
7
Points
1
Age
36
dia tak sama mcm ewallet.. ewallet nak kena scan qr code semua tu dekat kaunter.. Kalau setel ni tak payah.. Awak install dulu Setel aplikasi ni.. nanti godek-godek dulu.. lama-lama nanti faham laa.. mula-mula biasa laa kurang sikit.. Setel aplikasi ni boleh pakai dekat petronas je tau..
oo maknanya tak boleh pakai tempat lain lah sbb khas utk petronas..takpalah nanti try tgok dulu..kalau senang boleh la teruskan guna..
 

jeansarang

freshman
Joined
Mar 19, 2020
Messages
7
Points
1
Age
36
Sebenarnya, hya top up je kat phone tu, lepas tu nak isi minyak tu, select pump station no. dan pump minyak tu automatik eject, dan u boleh pergi pump myk dah
tak perlu pegi kaunter la lps ni nk bayar apa sbb ewallet kena scan apa..senang banyak ni mudahkan kerja tambah time nak isi pagi2 nak pegi kerja..jimat masa tak perlu rushing lagi..
 

cik_didi

freshman
Joined
Nov 6, 2019
Messages
57
Points
8
Age
25
oo maknanya tak boleh pakai tempat lain lah sbb khas utk petronas..takpalah nanti try tgok dulu..kalau senang boleh la teruskan guna..
Try laa.. lagi--lagi skrg ni musim covid19.. benda ni boleh jugak membantu.. kita bole jaga jarak kita dengan org lain jugak.. yang pasti lepas dah isi minyak tu.. korang basoh la tangan.. cuci bersih-bersih.
 

Dynamo

junior
Joined
Feb 9, 2018
Messages
70
Points
8
Age
30
Kan, takde risau kena ragut ke semua tu.. masa pon bole jimat. Lagi satu nak semak perbelajaan minyak setiap bulan pon senang bro. Takde nk simpan resit bagaii.
semak perbelanjaan minyak? boleh jugak ke. ingat tak bayar kaunter je. kalau mcm tu senang la bajet untuk bulanan nak kena berapa ringgit isi minyak.
 

abuseman

freshman
Joined
Mar 22, 2020
Messages
2
Points
1
Age
49
Takpe bro sekarang dh ada aplikasi setel. Just buat payment melalui apliksi je takpayah nak beratur lama-lama dekat kaunter. Takde dah la risau tinggal anak dekat kereta.
bukan setakat risau anak kat kereta lama ja, kita ni pun malas sebenarnya nak pegi ke kaunter. tambah balik keja tak da mood penat la.
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
21
Points
3
Sekarang zaman cashless, harp harp ni dpt mengurangkan kes kes jenayah, lepas tu nak cash back tu penting
cashback bukan utk 3 kali isian pertama je ke, dapat la cashback tu. g lagi syok bila tertinggal kad, helok je guna je app tu, dpt dah point. takyah risau apa2
 

supermariojj

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
21
Points
3
bukan setakat risau anak kat kereta lama ja, kita ni pun malas sebenarnya nak pegi ke kaunter. tambah balik keja tak da mood penat la.
btol, tu yg inisiatif petronas buat setel ni mmg cun dah. lagi2 skrg tgh ada kawalan pergerakan, nak isi minyak pon guna je ap taktah direct dgn cashier.
 
Top