Kenapa Perlu..

Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Salam..

Kenapa perlu memfitnah sedangkan boleh berbincang dan bertanya dengan cara baik?

Mcm ni, ada 'rakan' tengah sibuk dok bt keje sendiri. tup-tup dah timbul fitnah mcm2 pasal dia..

yg peliknya dia xkacau saper2 pun.. dia cuma buat keje dia sendiri jer tanpa kacau keje org lain tp apasal pulak org nak fitnah dia yg bkn2? xpaham betul la..

tp 'rakan' ni masih xbuat apa2 lg.. dia biarkan jer.. mungkin tu jer yg dia blh buat..

tp bagi pendpt sy dia tu ttp innocent..

mmmmmm...
 
Joined
Oct 29, 2009
Messages
227
Likes
0
Points
16
Offline
#2
erm manusia ni..busuk hati btl la..
tak boleh tgk org senang..huhu

ap2 pun dia tu penyabar betul..huhu
 
Joined
Jul 19, 2008
Messages
508
Likes
0
Points
16
Age
43
Offline
#3
'rakan' tu laki2 ke fofuan?
klu fofuan...cantik, menarik, kau mmg da'bomb....mesti ramai jeles memantul-mantul.
 
Joined
Aug 20, 2009
Messages
982
Likes
0
Points
0
Offline
#4
mungkin pemfitnah2 takde keje nak buat & saja nak timbulkan gosip.. ye la.. kalau gosip dah tersebar, byk la benda boleh diborakkan. baru la ade keje nak buat (kot).

tapi sampai bila nak fitnah dan nak tahan kena fitnah. kalau sampai menjejaskan periuk nasi, kena ambil tindakan. tak boleh buat diam aje. orang akan buruk sangka sebab kat dunia ni ramai yang sukakan benda2 sensasi & yang tak berapa betul. dah lumrah hidup..

moga kita dijauhkan dari membuat perbuatan yang berdosa & buang masa.. amin..
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#5
takde komen lain selain phd rasenyer.. kalau phd nie positif.. positif la jadinye.. kalau negatif.. negatif la jadinyer...
 
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#7
dia lelaki.. ntah la naper org tu camtu.. nak jugak jumpa dgn dia tanya apasal xambik tindakan..

fitnah ni bkn main2 oo.. mcm2 blh jd.. kalau sikit jer 'rakan' tu kena fitnah takpe jugak.. ni mcm2 dok kena ckp..

smpai kerjaya dia jg kena sebut2 mcm la 'org' tu keje bgs sgt.. tak ke pelik tu..

FITNAH AKHIR ZAMAN ker? :D
 
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,005
Likes
0
Points
0
Offline
#8
mungkin pemfitnah tu kerja der full timer fitnah org..siap ada gaji bulanan ngan epf..hehe

kesian member tu..tak bersalah tetiba kene fitnah..
 
Joined
Mar 22, 2009
Messages
826
Likes
4
Points
0
Offline
#9
fitnah itu mainan dajjal....

mungkin dia rasa diam diri itu lebih baik dan dapat selesaikan masalah...

tapi klu sampai mengaibkan dia perlu pertahankan diri....

kita wajib memerangi fitnah sbb tu salah satu dri dosa besar...
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,249
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Fitnah katne ni? Facebook ke? akhir2 ni ada gak satu mamat ni (okaylah..bole dikatakan pakcik) yg mengamuk kat Facebook page rakan kita ni.. aku heran la apasal ngamuk semacam, jumpa esok hari, last2 aku pon tk bekenan ngan mamat ni (pakcik la), pasal, kalau dia bole buat kat rakan kita ni, dia bole buat kat aku gak. parah beb. yg heran, rakan kita ni, tk defend diri pulak kat Facebook page dia. terus terang, mana salah mana betul aku tk tahu, tapi yg aku da jumpa ni mmg tk bekenan dgn cara dia keje. (tu tkpe, dia ckp nk bincang biz, skali nk aku masuk MLM. wahhh.. bengang betul dibuatnya)
 
Joined
Feb 16, 2010
Messages
171
Likes
2
Points
0
Offline
#12
betol kot apa yg member bro buat tu.

layankan diam je. byk kali kena masa kat uni dulu. rilek je. kalau nak defend pun, ada cara. xboleh masuk mcm tu je. nanti lain cerita jadinya. last2, org tahu juga apa betul apa salah.

'Diam itu lebih baik dari berkata2'

Allah Maha Mengetahui..
 
Joined
Apr 10, 2010
Messages
1,249
Likes
0
Points
0
Offline
#13
betol kot apa yg member bro buat tu.

layankan diam je. byk kali kena masa kat uni dulu. rilek je. kalau nak defend pun, ada cara. xboleh masuk mcm tu je. nanti lain cerita jadinya. last2, org tahu juga apa betul apa salah.

'Diam itu lebih baik dari berkata2'

Allah Maha Mengetahui..
yes. saya setuju. diam lebih baik. :)
 
Top