Kenapa nampak macam susah untuk buat duit dari blogging?

Ijad

freshman
Joined
May 4, 2008
Messages
520
Likes
1
Points
18
Age
40
Offline
#1


Mungkin PERKONGSIAN ini boleh memberikan sedikit boost dari segi motivasi untuk blogger yang ingin menjana pendapatan dalam dunia blogging.
 
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,493
Likes
9
Points
38
Offline
#2
kalau setakat nak buat Duit dgn blog shj....agak payah sikit...

sebab kena ada Passsion....byk membaca & rajin menulis

Bila dah rasa duit Blogging, anda pun blh "LUPAKAN" pasal Adsense, ClickBank, e-Bay, CPA dll
 
Joined
Jul 31, 2009
Messages
2,425
Likes
2
Points
0
Offline
#3
kalau setakat nak buat Duit dgn blog shj....agak payah sikit...

sebab kena ada Passsion....byk membaca & rajin menulis

Bila dah rasa duit Blogging, anda pun blh "LUPAKAN" pasal Adsense, ClickBank, e-Bay, CPA dll
emmm seronoknya....mesti bro dh byk wt duit kan
 
Joined
Mar 22, 2009
Messages
826
Likes
4
Points
0
Offline
#4
kalau baru nak mula memang susah..
kurang idea nak menulis, sibuk, masa tak cukup..
tak pandai nak tarik perhatian pembaca.. dan macam2 lagi..
apa pun komitmen dan rajin membaca amat penting.
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#5
yeehaa..setuju ngan Alan..memang confirm akan lupakan..tapi lau traffic dah gile2 banyak..takkan la taknak letak semua tu kot ye?bonus gitu..hehe



kalau setakat nak buat Duit dgn blog shj....agak payah sikit...

sebab kena ada Passsion....byk membaca & rajin menulis

Bila dah rasa duit Blogging, anda pun blh "LUPAKAN" pasal Adsense, ClickBank, e-Bay, CPA dll
 
Joined
Aug 20, 2008
Messages
7,493
Likes
9
Points
38
Offline
#6
nak cakap susah bukan susah...

tapi nak cakap senang pun bukan senang sgt :D

Jadi anda kena cuba Blogging dulu baru tahu...
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#7
sume benda kalau tak tahu cara atau kaedah mesti rase susah.. kalau dah tahu nanti... tido pun tak cukup jadinyer... nak lagi dan nak lagi dan nak lagi... lari topik tak..?
 
Joined
Nov 4, 2009
Messages
6
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Mungkin perlu ada produk sendiri gak kot...
by the way camne nak wat new post dalam forum ni? tak nampak jalan la uhuhuhuh:confused:
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,730
Likes
1
Points
38
Offline
#9
new post or new tread..?? masuk ke bahagian atau section yang betul.. dan cari button new tread.. selamat mencube..
 
Joined
Jul 4, 2009
Messages
670
Likes
1
Points
18
Offline
#10


Mungkin PERKONGSIAN ini boleh memberikan sedikit boost dari segi motivasi untuk blogger yang ingin menjana pendapatan dalam dunia blogging.
2/3 tahun dahulu masa mula2 mengenali WC aku berblog kerana duit...
lama2 dah jadi passion skrg
Blogging ni sebenarya 4 in 1 or more than that, blogging for passion + social responsibility + networking social + money.

Blgger juga bole menyebarkan informasi2 tertentu asalkan mengikut etika yg ditetapkan.
Kalo yg jenis suka produk APPLE, maybe bole jadi blogger APPLE.
tp jangan hentam menulis je bang :)
 
Joined
Jun 5, 2006
Messages
4,016
Likes
0
Points
38
Offline
#12
motivasi aku bertambah bila tiap2 minggu ada je duit masuk hasil dari blogging tu..best2..hehe
 
Joined
Dec 6, 2008
Messages
2,464
Likes
3
Points
38
Offline
#15
Aku blogging kerana suka ajar org, walaupun x pndi ajar org dan x pndi menulis sebenarnya. Tulis entry2 teknikal, mmg susah org nk tinggalkan komen.
 
Top