Kenapa ikon REPUTATION saya berwarna kelabu?

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#1
Assalamualaikum,

Hari ini dengan rasa agak terkilannya saya melihat ikon reputation saya berwarna kelabu.
Adakah kerana ada yang memberi bad reputation kepada saya?
Jika benar, saya berharap sgt pihak Moderator boleh menilai kembali adakah saya layak untuk menerima bad reputation berdasarkan semua post2 yang saya yang telah saya buat sejak saya mendaftar di sini dari bulan May 2006.

Rakan2 WC juga boleh lihat disini
http://www.wangcyber.com/forum/search.php?searchid=446828

dan kepada anda yang memberi bad reputation kepada saya, saya doakan anda bahagia.
 
Last edited:
Joined
May 20, 2008
Messages
3,186
Likes
3
Points
38
Offline
#2
lor.. ape kes nie ek???

bro link bro bagi tue...

Sorry - no matches. Please try some different terms.
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#3
dah update link, tp kalau tak boleh jugak boleh klik username saya dan klik ""Find all posts by XploR"
atau pergi ke public profile disini http://www.wangcyber.com/forum/members/xplor.html dan klik menu statistic>>Find all posts by XploR

Setelah anda melihat semuanya, anda boleh menilai dan beritahu saya adakah saya layak menerima bad reputation?
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#5
Bad reputation warna merah bukan warna kelabu. Kelabu +ve.
saya dah baca dah kat thread reputation yg Alang bukak tu, takde plak warna kelabu. manela tau kot2 silver ni tanda warning sebelum bertukar merah. kat mana sweetmango dapat info kelabu untuk +ve?
 

fai

Newbie
Joined
Jul 3, 2006
Messages
355
Likes
0
Points
16
Age
34
Offline
#6
Assalamualaikum,

Hari ini dengan rasa agak terkilannya saya melihat ikon reputation saya berwarna kelabu.
Adakah kerana ada yang memberi bad reputation kepada saya?
Jika benar, saya berharap sgt pihak Moderator boleh menilai kembali adakah saya layak untuk menerima bad reputation berdasarkan semua post2 yang saya yang telah saya buat sejak saya mendaftar di sini dari bulan May 2006.

Rakan2 WC juga boleh lihat disini
http://www.wangcyber.com/forum/search.php?searchid=446828

dan kepada anda yang memberi bad reputation kepada saya, saya doakan anda bahagia.
Rileks Bro.. Tak perlu rasa terkilan atau sedih sebab dari apa yang saya
dapati semua ahli lama yang tak berapa aktif terutamanya lepas WC
diupgrade ke VBulletin dulu, semua dapat reputation kelabu..

Saya pun reputation kelabu ape.. Otai-otai mcm Gobala & Kidino pun
sama.. Hehe.. Rileks.. :)
 
Joined
May 8, 2008
Messages
445
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#7
emm.. Klu kat tepi atas bro memang kelabu. Hehe. Senang ko kontek jek shuth klu riso sangat..link kat footer.
Klu aku,tak ambik kesah.

Untuk result reputation..Sy ada dua2 icon. Merah untuk -ve. Silver/kelabu adalah +ve.
Ada komen sekali drpd pemberi reputation..Sy biasa tengok reputation ini masa selepas edit signature.
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#8
Rileks Bro.. Tak perlu rasa terkilan atau sedih sebab dari apa yang saya
dapati semua ahli lama yang tak berapa aktif terutamanya lepas WC
diupgrade ke VBulletin dulu, semua dapat reputation kelabu..

Saya pun reputation kelabu ape.. Otai-otai mcm Gobala & Kidino pun
sama.. Hehe.. Rileks.. :)
klu x silap sy tengok semalam hijau lagi, silap mata memandang kot hehe.
tp kalu gitu takpe la. kira ok la.

emm.. Klu kat tepi atas bro memang kelabu. Hehe. Senang ko kontek jek shuth klu riso sangat..link kat footer.
Klu aku,tak ambik kesah.

Untuk result reputation..Sy ada dua2 icon. Merah untuk -ve. Silver/kelabu adalah +ve.
Ada komen sekali drpd pemberi reputation..Sy biasa tengok reputation ini masa selepas edit signature.
aku bukan riso, cuma aku suker ambil tahu. hehe. aku nak ambil tahu lagi ni, kat mane plak ko tgok komen pemberi reputation ni? bukan admin jer ke boleh tgok. cube ko try test bg kat aku green reputation skali aku nk tgok cmne. hehe

kahkah2<-- saje gelak, klaka la avatar ko. :D
 
Joined
May 8, 2008
Messages
445
Likes
0
Points
16
Age
33
Offline
#9
aku bukan riso, cuma aku suker ambil tahu. hehe. aku nak ambil tahu lagi ni, kat mane plak ko tgok komen pemberi reputation ni? bukan admin jer ke boleh tgok. cube ko try test bg kat aku green reputation skali aku nk tgok cmne. hehe

kahkah2<-- saje gelak, klaka la avatar ko. :D
O..memang sy dapat tengok mcm tengok awek kat mall. Awek tu tengok plak kat aku.
Aku rasa ini sebab reputation bukak thread kot.

Pakcik avatar ni ajak ko senyum. ok..ready..senyum sikit..
 
Joined
Mar 27, 2006
Messages
477
Likes
0
Points
16
Offline
#10
Benda ni saya perasan lama dah. Kalau tak silap saya sesiapa yang baru daftar kat WC ni (new member) automatically dapat kaler hijau terus..
 

XploR

freshman
Joined
May 1, 2006
Messages
388
Likes
0
Points
16
Age
36
Offline
#12
kih3. rase klaka plak kalau aku bace post ku ini.

Ada komen sekali drpd pemberi reputation..Sy biasa tengok reputation ini masa selepas edit signature.
pak sweet, betul la ada dah bagi reputation kat aku, tp point kosong pastu takda nama plak tu.

p.s: aku bukan cerewet saje jenis suka ambik tahu. huhu
 
Last edited:

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,680
Likes
19
Points
38
Age
43
Offline
#14
kalau nak tahu org bagi bad reputation kat post mana, klik kat usercp dan tengok kat Latest Reputation Received dan klik pada tajuk thread tersebut.

So lepas tu anda boleh nilai adakah post itu menyingung sesiapa jadi anda boleh rasa siapa yg bagi bad reputation tersebut.
 
Top