kenapa google adsense x accept blog aku???

wawwi.com

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,120
Points
38
korang guna language ape buat blog???

Aku bagi tips2x nak dapat akaun Google Adsense.

1st. Register 1 Akaun Gmail

2nd. Buat 1 Akaun Blogspot guna akaun Gmail 2.

3nd. Ko cari contents at least 3 contens dari mana2x laman web orang lain (kalau tak ada idea) ikut niche kalau leh, eg. Games, Music, etc Post kat laman blog baru ko.

4th. Selang 1 hari terus guna Kod Adsense dalam blogspot untk dipasang. Blogspot akan minta register 1 akaun adsense. So ko perlu register melalui blog blogspot ko.

Insyaalah tak sampai 48jam ko nya akaun akan di approve.

Ini mengikut pengalaman aku r. Lepas dapat akaun leh r ko gunakannya tuk blog Wordpress etc atau web berbayar ko..

Selamat Mencuba... :D
 

qrodat

Senior
Joined
Feb 28, 2008
Messages
1,868
Points
38

moneyhacker

freshman
Joined
Jul 26, 2009
Messages
382
Points
0
korang guna language ape buat blog???

paling senang guna akaun youtube jer...buat komen bnyak2 kat video org bagi menarik perhatian org ke pages kita,upload video dalam 2-3 video pastu dalam 2-3hari lepas viewer channel dan video kita dah naik dah boleh la start apply google addsense,jgn lupa letakkan channel youtube bukan channel blog,so google akan mengindeks akaun youtube...
betulkan kalo saya salah,cara saya memang mcm ni kalo apply adsense,dah dua kali di approve tanpa sebarang masalah,setelah beberapa kali nak apply guna blog bermasalah...
________________________________________
saya guna domain percuma dan hosting dr blogger je:

http://blog.mrfadzli.co.cc ;)
 
Top