Kenapa anda Memilih Untuk Biz/[email protected]?

hebatz

freshman
Joined
Apr 5, 2006
Messages
5
Points
1
teringin nak buat bisnes on9...tapi tak tau nak jual produk apa..modal pun takderr..so join affiliate gitu2 je la dulu..dulu saya keje ofis tp skang dah benti keje...tumpu pada keluarga and anak2..nak keje ofis pun cam malas pulak..nak2 kalau jln jemm....
 
Joined
Nov 28, 2010
Messages
31
Points
0
Salam,

Saya harap akak-akak/puan-puan dan wanita di luar sana dapat berkongsi di sini mengapa anda memilih untuk bekerja/bisnes dari rumah.

Jika sudi, marilah berkongsi suka duka anda bergelar biz/work home woman.. ;;) mungkin menjadi inspirasi kepada wanita di luar sana untuk turut sama melakukannya.

Saya pasti ada pro and cons nya melakukan semua ini.
Saya not yet biz/work home woman...masih single dan pernah terfikir untuk melakukannya satu masa nanti..hehe (matlamat untuk bekerja hanya beberapa tahun :p )
Sebab utamanya, lagi mudah sebab komitmen saya bukan pada bisnes semata-mata. Lagipun, kalau dah berkeluarga, kena utamakan anank-anak nanti. Berdasarkan pengamatan saya, pembawaan dan karekter kanak-kanak amat dipengaruhi oleh siapa yang membesarkannya.
 

projekduit

freshman
Joined
Oct 6, 2011
Messages
1
Points
0
JAWATAN KOSONG SEBAGAI AGEN PENGIKLANAN

Kami merupakan organisasi yang menjalankan perniagaan E-iklan mempelawa anda menjadi ejen kami dengan Modul Program Pembangunan Keusahawanan yang berkesan dan insentif-insentif sangat menarik.

SYARAT-SYARAT YANG DIPERLUKAN
...
-BERUMUR 18 TAHUN KEATAS
-LELAKI DAN PEREMPUAN
-JOB PART TIME/FULL TIME
-TIDAK PERLU KEBOLEHAN/BAKAT
-INSENTIF KENAIKAN PANGKAT
-JOB LEBIH TERARAH KEPADA SEMUA SEGI ASPEK IKLAN
-KAMI JUGA MENYEDIAKAN AKADEMI UNTUK PEMBELAJARAN

PART TIME : RM800 HINGGA 1200

FULL TIME : RM1500 HINGGA 2500

"Kesusahan yang dialami kerana berusaha untuk berjaya hanya sekejap sahaja kemudian akan senang hidup, tetapi kesusahan yang dialami kerana malas berusaha dan berputus asa hidupnya akan susah seumur hidup".

BERMINAT DAN UNTUK KETERANGAN LANJUT SILA HUBUNGI ATAU SMS KE NOMBOR :

ZAIREE - 0173206033
 

suhaida shoppe

freshman
Joined
Oct 25, 2011
Messages
149
Points
0
saya merupakan pemegang ijazah tapi saya mengambil keputusan untuk berhenti bekerja dan buat bisnes online kat rumah kerana bagi saya keluarga adalah keutamaan saya.lagipun biler kiter wat biz kat rumah,anak,rumah,suami dan segala-galanya lebih terjaga.kiter pun dapat spend lebih masa utk anak..
 
Joined
Nov 1, 2011
Messages
71
Points
0
buat business di rumah tujuan utama utk support keluarga dan yg penting dpt besarkan anak2 sendiri.

rugi if x dpt membesar dgn anak2..

bonus jika business ni dpt sambutan...
 

ezord

Newbie
Joined
Jul 3, 2009
Messages
539
Points
16
dulu tajuk thread ni cam lain sket....
nak tumpang gak la....
mmg sronok kerja kat rumah...
sy da 4 tahun kerja kat rumah...
susah-senang sendiri tanggung....
1st year mmg susah sbb xde base/network/knowledge....
pastu da tau trick die mmg goyang kaki le sampai skrg...
kalau btol2 ikut keperluan kerja, seminggu dua kali je deliver brg...
hari lain tu sj je kua jln2....bosan gak asek duk umah je
rasa saya takde ubah tajuk thread..mungkin thread lain kot.. hehehe
wow...gyang kaki je..meh2 share pengalaman sis buat bisnes apa.
macam mana untuk develop home bisnes sendiri dalam masa 1 tahun :)
 

Erynz

freshman
Joined
Dec 12, 2011
Messages
17
Points
0
Salam....:) saya salah seorang surirumah sepenuh masa yang bergiat dlm im ni...
saya bergiat dlm perniagaan ini kerana :
1) Modal yang rendah
2) tidak perlu mempunyai permis perniagaan
3) mudah untuk dikendalikan
4) mempunyai banyak masa bersama keluarga
5) pasaran yang luas
6) mudah untuk melakukan promosi(tgh menuntut...buat masa ini hanya melalui fb ads)
plz bagi tunjuk ajar.. :)
 
Last edited:

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
50
Points
0
sebab x mau terikat.
Kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.
Kalau rajin boleh makan utk sebulan terus hahaha
 

aizuddin89

freshman
Joined
Apr 11, 2012
Messages
14
Points
0
bisnes dari rumah ni ada potensi besar kalau pandai marketing produk..saya pun tengah fikir nak buat jugak
 
Joined
Mar 15, 2012
Messages
299
Points
0
sng kalo keje dr umah ni..ank tjage..masa bekerja pun flexible :)
skrg susah nk percaya kt pgasuh..byk dah kes2 melibatkan kecederaan dan kematian kanak2 bile antar dkt pengasuh..
selain tu..jimat lah duit..sbb kite keje kt uma tak pyah drive pg pejabat..lunch kat luar..
btul tak warga wc ? :)
 

rulidaapandi

freshman
Joined
Apr 9, 2012
Messages
10
Points
0
Dah boring rasanye keje makan gaji nie...balik keje tak tentu masa...bila buat bisnes online atau kat umah nie lebih rilek dan tak stress...semuanya atas diri sendiri..kalau rajin..lebatlah income..kalau malas ciput jelah masuk..tapi bagi wanita saya rasa sesuai sangat bisnes dari umah nie...sebab sambil2 tue boleh uruskan anak n family...:)
 
Top