Kenapa anda Memilih Untuk Biz/Work@Home?

Joined
Nov 28, 2010
Messages
30
Likes
0
Points
0
Offline
#41
Salam,

Saya harap akak-akak/puan-puan dan wanita di luar sana dapat berkongsi di sini mengapa anda memilih untuk bekerja/bisnes dari rumah.

Jika sudi, marilah berkongsi suka duka anda bergelar biz/work home woman.. ;;) mungkin menjadi inspirasi kepada wanita di luar sana untuk turut sama melakukannya.

Saya pasti ada pro and cons nya melakukan semua ini.
Saya not yet biz/work home woman...masih single dan pernah terfikir untuk melakukannya satu masa nanti..hehe (matlamat untuk bekerja hanya beberapa tahun :p )
Sebab utamanya, lagi mudah sebab komitmen saya bukan pada bisnes semata-mata. Lagipun, kalau dah berkeluarga, kena utamakan anank-anak nanti. Berdasarkan pengamatan saya, pembawaan dan karekter kanak-kanak amat dipengaruhi oleh siapa yang membesarkannya.
 
Joined
Oct 25, 2011
Messages
148
Likes
0
Points
0
Offline
#42
saya merupakan pemegang ijazah tapi saya mengambil keputusan untuk berhenti bekerja dan buat bisnes online kat rumah kerana bagi saya keluarga adalah keutamaan saya.lagipun biler kiter wat biz kat rumah,anak,rumah,suami dan segala-galanya lebih terjaga.kiter pun dapat spend lebih masa utk anak..
 
Joined
Nov 1, 2011
Messages
71
Likes
0
Points
0
Offline
#44
buat business di rumah tujuan utama utk support keluarga dan yg penting dpt besarkan anak2 sendiri.

rugi if x dpt membesar dgn anak2..

bonus jika business ni dpt sambutan...
 
Joined
Jul 3, 2009
Messages
533
Likes
0
Points
16
Offline
#46
dulu tajuk thread ni cam lain sket....
nak tumpang gak la....
mmg sronok kerja kat rumah...
sy da 4 tahun kerja kat rumah...
susah-senang sendiri tanggung....
1st year mmg susah sbb xde base/network/knowledge....
pastu da tau trick die mmg goyang kaki le sampai skrg...
kalau btol2 ikut keperluan kerja, seminggu dua kali je deliver brg...
hari lain tu sj je kua jln2....bosan gak asek duk umah je
rasa saya takde ubah tajuk thread..mungkin thread lain kot.. hehehe
wow...gyang kaki je..meh2 share pengalaman sis buat bisnes apa.
macam mana untuk develop home bisnes sendiri dalam masa 1 tahun :)
 

Erynz

freshman
Joined
Dec 12, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#48
Salam....:) saya salah seorang surirumah sepenuh masa yang bergiat dlm im ni...
saya bergiat dlm perniagaan ini kerana :
1) Modal yang rendah
2) tidak perlu mempunyai permis perniagaan
3) mudah untuk dikendalikan
4) mempunyai banyak masa bersama keluarga
5) pasaran yang luas
6) mudah untuk melakukan promosi(tgh menuntut...buat masa ini hanya melalui fb ads)
plz bagi tunjuk ajar.. :)
 
Last edited:
Joined
May 26, 2009
Messages
338
Likes
0
Points
16
Offline
#49
Sebab boleh target International market dan payment menggunakan US Dollar. Bila convert ke Ringgit Malaysia, amount lebih besar. Plus, convenience.
 

begrie

freshman
Joined
May 14, 2009
Messages
48
Likes
0
Points
0
Offline
#50
sebab x mau terikat.
Kais pagi makan pagi, kais petang makan petang.
Kalau rajin boleh makan utk sebulan terus hahaha
 

FZex85

freshman
Joined
Jan 28, 2012
Messages
16
Likes
0
Points
0
Offline
#52
sbb xterikat ngn mane2 jadual n masa yg bebas..income ag best kot..huhuhu
 
Joined
Apr 11, 2012
Messages
14
Likes
0
Points
0
Offline
#53
bisnes dari rumah ni ada potensi besar kalau pandai marketing produk..saya pun tengah fikir nak buat jugak
 
Joined
Mar 15, 2012
Messages
293
Likes
0
Points
0
Offline
#54
sng kalo keje dr umah ni..ank tjage..masa bekerja pun flexible :)
skrg susah nk percaya kt pgasuh..byk dah kes2 melibatkan kecederaan dan kematian kanak2 bile antar dkt pengasuh..
selain tu..jimat lah duit..sbb kite keje kt uma tak pyah drive pg pejabat..lunch kat luar..
btul tak warga wc ? :)
 
Joined
Apr 11, 2012
Messages
131
Likes
0
Points
0
Offline
#55
kualiti masa yg saya inginkan..jika kerja di rumah macam2 kita boleh buat. tak perlu terkejar2 setiap hari ke ofis..tapi tak semudah yg disangka bisnes di rumah. kena gali ilmu lagi. lebih2 lagi nak buat online marketing
 
Joined
Apr 11, 2012
Messages
131
Likes
0
Points
0
Offline
#56
work from home atau di pejabat. kalau boleh nak terus full time kerja di rumah. dah bosan tahap gaban tiap2 pagi pergi ofis..
 
Joined
Apr 9, 2012
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
#57
Dah boring rasanye keje makan gaji nie...balik keje tak tentu masa...bila buat bisnes online atau kat umah nie lebih rilek dan tak stress...semuanya atas diri sendiri..kalau rajin..lebatlah income..kalau malas ciput jelah masuk..tapi bagi wanita saya rasa sesuai sangat bisnes dari umah nie...sebab sambil2 tue boleh uruskan anak n family...:)
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,448
Likes
0
Points
36
Offline
#58
klw dpt gurl yg suka online biz kan best..hehe dpt juga share minat yg sama..dh khwin nt mst lebih byk masa dihabiskn dgn fmly..tp jgn smpai asyik sgt buat online biz..24jam ngadap laptop jer..almtnye dpt cwgn offline baru ler..hihi guraw jer
 
Joined
Apr 9, 2012
Messages
10
Likes
0
Points
0
Offline
#59
memang ler..tapi kadang2 bosan jugak kot...sama cam keje kat opis tempat sama...tapi ada baik jugaklah...at least anak membesar depan matakan..tak yah org lain jaga
 
Joined
Apr 30, 2012
Messages
44
Likes
0
Points
0
Offline
#60
Salam,
baiklah jika berminat untuk membuat internet bisnes,
SK telah melancarkan ebook pelaburan hartanah tanpa modal
dan SK mencari agent utk menjualkannya

SK akan memberi 50:50 profit sharing kepada anda
Untuk menjadi agen, boleh beli ebook SK dahulu dan SK akan ajar mcm mana nak promote.

Time kasih
Lawat laman web SK di saufikarim.com
 
Top