Kenapa ada yang jual Paypal? untuk apa sebenarnya? dan knp ada org nak beli Paypal???

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,845
Points
38
paypal nie adalah salah satu payment gateway (kaedah pembayaran) melalui online serata dunia... kalau nak beli produk luar negara lebih mudah guna paypal... pengganti daripada credit card.. kire macam credit card maya lah nie..
 

fid

Senior
Joined
Mar 18, 2008
Messages
881
Points
18
Age
36
dierang jual sbb nak cash cepat..klu nak withraw ke bank amik masa 3 hari juga...yag membeli plak sbb die nak berurusan jual beli secara online tapi xde fund dlm akaun paypal...maka wujud la urusan jual beli fund paypal :-bd
 

abutalib

Senior
Joined
Dec 29, 2010
Messages
4,058
Points
0
pindah / terima wang :D
 

manrocker86

freshman
Joined
Mar 19, 2012
Messages
90
Points
6
Online Business, kalo org dr negara lain nak beli barang kita, paypal la pilihan utama, n kalo kita nak beli apa² dr org luar negara, paypal la pilihan pembayaran utama...
 

MohamadFarid

freshman
Joined
May 14, 2012
Messages
64
Points
0
Macam mana nak jual huhuhuhuhuu

Lets say ada balance dalam paypal account 100USD sebab kita jual ebook online. Kalau nak keluarkan guna card visa makan masa yang lama dengan fees yang mahal. So kita offer orang exchange rate 1USD = RM3. Orang yang nak 100USD tu pun bank in lah RM300 dalam bank kita dan kita hantar 100USD tu ke dalam account paypal dia. Siap. Dua-dua untung >:D<
 

axrhuls

freshman
Joined
Aug 1, 2009
Messages
711
Points
16
Lets say ada balance dalam paypal account 100USD sebab kita jual ebook online. Kalau nak keluarkan guna card visa makan masa yang lama dengan fees yang mahal. So kita offer orang exchange rate 1USD = RM3. Orang yang nak 100USD tu pun bank in lah RM300 dalam bank kita dan kita hantar 100USD tu ke dalam account paypal dia. Siap. Dua-dua untung >:D<

Bab masa yang lama tu mungkin(3hari) tp bab fees yang mahal tu mustahil.

Berikut adalah SS dari laman Paypal mengenai widthrawal ke akaun bank.
View attachment paypal charge.png
 
Top