Kempiskan perut

azeri

Senior
Joined
Oct 14, 2009
Messages
339
Points
18
TQ TT untuk info ni.
Bleh cuba tips ni.

Perut makin lama makin naik ni..
Nak kempis bkn main susah.
Dulu bukan main lagi kurus kering.

lepas kawin terus buncit. makan sedap sangat kot..hehehe

Mungkin juga. Hidup dah senang, bahagia, makan pun selera.
Nak pulak isteri tersayang yang masak.

Naik nafsu...makan.
 

cienimas

freshman
Joined
Apr 15, 2015
Messages
18
Points
1
Berapa lama berkesan lepas minum teh limau xde gule nih?
 

Rizwan Wahid

freshman
Joined
Oct 31, 2015
Messages
16
Points
3
Age
37
Tips menarik..terima kasih sebab kongsikan.

Ada orang ajar saya, petua jgn bagi perut buncit:

1.) Jgn minum berdiri
2.) Kurangkan, atau kalau boleh jgn minum air sejuk
3.) Lepas makan, jgn terus minum air. Tunggu dlm 15-30 minit baru minum.
 

arie-tpg

junior
Joined
Jan 22, 2015
Messages
148
Points
18
Minum teh hijau TANPA gula jer.
Tahan tak tahan jer lah.
Kalau produk yang sapu-sapu tang lemak pun best jugak.

Hmmm..ataupun amalkan senaman sit up yang fokus kat bahagian
perut jer.
 

happysus

junior
Joined
Jan 6, 2009
Messages
121
Points
18
Yang pasti, untuk kempiskan perut, kalori yang dimakan mestilah kurang dari kalori yang digunakan. Bahasa mudah, kurangkan makan minum yang manis-manis dan tinggi kalori, banyakkan aktiviti, cergaskan diri.

nak kira kalori ni, agak menyusahkan. Saya dapati bagi yang nak kurus cepat kena pastikan kurang makan kabohidrat. Berapa? Saya gagal kawal nafsu makan. Macam produk dah saya guna.

Kesimpulan yang saya buat adalah kurang ilmu tentang diet. Sebab tidak ilmu.

Asas yang saya belajar dari Kelvin Zahri adalah 7,700 kalori akan membuat menjadi 1kg of body weight. Makna jika nak kurangkan 1 kg kena bakar 7,700 kalori. Apa yang saya belajar dari sifu-sifu diet. Diet bukan bermakna tidak makan. Diet bermakna makan. Tapi kena jaga apa yang dimakan. Kena minum banyak air 1 liter setiap 25 kg berat badan. Kurangkan karbo.Paling mudah amalkan Atkins diet pada 2 minggu pertama. Tidak payah susah kira kalori.

Contohnya 20 gram karbo sehari. Asas Nasi - 1/4 pinggan = 22 grams.

Jangan tertipu dengan gemuk air.



Kemudian perlahan-lahan guna kan diet yang disarankan oleh kelvin Zahri.
 

LadyGreen

freshman
Joined
Apr 19, 2017
Messages
20
Points
1
Age
33
saya sekarang tengah cuba amalkan minum lemon panas campur halia,mudahan kempis perutkuu
 
Top