Kempen report terhadap salah laku post

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
37
free je....................
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
37
hurm, senang sahaja, polisi WC ni, mana-mana thread yang berorientasikan promosi produk/mailing list semuanya masuk ke WTS.

Senang kan :)
 

DilaWriter

Newbie
Joined
Aug 20, 2009
Messages
992
Points
16
Bro RK, kalau ade spam kat thread yg kitorang bukak kat WTS, ape tindakan yg akan dilakukan kat spammer tu? mcm... promo produk/perkhidmatan sniri atau link2 berkaitan ngn produk/khidmat org lain?
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
37
kalau ada report lah, itu dipanggil hijack, dan mod akan delete jika didapati benar-benar hijack
 

DilaWriter

Newbie
Joined
Aug 20, 2009
Messages
992
Points
16
thank you for the swift reply.. kalau saya terjumpa spammer2 gitu dlm thread mane2, saya akan report. hopefully mod akan buat tindakan susulan mcm personal warning dsb ikot keseriusan spam tersebut. thanks again :)
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
38
Salam mod semua..
maaf jika saya mengganggu sebab saya hanyalah pengguna biasa di WC ni.
cuma saya ingin mengajukan satu idea iaitu larangan BUMP atau UP kan post dengan hanya menulis BUMP atau 2-3 kerat ayat saja..
Sebab tengok dah melampau tau si tukang BUMP ni. taulah nak UP post korang cuma tolonglah jangan memburukkan WC ni.

**Just idea saya..kalau baik, pertimbangkan..kalau buruk leh banned saya.
 

hapizi84

freshman
Joined
Feb 8, 2009
Messages
1,125
Points
0
Salam mod semua..
maaf jika saya mengganggu sebab saya hanyalah pengguna biasa di WC ni.
cuma saya ingin mengajukan satu idea iaitu larangan BUMP atau UP kan post dengan hanya menulis BUMP atau 2-3 kerat ayat saja..
Sebab tengok dah melampau tau si tukang BUMP ni. taulah nak UP post korang cuma tolonglah jangan memburukkan WC ni.

**Just idea saya..kalau baik, pertimbangkan..kalau buruk leh banned saya.

Sy setuju dgn cadangan bro wanmus..kadang2 ada thread yg BUMP xigt2 punya dlm WC ni..Dh mcm lagu B2K plak dh thread 2 jdi nnti..BUMPBUMPBUMP..
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
37
Cadangan yang baik Wanmus. Ha ah, saya pun perasan benda yang sama.
Anyway, saya tak pasti adakah sesuai nak diimplement di forum wc ni.
Buat masa ini, mungkin WC tidak perlu seperti forum luar negara, DP, WF dan lain-lain. Tambahan, member forum kita pun tak ramai.

So, kita make it easy. Nanti kesian pulak mod, nak kena delete satu-satu post-post macam tu. Dah lah post yang salah parking berlambak-lambak :D

Hurm, tapi mungkin sebagai tindakan bersama, jika kita jumpa mereka yang buat post seperti dinyatakan wanmus, kita leh reply macam ni

"bump je bro? update lah apa-apa sikit"

atau

"Thread tak laku ke bro??"

Daripada situ, si pelaku akan terdidik dan akan datang dah tak buat dah.
Thumbs up wanmus.
 

AminulFurqan

Newbie
Joined
Jan 4, 2010
Messages
122
Points
0
Betul tu...dengan adanya bukti, tak adelah orang teraniaya. Mungkin ada unsur-unsur dengki-mendengki ke antara mereka. jadi, pihak admin perlu pertimbangkan terlebih dahulu report tersebut sebelum membuat keputusan
 
R

Rayson Ng

Cadangan: rasanya perlu ada post tunjuk bukti kenapa dia kena ban..sebab takut ada yang teraniaya di sini..mungkin sebelah pihak rasa ianya betul dan sebelah pihak rasanya tak betul..

saya setuju dengan wanmus...
pastikan ada buktinya dan janganlah delete ataupun ban members sesuka hati..nanti pasti ada orang yang tak puas hati.

just my thought.. :)
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
37
yeap, betul tu. Dan setiap mod akan menghabiskan seluruh hidupnya di sini. ;)
Sehari kami delete sehingga beratus-ratus thread atau post. Dan kami lakukan ini secara sukarela (tanpa gaji).

Buat masa ini, ini yang kami termampu buat.
 

johnjimat

Senior
Joined
Mar 16, 2009
Messages
2,901
Points
38
itu la sebaik2nyer.. org2 lame byk kot main bump2 kat wc hehehe

Cadangan yang baik Wanmus. Ha ah, saya pun perasan benda yang sama.
Anyway, saya tak pasti adakah sesuai nak diimplement di forum wc ni.
Buat masa ini, mungkin WC tidak perlu seperti forum luar negara, DP, WF dan lain-lain. Tambahan, member forum kita pun tak ramai.

So, kita make it easy. Nanti kesian pulak mod, nak kena delete satu-satu post-post macam tu. Dah lah post yang salah parking berlambak-lambak :D

Hurm, tapi mungkin sebagai tindakan bersama, jika kita jumpa mereka yang buat post seperti dinyatakan wanmus, kita leh reply macam ni

"bump je bro? update lah apa-apa sikit"

atau

"Thread tak laku ke bro??"

Daripada situ, si pelaku akan terdidik dan akan datang dah tak buat dah.
Thumbs up wanmus.
 
Top