Kempen report terhadap salah laku post

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
Salam hormat;
Kepada warga WC yang terel-terel belaka.

Tujuan thread ini dibuka adalah untuk memohon jasa baik warga WC untuk menjadikan forum ini lebih baik daripada sekarang.

Pertolongan yang diperlukan ialah, minta reportkan jika ada thread-thread yang tidak sepatutnya berada di bawah satu-satu kategori.

Contohnya begini :
Seorang username membuka thread menjual produk. Sedangkan thread tersebut dibuka di bahagian WTB.
Mengikut undang-undang WC, ianya satu kesilapan.

Jadi, minta kesalahan sebegini minta tolong untuk direportkan.

Baiklah, dalam thread ini, saya akan buat satu tutorial bagaimana untuk buat report ni.

Langkah-langkahnya seperti berikut :

1. Klik butang report
orlbnqobf8sfraw7zd37.png



2. Selepas itu, anda akan jumpa kotak macam ni.(kalau jumpa kotak lain, salah lah tu :p)
m2bozgnq3fefxrqgwlzf.png


3. Kemudian, tulislah kesalahan thread atau post tu
sjogl8j8yv7hub9qm4m2.png


4. Dah siap, klik butang submit.
Butang dia macam dalam gambar kat bawah ni
f94p4a5dqqz2xscw6rw.png



Itu sahaja. Sekian terima kasih....
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
hehe, mungkin tak perasan kot....terima kasih kerana rajin mereport...
 

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
37
haha yg ni setiap hari sy buat bro.. klu esoknyer sy jumpe lagi sy report lagi huhu

ooo..baru tahu leh report rupanya..hehe..patut pun ada beberapa post dah hilang dari wc ni..pelik jugak.rupanya mungkin dah kene delete kot

Bagaimana pula dengan thread yang kononnya ingin mencari kebenaran tiba-tiba DI DELETE?
Hilang dari radar?
Adakah ada konspirasi?

Atau takut berdepan dengan kebenaran?
 
Last edited:

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
ooo..baru tahu leh report rupanya..hehe..patut pun ada beberapa post dah hilang dari wc ni..pelik jugak.rupanya mungkin dah kene delete kot

yeap, termasuk post saya. Kalau salah...delete je.
Report je
 

aleh49

freshman
Joined
Dec 10, 2008
Messages
277
Points
18
Age
33
bagus untuk kesejahteraan semua....
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
oooooo.... ok.... report..... ntah... cam tak sempat jer :D
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
takpe, report je terus, nanti leh ban dia kalau teruk sangat. Tadi dah ada sorang kena ban, terima kasih bro awe sebab tolong report :)
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35

wanmus

Senior
Joined
Oct 2, 2007
Messages
1,800
Points
38
Age
37

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
harapan nye macam tu lah, even, kalau thread saya sendiri salah, tolong report juga....kadang2 dark side menguasai diri hahaha :D
 

jedi79

Newbie
Joined
Jan 23, 2008
Messages
381
Points
16
harapan nye macam tu lah, even, kalau thread saya sendiri salah, tolong report juga....kadang2 dark side menguasai diri hahaha :D

Ye memang kena report ni, ada beberapa thread yg tak kena tempat, dari pemerhatian banyak yang promote tapi tak masuk dalam WTS, hehe RK dark side mengusai diri tu, jgn Darth Vader dah ler sebab Jedi79 ada di sini hehe. Satu usaha murni mcm tanggungjawab sosial gak ni diamping masing2 menjana duit
 

Zamri Nanyan

Senior
Joined
Jun 28, 2006
Messages
1,143
Points
38
Bagus jugak ni... paling tidak, boleh beritahu "pihak berkuasa" untuk
ambik tindakan.

Sesetengah tu pulak, ada yang sedap mulut (tulis) melepas aje apa
yang nak dicakap. Dia tak cakap belakang, tapi cakap ikut sedap aje,
provoke sana sini. Orang camni nak buat apa, ek?
 

Alem Salleh

Newbie
Joined
Jul 28, 2009
Messages
436
Points
16
Age
31
Bagus jugak ni... paling tidak, boleh beritahu "pihak berkuasa" untuk
ambik tindakan.

Sesetengah tu pulak, ada yang sedap mulut (tulis) melepas aje apa
yang nak dicakap. Dia tak cakap belakang, tapi cakap ikut sedap aje,
provoke sana sini. Orang camni nak buat apa, ek?

Orang macam ni jangan dilayan.... Makin dilayan makin menjadi... Bak kata RK.... "Kudis, makin digaru makin sedap" haha.... :D
 

RajaKamil

Kawan WC Premium
Super Senior
Joined
Jul 10, 2007
Messages
6,832
Points
48
Age
35
Bagus jugak ni... paling tidak, boleh beritahu "pihak berkuasa" untuk
ambik tindakan.

Sesetengah tu pulak, ada yang sedap mulut (tulis) melepas aje apa
yang nak dicakap. Dia tak cakap belakang, tapi cakap ikut sedap aje,
provoke sana sini. Orang camni nak buat apa, ek?

hurm, kalau ada macam ni kan bro, report je....bagitahu apa masalah dia, dan pihak mod akan pertimbangkan :D

terima kasih
 

tokmat

Newbie
Joined
Dec 16, 2008
Messages
394
Points
16
Age
47
baru diwujudkan thread untuk tutorial report ye..... :)
 

zudierahman

Newbie
Joined
Mar 15, 2009
Messages
290
Points
0
Cadangan: rasanya perlu ada post tunjuk bukti kenapa dia kena ban..sebab takut ada yang teraniaya di sini..mungkin sebelah pihak rasa ianya betul dan sebelah pihak rasanya tak betul..

Saya rasa cadangan saudara wanmus ni ada kebenarannya... yelah, kadang2 ada juga yang wat salah yang tidak disengaja... dan yang lebih penting, tiada yang teraniaya...
 
Top