kelebihan 5G stand alone

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
27
Mmg baik...dgn adanya standalone network ni kita org blh nikmati kelajuan dua kali ganda berbanding 4G...
bukan saja dua kali ganda cepat drpd 4g, akan 10 kali ganda lebih cepat drpd 4g...dan juga akan nikmati teknologi yg lebih syok
 

polyy

freshman
Joined
Nov 13, 2017
Messages
77
Points
8
Age
30
4g telco2 lain spt maxis, celcom coverage pun blom luas sampai byk tempat luar bandar dah mau pergi install 5g...org kampung mesti x dpt guna tu
 

shilea

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
19
Points
3
Age
28
I am using telco DG , to very honest worst telco after that switched to mxs 5G ..
its nt bad bt still considered slow compared to we using 4G is better and work out well too..
so i prefer 4G the n 5G currently unless 5G its really having a better coverage
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
44
Points
6
Age
27
macam lama je nak tunggu dorang pasang stand alone ni...memang jauh ketinggalan malaysia nanti
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
44
Points
6
Age
27
kenapa tm taknak cooperate dengan telco telco lain untuk 5g
 

Zati Awanis

freshman
Joined
Sep 1, 2017
Messages
69
Points
6
Age
26
kenapa tm taknak cooperate dengan telco telco lain untuk 5g
Setahu sy, TM dah ada infrastructure sendiri utk buat 5G...rasanya telco lain blh cooperate dgn mereka utk dpt prestasi internet yg lbh baik...
 

Zakuan123

freshman
Joined
Nov 15, 2017
Messages
61
Points
8
Age
27
Setahu sy, TM dah ada infrastructure sendiri utk buat 5G...rasanya telco lain blh cooperate dgn mereka utk dpt prestasi internet yg lbh baik...
tm fiber 5g stand alone..
x sama dgn 5g telco2 lain yg pakai non stand alone...
susah nak bekerjasama
 

NeoJen

freshman
Joined
Dec 14, 2019
Messages
16
Points
1
Age
32
Setahu sy, TM dah ada infrastructure sendiri utk buat 5G...rasanya telco lain blh cooperate dgn mereka utk dpt prestasi internet yg lbh baik...

Agreed , not only that .5G will deliver multi-Gbps peak rates, ultra-low latency, massive capacity, and more uniform user experience.
And also TM having the ability to deliver better services to end users as well
 

MartinZ

freshman
Joined
Jun 2, 2017
Messages
7
Points
1
Age
30
tm fiber 5g stand alone..
x sama dgn 5g telco2 lain yg pakai non stand alone...
susah nak bekerjasama
ada kebezaan ke stand alone dan bukan stand alone??
aq tgk siape cepat launch out aq guna tu jer
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
41
4g telco2 lain spt maxis, celcom coverage pun blom luas sampai byk tempat luar bandar dah mau pergi install 5g...org kampung mesti x dpt guna tu
Patut mrk fokus pd meluaskan coverage mrk dulu sebelum meniru pihak TM utk buat 5G juga, mmg aku byk dengar complain tentang line yg lembap dari telco lain, hanya TM saje yg x ada masalah.
 

LongahLong

freshman
Joined
Oct 18, 2017
Messages
55
Points
6
Age
41
kenapa tm taknak cooperate dengan telco telco lain untuk 5g

Aku rasa bukan TM yg x mau tapi telco lain yg x mau bekerjasama dgn TM sbb mrk cuba utk jadi telco pertama yg menjayakan 5G, tapi tengok prestasi mrk tu mcm mustahil saje...
 

HarimauHitam

freshman
Joined
Feb 7, 2018
Messages
15
Points
1
Age
31
tm pun sama jugak. kalau ada coverage pon mesti problem2 lain pon byk.aku nk send email pon susah.tabah betul org kg aku yg ggih guna
 

Fatin Nabilah

freshman
Joined
Aug 28, 2017
Messages
42
Points
8
Age
31
ada kebezaan ke stand alone dan bukan stand alone??
aq tgk siape cepat launch out aq guna tu jer
Standalone tu internet tanpa fiber, hanya TM yg buat ia setakat ni...Manakala non standalone tu pemasangan internet dengan fiber, ia perlu masa yg panjang bagi Telco yg tiada fiber utk pasangnya...
 

bmwloveryo

freshman
Joined
Nov 8, 2019
Messages
44
Points
6
Age
27
Standalone tu internet tanpa fiber, hanya TM yg buat ia setakat ni...Manakala non standalone tu pemasangan internet dengan fiber, ia perlu masa yg panjang bagi Telco yg tiada fiber utk pasangnya...

Oh so tm jela yang ada 5g ni? telco lain takde ke? macam nak monopoli je
 

fiona

freshman
Joined
Dec 11, 2019
Messages
16
Points
1
Age
30
Setakat ni TM yg buat 5G... Telco lain yg berminat buat 5g standalone blh bekerjasama dgn TM...
Tapi apa perbezaan ada infra sendiri dan takde tu..
lagi pun apa kegunaan kalau ada infra sendri tuu niii
 

xiaoofeii

freshman
Joined
Dec 17, 2019
Messages
8
Points
1
Age
36
nanti tak affected ke line if telco lain menumpang?
tak kan punya sebab bila mereka come out ini , bagi telco lain benefits juga , takyah lar susah pergi buat n ambil masa
surely ok je tengok dekt luar negara pun , mereka guna cara macam ini...
 
Top