kejar billionaire ni!!

Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#1
Dah lama berbisnes.. mari kejar kedudukan mereka.... :D


Top 10 Richest Men in the World

1. Carlo Slim Helu – Mexico $53.5 billion, up $18.5 billion in 12 months. Shares of America Movil (oil)

2. Bill Gates, US $53 billion who had held the title of world’s richest 14 of the past 15 years. (Microsoft)

3. Warren Buffett – US – $47billion- ( Berkshire Hathaway Warren Buffet) Warren Buffet invested wisely in Goldman Sachs during the worst parts of 2008

4. Mukesh Ambani India $29.0

5. Lakshmi Mittal India 59 $28.7

6. Lawrence Ellison United States $28.0

7. Bernard Arnault France $27.5

8. Eike Batista Brazil $27.0

9. Amancio Ortega Spain $74

10. Karl Albrecht Germany $23.5
 
Joined
Feb 16, 2010
Messages
171
Likes
2
Points
0
Offline
#2
Xboleh tinggi sangat letak target. Mula target dari yg paling mudah hingga yg paling kompleks.

Buat masa ni, kita kalahkan yg local punya dulu. :D
 
Joined
Mar 22, 2007
Messages
754
Likes
0
Points
18
Offline
#3
Xboleh tinggi sangat letak target. Mula target dari yg paling mudah hingga yg paling kompleks.

Buat masa ni, kita kalahkan yg local punya dulu. :D
Haha betul tu... nak kalahkan tokey restoran nasi ayam kat kk nie pun susah :D
 
Joined
Aug 20, 2009
Messages
982
Likes
0
Points
0
Offline
#5
thank you for sharing ye TT. senarai billionaire ni nak naikkan semangat kita sebagai IM & pengurus online business. dapat beberapa % dari apa yang mereka dalam senarai tu dapat pun dah cukup bagus. tapi jangan awal2 kata tak boleh dah. hehe.. ape2 pun, target kena 90% realistik dan lg 10% tu tembak tinggi sikit biar ada ruang utk kita capai bila real target dah berjaya dikecap. buat jugak time frame utk anda capai target tu. make sense atau tak?? :D peace ye dr peace!
 

rouke

freshman
Joined
Jan 17, 2010
Messages
693
Likes
0
Points
16
Offline
#8
dalam majalah apo? ade ckap yg Bill Gates pernah x amek sikit pon komisyen microsoft utk tujuan amal..
 
Joined
Dec 17, 2009
Messages
1,731
Likes
0
Points
36
Offline
#9
thank you for sharing ye TT. senarai billionaire ni nak naikkan semangat kita sebagai IM & pengurus online business. dapat beberapa % dari apa yang mereka dalam senarai tu dapat pun dah cukup bagus. tapi jangan awal2 kata tak boleh dah. hehe.. ape2 pun, target kena 90% realistik dan lg 10% tu tembak tinggi sikit biar ada ruang utk kita capai bila real target dah berjaya dikecap. buat jugak time frame utk anda capai target tu. make sense atau tak?? :D peace ye dr peace!
yep.. this is just like what i mean.. mmg tak salah kalau nak target sikit.. tp SCM akan set suma potensi kita utk yg SIKIT tu.. segalanya akan menjadi sikit.. anda semua dah tahu hal ini.. byk kali dah di bincangkan..

sy bkn nak ajar anda letak matlamat yg melebih2.. tp bila daha da org yg blh buat kita jg xmustahil blh buat.. hasil mgkin xmcm mereka tp kalau blh usaha biarlah mcm mereka.. suatu hari nnt pasti akan membuahkan hasil yg kita tidak sangka2, kan..

sdgkan mereka pada awalnya jg tidak sangka2 akan menjadi billionaire.. tp mereka ttp usaha, usaha, dan usaha mengejar matlamat mereka yg tinggi lampai tu..

pengasas facebook (Mark) jg pada mulanya cuma buat target yg kecil jer dan dia mmg dpt hasil yg kecil.. so, bila di beri nasihat utk menjadikan sosial web tersebut menjadi sesuatu yg mampu menyaingi web gergasi yg sedia ada, then dia pun terus letak matlamat yg betul2 tinggi walaupun pada masa itu hasilnya cuma sekerat saja..

then apa yg jd skrg hasil dprd matlamat dia itu kita suma dah nmpak dgn jelas.. tgk kat alexa.. ranking dah xpernah turun dari 5.. mana puncanya?? matlamat, perancangan, usaha dan beberapa lg aspek yg selalu di bincangkan di WC ini..

nak tambah sikit.. kdg2 ada jg yg takut nak letak matlamat tinggi sbb takut nnt bila xdpt nak capai hati yg parah tahap kritikal.. so, utk yg ni mmg kena letakkan matlamat yg rendah jer la sbb dia xsedia nak jd yg lebih berjaya atau jutawan.. sbb dia xbersedia utk terima risiko dari segi hati dan fizikal utk mengejar matlamat yg tinggi..

have a nice day.. :)
 
Top