Lucu Kalau terlupa bawak mask pakai seluar dalam pun boleh

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
53
Points
8
Lol jgn laa duk pakai seluar dalam. Face mask kat watson bnyk jenis duk jual. hygiene ni penting wei musim covid. bukan takat asal ttup hidung je,kena pakai proper la..
 
Last edited:

mikke87

freshman
Joined
Sep 2, 2011
Messages
63
Points
6
Pakai spender nak jimat ke tu. Dulu aku pkai jugak face mask yg jual kat shopee tpi naik rashes kat muka. Better beli kat watson selesa je pkai harga pun x mahal.
 
Last edited:

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
40
Points
6
Age
32

eee pengotornya siapa yang buat video ni
Post automatically merged:

Pakai spender nak jimat ke tu. Dulu aku pkai jugak face mask yg jual kat shopee tpi naik rashes kat muka. Better beli yg watson selesa je pkai harga pun x mahal.

aku beli brand simply K dekat shopee elok jee, murah pun murah
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
62
Points
8
Lol jgn laa duk pakai seluar dalam. Face mask kat watson bnyk jenis duk jual. hygiene ni penting wei musim covid

Aku pun prefer beli kat watson dari beli yang mengarut2. sbb aku tgk ramai gak yg jual fabric yg corak fancy2.tapi filteration tu yg org patut tgk.bukan nk melawa je.kalau xde filteration bagus tak guna jgk pkai facemask pon.
 
Last edited:

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
147
Points
18
eee pengotornya siapa yang buat video ni
Post automatically merged:



aku beli brand simply K dekat shopee elok jee, murah pun murah

Aku x percaya sngt beli kat shopee ni. Aku selalu beli face mask vircas & empro kat watson. Yg tu ISO certified so material pun bagus.
 

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
40
Points
6
Age
32
Lol jgn laa duk pakai seluar dalam. Face mask kat watson bnyk jenis duk jual. hygiene ni penting wei musim covid. bukan takat asal ttup hidung je,kena pakai proper la..

ada beza ke watson dgn shopee, aku rasa cam sama je. cuma watson mark up harga
Post automatically merged:

Aku x percaya sngt beli kat shopee ni. Aku selalu beli face mask vircas & empro kat watson. Yg tu ISO certified so material pun bagus.

mahal kan watson punya? tak semua orang mampu
 
Last edited:

ronlim1990

freshman
Joined
Oct 7, 2011
Messages
38
Points
8
Harga lebih kurang sama je still affordable bgi aku. Aku selalu beli yg empro. Sngt comfy bila pakai. Rasanya RM7 utk 10's
 

Amoi Alya

freshman
Joined
Apr 17, 2017
Messages
7
Points
1
Age
26
Aku pun prefer beli kat watson yg brand medicos. Trusted local brand yg 3 ply jgn beli yg china kita x tahu quality tu mcm mana.

Trusted local brand mmg penting sbb kita boleh traceable source utk material tu. So design & material mcm brand medicos ni dh dpt certification utk ASTM TYPE II yg 3 ply tu dan ISO
 

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
62
Points
8
Harga lebih kurang sama je still affordable bgi aku. Aku selalu beli yg empro. Sngt comfy bila pakai. Rasanya RM7 utk 10's

Empro pun best jugak pakai. Ada BFE 98% 3 ply kira secured. Tali face mask tu pun x mudah putus mcm yg beli kat shopee brand tah ape
 
Last edited:

syah burn

freshman
Joined
Aug 30, 2017
Messages
40
Points
6
Age
32
Empro pun best jugak pakai. Ada BFE 98% 3 ply kira secured. Tali face mask tu pun x mudah putus mcm yg beli kat shopee.

dekat shopee ada je yang tali tak mudah putus, selama ni aku pakai elok je. ni pun brand tak penah dgr aku beli masa tengah murah .tahan jugak https://shopee.com.my/😷SIMPLY-K-3-P...-😷-(50Pcs-Box)-VIXORA🔘-i.269593620.5148380433
Post automatically merged:

Trusted local brand mmg penting sbb kita boleh traceable source utk material tu. So design & material mcm brand medicos ni dh dpt certification utk ASTM TYPE II yg 3 ply tu dan ISO
kalau brand simply k tu local ke china eh? sebab beli kat shopee dari KL
 
Last edited:

meesuhaimee

freshman
Joined
May 12, 2011
Messages
25
Points
1
Empro pun best jugak pakai. Ada BFE 98% 3 ply kira secured. Tali face mask tu pun x mudah putus mcm yg beli kat shopee.
brand tu ada headloop tak? susah nak kena sangkut extension bagai
Post automatically merged:

dekat shopee ada je yang tali tak mudah putus, selama ni aku pakai elok je
Post automatically merged:


kalau brand simply k tu local ke china eh? sebab beli kat shopee dari KL

kalau dari KL tu maksudnya lokal lah kan? tapi ramai pakai mask tu yg warna warni kan, nampak helokkk dari plain biru mcm mask spital +Haha+
 
Last edited:

miniang

freshman
Joined
Feb 6, 2012
Messages
62
Points
8
ada beza ke watson dgn shopee, aku rasa cam sama je. cuma watson mark up harga
Post automatically merged:



mahal kan watson punya? tak semua orang mampu
takde beza kalau ko beli kat shopee watsons shop tu. sbb kan selalu ada sales kalau shopee app ni. tapi yg lain nye kalau brand yg tah apa2. kn sbelum ni ada kes yg facemask cuci n jemur blik pstu jual kt org..adoii... harga standard je weyh.. kan harga kawalan skrg..lg murah dri geng fashion desigmer tu jual smpai beratus tp fabrik je. filter pon kena beli sendiri
Post automatically merged:

brand tu ada headloop tak? susah nak kena sangkut extension bagai
Post automatically merged:


kalau nk headloop boleh ambil yg viscal. https://www.watsons.com.my/premium-disposable-surgical-hijab-facemask-30's/p/BP_64391 ada 3 kaler,boleh la matchy2 dgn daily outfit. testure dia tebal tapi tak panas pun..kalau nipis sgt kan mudah koyak.
kalau dari KL tu maksudnya lokal lah kan? tapi ramai pakai mask tu yg warna warni kan, nampak helokkk dari plain biru mcm mask spital +Haha+

tak semestinya bro. kan byk yg ambil brg dari china,pastu jual kat sini harga mahal.lg better support yg local punya,dah terang2 kita taw proses pmbuatan dan kilang mcm mn.dan certificate tu yang penting.
 
Last edited:

mensye

junior
Joined
May 29, 2013
Messages
53
Points
8
Tulah certificate tu penting yg ASTM & ISO baru selamat nak guna. Beli yg trusted local brand medicos & vircas tu senang xyah fikir dh certificate tu original ke fake.
 

Amoi Alya

freshman
Joined
Apr 17, 2017
Messages
7
Points
1
Age
26
Empro pun best jugak pakai. Ada BFE 98% 3 ply kira secured. Tali face mask tu pun x mudah putus mcm yg beli kat shopee brand tah ape

Empro ada yg colourful surgical face mask. Mak aku suka pakai yg colourful boleh la matching2 dgn tudung baju tpi yg penting x mudah panas selesa je bila pakai
 

popolan

junior
Joined
Oct 7, 2011
Messages
147
Points
18
Harga lebih kurang sama je still affordable bgi aku. Aku selalu beli yg empro. Sngt comfy bila pakai. Rasanya RM7 utk 10's

Haah wei harga murah je tpi org lain jenis yg kedekut ni beli yg fake sebab nak murah giler tpi nipis giler laa face mask tu. Brand vircas medic pun best material yg x cause skin allergic.
 
Top