Kalau aq buat camne.....Google banned x????

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
Salam Sukses kepada anda sume...

Ane ade nak tanya sikit...dulu aq nye adsense akaun kena banned di pak cik G.. Then, aq wat akaun baru, so, lau aq guna akaun tuh and letak kod adsense kat blog2 yang pernah aq letak kod yang kena banned tuh, dia banned x akaun baru tuh????
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
susah nak jawab nih sbb sy ada 1 acc adsense je, jadi sy cadangkan bro buat dulu (paste kod acc baru ke website lama yg adsense kena ban dulu), nanti klu dah kena ban acc ke-2 ni bru update kt thread ni yeah? heheh
yeah..betul tu..hehe
 

Rushaidin

Newbie
Joined
Jun 8, 2010
Messages
674
Points
18
susah nak jawab nih sbb sy ada 1 acc adsense je, jadi sy cadangkan bro buat dulu (paste kod acc baru ke website lama yg adsense kena ban dulu), nanti klu dah kena ban acc ke-2 ni bru update kt thread ni yeah? heheh

Bagus jugak cdgn tu ... hihihi
 

faezil

Newbie
Joined
Oct 2, 2007
Messages
7,061
Points
38
kalau blog tu dah insaf, kena banned jugak ke ?
 

puhuiren

freshman
Joined
Jun 13, 2008
Messages
58
Points
6
aku pernah kena ban...pastu aku buat akaun baru, letak kod adsense baru tu kat blog yg pernah kena ban, setakat ni, xder apa2 pon, ok jer,sbb aku guna teknik lain sikit utk letak kod adsense baru tu, satu lagi, dulu kalau org klik iklan d blog aku tu, xder hasil pon, tp la ni, satu klik ada la jugak hasil..walau pon sikit
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
28
aku pernah kena ban...pastu aku buat akaun baru, letak kod adsense baru tu kat blog yg pernah kena ban, setakat ni, xder apa2 pon, ok jer,sbb aku guna teknik lain sikit utk letak kod adsense baru tu, satu lagi, dulu kalau org klik iklan d blog aku tu, xder hasil pon, tp la ni, satu klik ada la jugak hasil..walau pon sikit

Haaa...bagus nih....bleh la story sikit kat kitaorg.......

PS: Blog pown boleh insaf kew?????
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
blog insaf ke owner yang insaf..

jarang orang kene banned sebab silap blog..biasanya owner akaun je yang suka buat onarr
 

chipkun

freshman
Joined
Oct 6, 2010
Messages
36
Points
0
Hehehehe....

tapi kan...macam mane nak bg org klik kat iklan google tu...saya dah lame letak iklan tu kat blog saye...emmm...mcm x de hasil je....

sorry...saye bru lg kat forum ni...noob lg..
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
Hehehehe....

tapi kan...macam mane nak bg org klik kat iklan google tu...saya dah lame letak iklan tu kat blog saye...emmm...mcm x de hasil je....

sorry...saye bru lg kat forum ni...noob lg..
tambahkan la visitor kasi ramai..nanti mesti ada yang klik..kalau visitor ramai tapi takde yang klik, tukar kepada CPM ads plak..tapi biasanya kalau dah ramai visitor mesti ada yang klik..
 

nonon

freshman
Joined
Jun 3, 2009
Messages
574
Points
16
cara selamat- elakkan letak kat blog yang kene banned. cuba taruk iklan lain(selain adsense)
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
kalau subdomain yang kena ban, adakah subdomain yang lain kena ban gak
atau apa2 kaitan dengan main domain akan kena..
sekali semua la kene..hehe..kalau dah domain ngan subdomain..dah tentu la owner dia sama..google ni dia banned owner, bukan banned blog..hehe..

so kalau owner dah terkena taiik..domain pon bau busuk sekali.. :))
 

puhuiren

freshman
Joined
Jun 13, 2008
Messages
58
Points
6
Hehehehe....

tapi kan...macam mane nak bg org klik kat iklan google tu...saya dah lame letak iklan tu kat blog saye...emmm...mcm x de hasil je....

sorry...saye bru lg kat forum ni...noob lg..

cuba tukar iklan tu, bese guna text and banner kan? cuba letak banner jer...nanti org kater salah satu gambar dlm blog awak tu
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
sori newbie nak cakap................... ini pun org lain punya thought & experience.....

first thing yg kena buat ialah modified dulu blog anda tersebut......... biar ada "value"

lepas tuh baru lah letak adsense code tersebut.......

kalau nak lebih terang, boleh contact pakcik aku dulu..... tanya camner
 

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
Hehehehe....

tapi kan...macam mane nak bg org klik kat iklan google tu...saya dah lame letak iklan tu kat blog saye...emmm...mcm x de hasil je....

sorry...saye bru lg kat forum ni...noob lg..

minta org klik iklan kita?jawapannya jangan sesekali minta pelawat utk klik iklan kita.
silap haribulan kena ban!

cara berkesan adunkan aja kandungan dengan ads!amat berkesan! ;)
 
Last edited:

NazSobju

freshman
Joined
Nov 19, 2008
Messages
1,074
Points
38
tambahkan la visitor kasi ramai..nanti mesti ada yang klik..kalau visitor ramai tapi takde yang klik, tukar kepada CPM ads plak..tapi biasanya kalau dah ramai visitor mesti ada yang klik..

untuk buat duit dengan adsense hanya ada 2 petua utama iaitu trafik dan kandungan.
kalau dua2 ok maka duit adsense akan mudah masuk.

ada sesetengah org trafik banyak tapi hampa klik tak banyak.
ada juga susunan iklan yang membuat kan CTR rendah.org lain dapat klik tak seberapa
tapi income yang masuk boleh tahan.

tapi ada juga yang mendapat klik banyak tapi income suam2 sahaja.jadi part kandungan amat penting.cara artikel disusun,dan mcm mana nak pilih saiz dan jenis iklan.

sebab tak semua nilai iklan itu sama.saiz,warna BG amat mempengaruhi iklan klik.

harap dapat membantu!:)
 
Top