(¯`'•.¸.•JV Partner Untuk Sewa Kereta !!•.¸.•'´¯)

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
Bump business JV kereta sewa ari nie.... ;)
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
Bump business JV ari nie....
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
JV partner masih diperlukan. Daftar segera sebelum pengambilan ditutup.... ;)
 

khairulmkn

freshman
Joined
May 18, 2007
Messages
150
Points
16
Age
44
Bro boleh tanya sikit? saya ni jual kereta cruze chevrolet (new car CBU)
bro x ade ke nak beli kereta macam ni buat sewa??
 

Syafiq2020

freshman
Joined
Feb 23, 2012
Messages
62
Points
0
Wauu, menarik nie kalau boleh join. Tapi saya xde byk pengetahuan psl auto nie.
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
Bro boleh tanya sikit? saya ni jual kereta cruze chevrolet (new car CBU)
bro x ade ke nak beli kereta macam ni buat sewa??
Salam.... stakat nie saya ambil kereta yg ade dalam senarai.... kereta chevrolet saya x ambil lg stakat nie.... ;)

Wauu, menarik nie kalau boleh join. Tapi saya xde byk pengetahuan psl auto nie.
Salam... Tuan xde byk pengetahuan psl auto ? Maksud tuan?
 

Syafiq2020

freshman
Joined
Feb 23, 2012
Messages
62
Points
0
Maksudnya, saya tiada byk pengetahuan pasal industri sewa kereta....hehehehe :) Yang saya tahu pandu kereta dan isi minyak sahaja. Lain-lain tak tahu langsung! Harap tuan boleh kongsi ilmu dengan saya serba sedikit.
 

mohdamir

freshman
Joined
Nov 20, 2007
Messages
179
Points
16
Idea tu menarik :) Aku suka. Cuma bila melibatkan nama kita sebagai peminjam di bank, banyak benda nak kena fikir. Takut bila company tak mampu bayar monthly payment di bank, nama kita masuk dalam CCRIS. But seperti kata TT, setiap bisnes ada risiko dan it's true. Cuma kalau boleh risiko tu nak diminimakan serendah mungkin. Setiap transaksi ni ada black n white ka bro?
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
Idea tu menarik :) Aku suka. Cuma bila melibatkan nama kita sebagai peminjam di bank, banyak benda nak kena fikir. Takut bila company tak mampu bayar monthly payment di bank, nama kita masuk dalam CCRIS. But seperti kata TT, setiap bisnes ada risiko dan it's true. Cuma kalau boleh risiko tu nak diminimakan serendah mungkin. Setiap transaksi ni ada black n white ka bro?
Salam tuan, maaf lama x online coz buzy sgt.... memang betul apa yang tuan cakapkan berkenaan CCRIS. Itulah sebabnya saya wujudkan Package B supaya investor boleh monitor sendiri payment kepada bank. Setiap investor memang saya sediakan agreement dan akan disahkan oleh lawyer atau stamp duty. ;)
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
Bump business ari nie....
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
yg tue xde... ada bmw 525i m-sport....
 

trg7ija

Senior
Joined
Sep 26, 2007
Messages
1,844
Points
38
JV Partner Untuk Sewa Kereta !!


Assalamualaikum & Salam Sejahtera !!

Berminat untuk mencari duit lebih yang lumayan setiap bulan?

Kami membuka permohonan kepada sesiapa yang berminat untuk menjadi rakan Joint Venture (JV) dengan kami untuk kereta sewa.Anda boleh tanya di thread nie atau hubungi saya di talian 013-3922363.


PACKAGE A

- Provide document untuk keluarkan kereta baru.
- **** 9 tahun.
- Kontrak dengan company 5 tahun.
- Selepas 5 tahun, 1/3 hasil jualan kereta diberi kepada JV.

Profit Sharing (Monthly)
Viva (A)
RM150
Saga FLX (A)
RM200
Myvi (A)
RM220
Persona (A)
RM250
Alza (A)
RM250

Tanggungan Company
- Saman
- Accident
- Maintenance
- Road Tax & Insurance
- Down Payment kereta
- Bank **** monthly payment

Contoh :- Persona
RM250 X 6 buah= RM1,500/sebulan
RM1,500 X 12 Bulan= RM18,000
RM18,000 X5 Tahun = RM90,000

TQ.....
Berminat... tapi risiko tinggi juga tu..
After 5 years, kereta jual, kereta tu siapa yang kene bayar ke bank pula ye since **** 9 tahun..
boleh PM saya sample agreement?

Thanks
 
Last edited:

tazamfn

freshman
Joined
Jun 7, 2006
Messages
640
Points
18
PACKAGE B

- Provide kereta / document untuk keluarkan kereta baru
- Kontrak minimum 1 tahun

Profit Sharing (Monthly)
Viva (A)
RM850
Saga FLX (A)
RM900
Myvi (A)
RM1,OO0
Persona (A)
RM1,200
Alza (A)
RM1,300

Tanggungan Company
- Saman
- Accident

Tanggungan Owner
- Maintenance
- Down Payment kereta
- Road Tax & Insurance
- Bank **** Monthly payment

Salam TT Pakage B ni masih ada kew :)
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
kalau kereta secondhand beli cash boleh join x? Kalau boleh tiap-tiap bulan TT bagi kat saya berapa?
boleh.... skang saya just ambil kereta myvi ke atas.... kereta apa yg tuan nak JV?

Berminat... tapi risiko tinggi juga tu..
After 5 years, kereta jual, kereta tu siapa yang kene bayar ke bank pula ye since **** 9 tahun..
boleh PM saya sample agreement?

Thanks
Yg tue semua saya akan uruskan... utk sample agreement saya akan tunjukkan bila semua dah setuju.... ;)


Salam TT Pakage B ni masih ada kew :)
Wsalam, yup... ade lagi.... berminat bleh datang office.... ;)
 

leecousa

Newbie
Joined
Oct 19, 2010
Messages
353
Points
16
JV still open.... ;)
 
Top