jutawan-siber.com? betul ke ni?

highlander

Senior
Joined
Sep 25, 2008
Messages
1,670
Points
38
Alah stakat site2 mcni xkan nak kena tipu lagi kot, selagi dia xdedahkan ape yang nak dia ajar, slagi tu nasihat aq janganla...tertipu lagi. Kalau spoloh site cmni, xkan nak percaya semuanya....tapi kalau nak jadi bahan eksperimen [e salahnya...:D
 

NazriAziz.Com

freshman
Joined
Dec 21, 2008
Messages
37
Points
6
Emmm....

Orang yang jadi jutawan tu x semestinya income dari internet
semata-mata... sekali jual tanah yang berekar-ekar pun dah boleh
jadi jutawan....

Cuma di malaysia ni kalau nak jadi jutawan hasil dari internet semata-mata
amat sukar... mungkin boleh capai... tapi tak sampai 10 org dari seluruh rakyat malaysia....

Walaupun tak sampai taraf jutawan, ramai juga di malaysia ni mendapat
pendapatan lebih dari 5 angka sebulan dari hasil perniagaan internet...

Apa-apa pun memang kena berusaha dan meningkatkan ilmu...
jika ada yang telah dapat ke tahap itu.. tidak mustahil kita pun
boleh dapat.....

Tapi kebanyakan perniagaan internet tu promosi jer lebih untuk lariskan
jualan produk.. tetapi yg hakikat ilmu yg disampaikan tu
tak seberapa....

Untuk cara senang dan singkat bagi mencapai ke sesuatu tahap
eloklah kita tanya org yang tahu dan telah mencapai tahap itu..

Saya juga pernah merasai pengalaman seperti itu.... sekrg saya
tak la sehebat mana tapi tahap capaian yg saya tetapkan telah
tercapai.... itu kejayaan bagi saya....

Lain orang lain cara untuk berjaya......

|
|
v
 

tuahemas

Senior
Joined
Mar 14, 2006
Messages
284
Points
18
bak kata nabil... dasat...

nak percaya pun susah :D
 

wbiz2u

freshman
Joined
May 21, 2007
Messages
149
Points
16
Age
44
Perkataan jutawan dah jadi sesuatu amat sensitif sekang nih.
Tambah lagi dgn domain yg ada perkataan jutawan, org mula
merasa fobia termasuk la aku sendiri.

Kena fikir dalam2 dan banyakkan berforum seperti di WC.
 

kaiba910

Newbie
Joined
Oct 29, 2006
Messages
3,558
Points
36
Yg xleh blahnye....x pnh aku nmpk terima paypal x kena fee
 

imosnet

Senior
Joined
Nov 18, 2008
Messages
3,410
Points
38
Salam semua!
Saya pun agak terpukau dgn jutawansiber! Tapi kalu scam takkan dia berani tunjuk muke kat web dia ek?
Agaknya dia ni biz mlm kot? GDI kot? ke Arptrain2u kot hihi! tak pun forex kot?
Tapi sapa pandai gunakan excel mmng buleh buat statement bank atau paypal sebiji mcm real....hmm
-----------------------------------
PanduanUbahsuaiRumah
 

wjt8112

freshman
Joined
Jan 15, 2009
Messages
3
Points
1
Salam Forumer semua,

Disini saya ingin berkongsi tentang Saudara Nabil nie.
Apa yang saya telah miliki ebooknya, ternyata penipuan berlaka semuanya.

Isi kandung ebook yg pertama sama seperti ebook Tsunami Wang yg popular satu ketika dahulu.

Manakala ebook kedua adalah "40 panduan cara buat wang" pun bersepah ebook nie kat website2 lain.

dan sepekara lagi saya dh check IP website si nabil nie. boleh lihat dibawah... siap no phone n alamat rumah lagi.
Sesapa tertipu boleh dapat dia skrg nie...

Server Used: [ whois.hostingservicesinc.net ]

http://www.jutawan-siber.com/ = [ 64.208.225.139 ]
Registration Service Provider: LovingDomains.com - Cheap Domain Name Registration
Website: http://www.lovingdomains.com
Accept Pecunix e-Bullion E-Gold PayPal MoneyBookers WebMoney Epassporte Liberty Reserve Fethard Finance and Capital Collect
Domain Name: JUTAWAN-SIBER.COM
Registrant:
Nabil Network
Nabil [email protected]
10A Jalan Sentosa 6 Taman Sentosa
Kajang
Selangor 43000
MY
Tel. +012.5578648
Creation Date: 17-Dec-2008
Expiration Date: 17-Dec-2009
Domain servers in listed order:
ns11.lovinghosting.com
ns12.lovinghosting.com
Administrative Contact:
Nabil Network
Nabil [email protected]
10A Jalan Sentosa 6 Taman Sentosa
Kajang
Selangor 43000
MY
Tel. +012.5578648
Technical Contact:
Nabil Network
Nabil [email protected]
10A Jalan Sentosa 6 Taman Sentosa
Kajang
Selangor 43000
MY
Tel. +012.5578648
Billing Contact:
Nabil Network
Nabil [email protected]
10A Jalan Sentosa 6 Taman Sentosa
Kajang
Selangor 43000
MY
Tel. +012.5578648
Status: ACTIVE
The data in this whois database is provided to you for information purposes only
that is to assist you in obtaining information about or related
to a domain name registration record. We make this information available "as is"
and do not guarantee its accuracy. By submitting a whois query you agree that you will
use this data only for lawful purposes and that under no circumstances will you use this data to:
(1) enable high volume automated electronic processes that stress
or load this whois database system providing you this information; or
(2) allow enable or otherwise support the transmission of mass unsolicited
commercial advertising or solicitations via direct mail electronic mail or by telephone.
The compilation repackaging dissemination or other use of this data is expressly prohibited without
prior written consent from us. The Registrar of record is UK2 Group Ltd..
We reserve the right to modify these terms at any time.
By submitting this query you agree to abide by these terms.
 

lutfee

Senior
Joined
Sep 30, 2007
Messages
2,578
Points
38
Salam Forumer semua,

Disini saya ingin berkongsi tentang Saudara Nabil nie.
Apa yang saya telah miliki ebooknya, ternyata penipuan berlaka semuanya.

Isi kandung ebook yg pertama sama seperti ebook Tsunami Wang yg popular satu ketika dahulu.

Manakala ebook kedua adalah "40 panduan cara buat wang" pun bersepah ebook nie kat website2 lain.

dan sepekara lagi saya dh check IP website si nabil nie. boleh lihat dibawah... siap no phone n alamat rumah lagi.
Sesapa tertipu boleh dapat dia skrg nie...
apa penipuannya tuh?
apa ada dalam ebook dia tuh...
citer sikit....
 

Razif

Senior
Joined
May 20, 2008
Messages
3,223
Points
38
Isi kandung ebook yg pertama sama seperti ebook Tsunami Wang?

ebook kedua adalah "40 panduan cara buat wang"?

pergh... betul2 scammer nie.. produk pun scammer...
RM160 siot!!!


kalau ikut wjt8112,

nie ebook dia..


ebook 1(v3.2)
http://www.freewebs.com/ebookshare/themanual.pdf
tapi kat ebook cover ada tulis v4.1?



ebook 2
http://www.iklansesamainsan.com/pakejsesamainsan/40panduan.pdf

Kalau benda nie tak betul... hope Si Nabil tue tampil la kat sini...
Kalau tak... aku cam ada plan je... hehehe...
 

exinco

Senior
Joined
Apr 14, 2007
Messages
724
Points
18
siapa yg duduk kat tempat yg dia nyatakan tu bolehlah jumpa face-to-face. kat situ baru lah tahu mana buku dan mana ruasnya :)
 
Top