jual ebook

nsilver005

freshman
Joined
Feb 15, 2009
Messages
128
Points
0
Ebook cmne nih bro? ebook sdiri buat ker yang ko beli ada Resell Right? terang skit
 
Last edited:

l3b4h

freshman
Joined
Jun 3, 2007
Messages
208
Points
16
ayed :

kalau ko sendiri punya tulis dan convert kt pdf tak semestinya nak daftar..cuma nak lindungi hakcipta tu ada beberapa cara..seperti ko minta no.ISBN kt pustaka negara atau ko simpan lam cd ko pos kt diri sendiri dan jgn buka kalau ada apa2 nak tuntut di mahkamah suh diorang buka..kalau individu nak apply pakai IC jerk..rujuk web www.pnm.my

daftar syarikat perniagaan pun bagus dgn suruhanjaya syarikat msia..cuma kalau baru2 cam ni modal takde pelan2 kayuh jerk dulu..
 

highlander

Senior
Joined
Sep 25, 2008
Messages
1,670
Points
38
ayed :

kalau ko sendiri punya tulis dan convert kt pdf tak semestinya nak daftar..cuma nak lindungi hakcipta tu ada beberapa cara..seperti ko minta no.ISBN kt pustaka negara atau ko simpan lam cd ko pos kt diri sendiri dan jgn buka kalau ada apa2 nak tuntut di mahkamah suh diorang buka..kalau individu nak apply pakai IC jerk..rujuk web www.pnm.my

daftar syarikat perniagaan pun bagus dgn suruhanjaya syarikat msia..cuma kalau baru2 cam ni modal takde pelan2 kayuh jerk dulu..
act....sebenarnya kalau kita sudah menulis tak kisah dalam bentuk virtual atau fizrkal
kita dah dilindungi oleh akta hakcipta
itu sahaja
cuma pendaftaran syarikat menampak keseriusan
kita dalam bisnes online terutamanya;)
 

l3b4h

freshman
Joined
Jun 3, 2007
Messages
208
Points
16
ok aku rasa ko dah faham dan jelas kan..betul kampungboy cakap tu..kalau daftar company tu kira dah serius lah..cuma buat jerk dulu..nanti2 maju registerlah..kang tak lesen mati kena denda lak..huhuhu
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
daftar company ni bukannya apa, sebab nanti bayaran tu nanti akan masuk ke current account company dan bukan ker personal account. Jadi takde la bank nak enquiry kita bila tengok ada duit masuk hari2. Tambah2 pulak kalau guna personal account utk terima bayaran, bank boleh freeze akaun kita dan minta penjelasan.

Lepas tu diorang pun akan nasihat kita suruh register company dan bukak akaun bank company.

Saya rasa smartzul penah ada kes macam ni.

Ala register company enterprise jer, setahun baru RM60, tak payah modal apa pun.
 

alang

SZAB Network
Super Senior
Joined
May 24, 2006
Messages
1,716
Points
38
Age
44
satu tips dari saya kalau nak jual ebook pasal buat duit. Pastikan saudara sendiri dah buat duit dulu dari panduan yg ditulis tersebut baru org yakin.
 

quantum.cash

freshman
Joined
Jun 18, 2008
Messages
143
Points
16
yup btl 2..selain 2 apa lagi cara nak dapatkan hakcipta?Mungkin ada ebook cara mudah hakcipta?hehehe..idea ni..
 

Imabiz

Senior
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,846
Points
38
tahniah kerana anda telah menjerumuskan diri untuk mencipta ebook sendiri... dan sebagai cagarannya anda semestinya mendapatkan kepercayaan daripada rakan2 kita ini.. nasihat saya beri sesuatu yang percuma sebelum melancarkan produk anda... kebiasaannya org suka yang percuma nie... bagi review tentang produk anda di dalam produk percuma anda dan selitkan link full produk anda.... salam kejayaan dari imabiz
 

zakeri

Senior
Joined
Oct 20, 2008
Messages
4,854
Points
38
satu tips dari saya kalau nak jual ebook pasal buat duit. Pastikan saudara sendiri dah buat duit dulu dari panduan yg ditulis tersebut baru org yakin.
Aku setuju... niche ni memang hot.... so, kena ader proof income sendiri dulu... :)
 
Top