Journey: Buat duit affiliate

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
Salam,

Saya buka thread ni, untuk berkongsi apa yang saya buat untuk capai target.
Target saya,untuk buat duit dengan affiliate

Kira thread ni macam diary lah :)

ok, sekarang saya nak cuba eksperimen benda baru.

Saya tak pernah buat benda-benda ni semua, so peluang tu 50-50.
Tak tau untung ke rugi ni.hehe..




Jenis Affiliate:

Dalam fikiran ada beberapa.saya list kat sini:

- Mobile ads
- Amazon
- Cpa
- apps

Saya rasa nak start dengan yang mana pun saya tak pasti.
Saya putuskan esok kot saya decide apa nak buat.





Insya Allah, thread akan di update hari-hari.

Boleh follow kalau mahu.

Saya akan update dengan cost, dan plan.

Anda boleh tengok,jadi tak jadi ni :)



p/s - harap-harap Tuan Shuth tak marah ada diary macam ni kat sini.
niat saya nk memeriahkan wc
 

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
Ok, ni tools yang saya dah apply & dah approved.




Yang ni Amazon, sign kat sini kalau nak jadi affiliate Amazon --> https://affiliate-program.amazon.com





Yang ni CPA Company, Maxbounty. Dah Approved, alhamdulillah :).
Nak approved, dia ada sesi interview melalui telefon. kena speaking la sikit-sikit.








Yang ni company CPA jugak, nama blackfox. saya saja je try apply, time cari kat odigger.com,
nampak offer best dari blackfox. jadi saya apply lah.

ni dia interview dalam skype.


 

solehpolysas

Senior
Joined
Nov 19, 2008
Messages
4,732
Points
38
Teruskan usaha tuan.
Terima kasih diatas perkongsian tuan.

Saya sokong niat mulia tuan. :)
 

khaie

Senior
Joined
Apr 2, 2012
Messages
609
Points
18
Age
38
Update:

Semalam, saya cipta email baru & upload video di Youtube.

Hari ni check,ada 3 click ke Amazon. Tak apa,masih awal lagi.

Lagi pun,produk ni mahal tapi rasanya berguna.

Harga produk ni ($1900 di Amazon)



Sekarang,nak cari medium untuk views dan perbanyakkan channel promosi.



Video kedua,dalam proses buat. nak test produk lain pulak.

Produk yang kedua ni, lebih murah sikit ($39)

cari jugak video,tapi tak jumpa.



Dalam youtube, masa nak upload,

disebelah kanan ada option untuk buat slideshow. Pakai gambar je. Bagus jugak ni..

Nanti saya update :)
 

seri anne

freshman
Joined
Nov 4, 2014
Messages
10
Points
0
Assalamualaikum, nampak sgt bagus effort u ni. Teruskan and semoga sukses.

Saya sedang dalam rangka kerja kursus, oleh itu saya nk propose u untuk jadi responden kepada saya. Tajuk kajian saya adalah Faktor2 kejayaan Para usahawan internet di Malaysia. Di Malaysia kajian saya ini adalah antara yg terawal, yang banyak hanyalah pandangan dari kacamata pembeli dan penggunna. Oleh itu, saya berharap sgt supaya kajian saya ni dapat memberi impak kepada 'body of knowledge' kepada para usahawan internet dan bakal usahawan internet.



Terima kasih dan Assalamualaikum
 

fadhil

freshman
Joined
Sep 15, 2014
Messages
12
Points
1
best thread ni. dapat belajar affiliate dari angle lain. :)
 

kuchalana

Senior
Joined
Nov 3, 2009
Messages
532
Points
18
tumpang sekaki nak baca perjalanan bro mencapai kejayaan
 
Last edited:
Top