JOMHOSTING - Makin lama aku simpan makin terbakar HATIKU ini!!!

Status
Not open for further replies.

kapak

junior
Joined
Apr 29, 2008
Messages
84
Points
8
Age
34
tgh mencari domain..
sempoihosting tu ok x? hehe
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
tgh mencari domain..
sempoihosting tu ok x? hehe

insyallah.. sempoihosting akan cuba berikan yang terbaik.. :) he he
 

kapak

junior
Joined
Apr 29, 2008
Messages
84
Points
8
Age
34
insyallah.. sempoihosting akan cuba berikan yang terbaik.. :) he he

alamak.. tuan punya bersuara
nk tanya byk lagi pasal sempoihosting tu.. blh ke tanya kt sini? nnti offtopic plk.
ke ada thread lain?
 

shuth

Senior
Joined
Dec 13, 2005
Messages
2,936
Points
48
alamak.. tuan punya bersuara
nk tanya byk lagi pasal sempoihosting tu.. blh ke tanya kt sini? nnti offtopic plk.
ke ada thread lain?


better PM atau tanya terus kat borang contact us di sempoihosting.. :)
 

mohdazree

Newbie
Joined
Sep 18, 2008
Messages
166
Points
16
sy pun ade host kt jomhosting. ade juga masalah tp diorg selalu jawab dengan baik. pernah juga kena hacked beberapa kali. harap jomhosting boleh berbuat sesuatu untuk yakinkan pengguna. :)
 

ykloo71

freshman
Joined
Nov 1, 2008
Messages
242
Points
16
masa pakai jomhosting, selalu down di tengah malam, 1 week mesti 3-4 hari down, masa tengah malam, pening! Lepas pindah ke hostgator, xpernah ada masalah lagi!
 

Faiz Shafie

Senior
Joined
Jun 12, 2009
Messages
4,352
Points
0
Mungkin pengalaman orang berbeza-beza. Setakat ni saya bagi 3 bintang dari 5 bintang kepada jom hosting.
 

razorz18

Super Senior
Joined
Jun 11, 2011
Messages
1,046
Points
48
tips kepada buyer: jangan mudah percaya kepada twaran menarik dari webhosting sangat. Sila buat trial kepada hosting tersebut dengan membuat kerap open tiket before beli ape2. hubungi secara email, call , fb or skype ker dulu sebelum buat keputusan nak beli hosting ker tak. Saya amalkan sikap banyak bertanya kepada owner dan memastikan amik tawaran secara bulanan walaupun mahal tetapi lebih selamat jika tidak lagi bersetuju untuk mengunakan servis tersebut. Setakat ini, saya berpuas hati dengan pilihan hosting saya kerana relationship dengan owner hosting lebih baik dan servis pun amatlah 100% puas hati. mane2 hosting penah down, tetapi how dieorg setel benda tue kena monitor. saya percaya big company macam hostgator pun ade mengalami pekara ni. tidak semestinya syarikat kecil akan memberikan servis yang kurang memuaskan. saya percaya banyak servis hosting kecil2 telah berjaya. Servis hosting kecil adalah "one man show" jadi support akan menjadi lebih lambat. bagi saya maximum one day adalah support wajib.

Recommend hosting company: TheShosting, dah menggunakan servis tersebut setahun dan dipercayai.
Recommended pakage: amik reseller account since lebih jimat untuk running banyak websites. saya tidak suka menggunkan byk web tapi share satu cpanel sahaja.

klik kat link kat bawah untuk support saya :)
 
Last edited:

Josfdph

freshman
Joined
Dec 24, 2012
Messages
19
Points
0
harap ada perubahan...
1.jpg

2.jpg
 
Last edited:

webdok

freshman
Joined
Aug 12, 2009
Messages
115
Points
18
Ermm sya dlu pon ada gak guna hosting malaysia.. 2 bln pkai kna ban tnpa sbb.. Leceh.. Tu slah nie slah.. Last2 skg nie sya bukak offshore hosting sendiri.
 

badabumbum

freshman
Joined
Mar 21, 2013
Messages
12
Points
0
aha nak juga tau mana lah tahu dalam lingkungan budget saya... boleh juga mencuba tu
 
Status
Not open for further replies.
Top