Jom sembang2 pasal Iphone4. Siapa dah guna??

Offline
#1
Siapa ada guna Iphone4 ni? best tak??

Kalau nak beli yang dan unlock kat mana ada jual ye??
sebab kalau beli kat maxis, mesti kne guna sim maxis je..
atau ada sapa2 tahu lepas beli dengan maxis nak unlock
untuk guna sim lain??
 
Offline
#4
rate singapore tau bape bro?

kali nak yg unlock, ambil set singapore.
lebih murah + unlock.

check dekat lowyat, ramai yg jual
Member aku beli kat Maxis gak 3gs..elok je die pakai Celcom...;;)

Kalau nak beli yang dan unlock kat mana ada jual ye??
sebab kalau beli kat maxis, mesti kne guna sim maxis je..
atau ada sapa2 tahu lepas beli dengan maxis nak unlock
untuk guna sim lain??
 

spycat

freshman
Offline
#9
iphone 4 better beli singapore set..dekat forum lowyat boleh dapatkan dengan harga RM2.5k...
ada orang kate jangan beli dekat plaza lowyat sebab xda waranty..
 
Offline
#12
iphone 4 unlock singapore ok je, yg malaysia unlock jugak. aku beli maxis takde masalah kalau guna simkad lain (celcom or digi), simkad overseas pun boleh guna. tapi kalau ada kenalan dekat singapore, better beli sana. dalam RM2100 je. Kalau malaysia punya set RRP RM2290, kalau kontrak dalam RM1700-RM2000 camtu la. lowyat jual dalam RM2350-RM2500.

so sapa ada member kat singapore? tolong aku beli lagi 1 bijik. :D
 
Offline
#17
saya akan beli iPhone bila "Death Grip" menemui penyelesaianya.

Bagi yang gilakan internet dan mahu online dengan internet di mana-mana jua bila-bila masa, elok la kiranya miliki iPhone sebab boleh masuk ke internet tanpa perlu menghidupkan laptop.

Smart phone jenama lain pun hebat juga, janji yang boleh browse web dan ada sambungan 3G atau Wifi. Tapi, andai kata beli iPhone semata-mata untuk bergaya, hmm...rasanya keputusan tu perlu dipertimbangakan sebab ada lagi smart phone lain yang lagi cantik dari iPhone.

Pada pendapat saya iPhone di malaysia di kira sebagai barangan mewah, so tak semua orang akan memilih untuk menggunakan iPhone. Mungkin dalam masa dua tahun akan datang, barulah kita nampak ramai orang gunakan iPhone.