Jom Pergi Umrah Ramai-ramai

Joined
May 4, 2008
Messages
131
Likes
0
Points
16
Offline
#22
InsyaAllah.. niat tu memang dah ada.. jom kita buat rombongan pi sama2 kesana...
 

Kak Nik

freshman
Joined
Jul 18, 2011
Messages
39
Likes
0
Points
0
Offline
#24
alahai..adik2 semua idea untuk pergi umrah itu amat baik sekali.Kalau boleh sebelum pergi bacalah buku mengenai cara menunai umrah kerana ia bukan pergi untuk seronok tapi melibatkan ibadat yg mesti dibuat dgn sempurna..baca buku banyak2(as a background knowledge) dan lepas itu pergi menghadap Ustaz untuk mengajar secara praktikal yg kadangkala tidak cukup dgn membaca..baca kisah sejarah bandar Mekah,Kaabah dan kisah Nabi Muhammad S.a.w. lepas itu daftar dgn package yg diiktiraf ..pergilah dgn kefahaman dan kita akan benar2 rasa keindahannya..syahdu
 
Joined
Jul 4, 2009
Messages
2,954
Likes
3
Points
0
Offline
#26
Saya boleh tolong recommend Travel Agensi Umrah yang bagus, dgn harga berpatutan. Sy pegi umrah dgn famili melalui travel agensi ni, Alhamdulillah semuanya bpuas hati dgn servis mereka di tanah suci. Tip top!

Alhamdulillah, sampai sekarang sy selalu contact dgn pengurus umrah travel trsbt. Nanti jika ada rombongan IM nk ke umrah, bolehlah pegi melalui agensi ni :)
 
Joined
Aug 7, 2009
Messages
376
Likes
0
Points
0
Offline
#27
Tuan Rahman Basri,

Saya berniat untuk pergi Umrah sekali lagi pada tahun depan.
Agensi mana yang Tuan Rahman Basri rekomen tu ?


Saya boleh tolong recommend Travel Agensi Umrah yang bagus, dgn harga berpatutan. Sy pegi umrah dgn famili melalui travel agensi ni, Alhamdulillah semuanya bpuas hati dgn servis mereka di tanah suci. Tip top!

Alhamdulillah, sampai sekarang sy selalu contact dgn pengurus umrah travel trsbt. Nanti jika ada rombongan IM nk ke umrah, bolehlah pegi melalui agensi ni :)
 
Joined
Jul 31, 2009
Messages
2,425
Likes
2
Points
0
Offline
#28
Insya'Allah bln 3/2012 saya akan menunaikan umrah.
Doakan saya :)
 
Joined
Nov 3, 2011
Messages
108
Likes
0
Points
0
Offline
#29
mudah-mudahan termakbul niat rakan-rakan semua..saya pun plan tahun ni nak pergi wat umrah..tp tak der rezeki..insya-allah akan berusaha utk mencapai niat mengerjakan umrah tahun 2012..
 
Joined
Jun 27, 2007
Messages
718
Likes
0
Points
16
Offline
#30
xpe bro..doa byk2..mintak dapat g sane..huhu

ustaz yg ajar jemaah umrah batch sy pernah kate..lebih kurang cmni la die kate :

orang yg dapat g umrah atau haji ni sbnr nye Allah jemput die..sb org yg ada duet belum tentu dapat pergi..ada je benda2 lain yg buat die x dapat g..so kite doa la byk2..huhu
mgkn ada kebenarannya..
mcm sy ni walaupun mak sy dh lama menetap kt sana, tp hanya bulan 3 tahun 2012 ni sy berkesempatan nk pg sana... xsabar pula rasanya
 
Joined
Dec 15, 2011
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#31
Agensi umrah mana agaknya yang terbaik pada kaca mata & pengalaman tuan2 semua? Kalau ada info tu kongsi2kan la ye, supaya wang yang dibelanjakan tu berbaloi dan lebih tenang dalam beribadat di sana. :D
 
Joined
Feb 3, 2010
Messages
355
Likes
0
Points
16
Offline
#32
Sya dh pernah prg umrah thun 2009...mmg teringin nk prg lagi tapi Allah blum jemput lagi...mak sya kata jgn sbut xde rezeki tapi sbut blum ada rezeki. Makcik sya x pernah bkerja(surirumah sepenuh masa),tiba2 dijemput prg umrah sbb ada anak sdara dia nak sponsor dia prg umrah. Saya prg dgn pakcik sbb dia yg uruskan jemaah prg umrah & haji syrikat tu...sbb tu bpak sya benarkan sya prg sorang.
 
Top