Jom cadangkan nama 'TRADEMARK' yang POWER!

NikHisyam

freshman
Joined
Oct 10, 2010
Messages
621
Points
16
Salam warga WC,

Boleh tak cadangkan satu nama 'trademark' untuk saya? Hehe.. (Berangan-angan nak ada trademark sendiri)

Contohnya macam Ammar Zahar.. Kalau keluar je produk dia, mesti ada perkataan 'Mania'..

Sebut je perkataan 'Mania', mesti ingat Ammar Zahar.. Kebanyakan orang la..

Kalau perkataan 'Oh' pulak, mesti orang ingat OhMedia..

Bagi cadangan anda.. :)
 

Ak-Modz*

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
286
Points
0
blog serius >>> serius

cadangan xde.. kalau ade pun aku nak gne.. bukan senang bro nak cari trademark..

Apple Inc paling power bab trademark nie..

Mp3,Mp4 --- Ipod

Phone --- Iphone

Laptop/Pc --- Macbook

barang apple org x sebut kategori, tapi nama sahaja.. x sebut handset iphone.. tapi just iphone.. x sebut mp3 ipod tapi ipod jer..

Oh media nampak macam dah >>> down..
 

NikHisyam

freshman
Joined
Oct 10, 2010
Messages
621
Points
16
blog serius >>> serius

cadangan xde.. kalau ade pun aku nak gne.. bukan senang bro nak cari trademark..

Apple Inc paling power bab trademark nie..

Mp3,Mp4 --- Ipod

Phone --- Iphone

Laptop/Pc --- Macbook

barang apple org x sebut kategori, tapi nama sahaja.. x sebut handset iphone.. tapi just iphone.. x sebut mp3 ipod tapi ipod jer..

Oh media nampak macam dah >>> down..
Apple memang power trademark die.. salute!

Ohmedia dah makin down sebab takde projek gempak yang baru kot.. dulu ade gak ohartis ngan ohtidak.. kekuatan dorang sebab dah ade followers yang ramai..

skang pon ramai yang nak tiru trademark Ohmedia.. yang latest aku jumpa, Medialah..
 

Ak-Modz*

freshman
Joined
Oct 13, 2011
Messages
286
Points
0
Apple memang power trademark die.. salute!

Ohmedia dah makin down sebab takde projek gempak yang baru kot.. dulu ade gak ohartis ngan ohtidak.. kekuatan dorang sebab dah ade followers yang ramai..

skang pon ramai yang nak tiru trademark Ohmedia.. yang latest aku jumpa, Medialah..
Website media nie special untuk "stuupid" people yg mengharapkan duit dengan cara merosakkan bangsa.. Sebab tu website media x tahan lama.. sebab website media nie x special.. semua org boleh buat.. pastu cerita sama jea kat semua website..

Banyak sangat sekarang nie blogger cerita pasal artis, gossip whatever.. cerita sama jea semua.. Mmg compettion tinggi..

Nie contoh website media yang makin lama makin down >>>> manggaonline

average website nie boleh naik dalam 3 tahun jea.. pastu statik dan down.. tengok justkhai.com.. sekarang rank 150k something.. dulu top blogger..

so, sebelum bisnes website anda "mati" cepat2lah re-brand.. sebab pengguna sentiasa dahagakan yg baru..

myspace = die, friendster = die, facebook = ??? tapi twitter ok.. turun skit lah.. kenapa?? sebab twitter unik.. twitter x compete ngan facebook.. dan twitter x tiru kelebihan facebook.. twitter stay cool jea..

google plak, sentiasa ada benda baru.. google mmg power bisnes.. google nak anda selalu sebut nama dye..

teknik terbaik google >>> doodle.. at least setiap bulan ade baru.. doodle nie mmg menarik.. aku selalu klik doodle.. jom main doodle..

http://www.google.com/doodles/finder/2012/All doodles

macam mana eh nak buat doodle nih..
 
Last edited:

NikHisyam

freshman
Joined
Oct 10, 2010
Messages
621
Points
16
Website media nie special untuk "stuupid" people yg mengharapkan duit dengan cara merosakkan bangsa.. Sebab tu website media x tahan lama.. sebab website media nie x special.. semua org boleh buat.. pastu cerita sama jea kat semua website..

Banyak sangat sekarang nie blogger cerita pasal artis, gossip whatever.. cerita sama jea semua.. Mmg compettion tinggi..

Nie contoh website media yang makin lama makin down >>>> manggaonline

average website nie boleh naik dalam 3 tahun jea.. pastu statik dan down.. tengok justkhai.com.. sekarang rank 150k something.. dulu top blogger..

so, sebelum bisnes website anda "mati" cepat2lah re-brand.. sebab pengguna sentiasa dahagakan yg baru..

myspace = die, friendster = die, facebook = ??? tapi twitter ok.. turun skit lah.. kenapa?? sebab twitter unik.. twitter x compete ngan facebook.. dan twitter x tiru kelebihan facebook.. twitter stay cool jea..

google plak, sentiasa ada benda baru.. google mmg power bisnes.. google nak anda selalu sebut nama dye..

teknik terbaik google >>> doodle.. at least setiap bulan ade baru.. doodle nie mmg menarik.. aku selalu klik doodle.. jom main doodle..

http://www.google.com/doodles/finder/2012/All doodles

macam mana eh nak buat doodle nih..
kemungkinan untuk facebook die? susah kot, tapi tak tahu la.. wait & see.. :D

bagi pendapat ko bro, website macam mana yang boleh kekal lama?

doodle? first time tahu pasal doodle.. haha!

almunia............
fendy almunia? :))
 
Top