★★★jom buat duit di flippa! tiru cara saya!★★★

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Okay hari ni saya nak share macam mana nak start menjual di Flippa.com.

Saya dah siapkan video dengan paparan HD hehe.

Yang mana kurang tu saya mintak maaf ye.

Cuma berkongsi apa yang saya tahu :D

 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Dalam post pertama saya ada cerita pasal plugin SnapShot Pro kan?

Jadi dalam video ni saya share macam mana nak guna plugin tu untuk backup website yang kita dah buat.

Kalau ada soalan boleh je tanya :D

 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
themeplate ambil free ker beli kat mane?
Template ni customize sndri. Pakai theme NIMVA, kemudian customize theme tu.

Kalau berminat, RM150.

Dapat 3 premade theme dgn video tutorial penuh. ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
wow......
Hehe well kalau nak dibandingkan dgn masa + duit yg spend selama setahun untuk design custom theme dan teknik menjual yg proven blh buat duit, harga tu masih berbaloi. ;)
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Soalan saya nie entah betul ke tidak...

1) Saya ajar APA YANG SAYA BUAT

2) Saya ajar APA YANG SAYA TAHU

Ada beza tak bro? :p

Yang banyak saya jumpa orang yang NO 2 jek...Untung orang yang dapat belajar dengan bro...sebab bro orang NO 1... :)

Haha, kedai mamak je ni bos. Area sungai petani.

Saya ajar apa yang saya buat je bos. Itu je la hehe.

Alhamdulillah dia pun faham dan berjaya buat.

 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
They will pay for your VALUE bro...jangan risau... :)

Hehe well kalau nak dibandingkan dgn masa + duit yg spend selama setahun untuk design custom theme dan teknik menjual yg proven blh buat duit, harga tu masih berbaloi. ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Soalan saya nie entah betul ke tidak...

1) Saya ajar APA YANG SAYA BUAT

2) Saya ajar APA YANG SAYA TAHU

Ada beza tak bro? :p

Yang banyak saya jumpa orang yang NO 2 jek...Untung orang yang dapat belajar dengan bro...sebab bro orang NO 1... :)
Hehe betul bos ada beza.

Saya ajar apa yang saya buat.

Kalau tahu ramai yang tahu, tapi tak ramai yang buat hehe ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Masalah yang paling x best.

Akaun hosting kena suspended bila ada orang hack dan send email spam lebih 40k huhu.


Bila akaun kena suspended, urusan semua sangkut +Apa+

=====
Pengalaman Security
Dengan 3 Company Hosting
=====

1. Godaddy

Godaddy secara peribadi, dari segi security kurang skit sebab website yang saya host pernah kena hack dan hacker tu upload banyak sangat page dalam bahasa jepun.

Support low, chat jarang boleh akses. Kalau call, dapat mat salleh ckp dalam loghat UK pekat. haha. Jenuh nak paham.

2. Hostgator

Setakat ni the best. Support pun laju dari segi chat.
Security sangat bagus +Terbaik+

3. Turnkey

Semua best, support pun laju.

Cuma security kureng skit.

=====

Ni semua pengalaman peribadi, atas faktor penggunaan dan sebagainya. Setiap orang mungkin x sama. Just sharing ;)
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Aisehh...hits sangat website nie sampai ayam turkey pon berminat nak spam... :D

Susah gak heh kalo tiptop sangat nie... :D

Masalah yang paling x best.

Akaun hosting kena suspended bila ada orang hack dan send email spam lebih 40k huhu.


Bila akaun kena suspended, urusan semua sangkut +Apa+

=====
Pengalaman Security
Dengan 3 Company Hosting
=====

1. Godaddy

Godaddy secara peribadi, dari segi security kurang skit sebab website yang saya host pernah kena hack dan hacker tu upload banyak sangat page dalam bahasa jepun.

Support low, chat jarang boleh akses. Kalau call, dapat mat salleh ckp dalam loghat UK pekat. haha. Jenuh nak paham.

2. Hostgator

Setakat ni the best. Support pun laju dari segi chat.
Security sangat bagus +Terbaik+

3. Turnkey

Semua best, support pun laju.

Cuma security kureng skit.

=====

Ni semua pengalaman peribadi, atas faktor penggunaan dan sebagainya. Setiap orang mungkin x sama. Just sharing ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Aisehh...hits sangat website nie sampai ayam turkey pon berminat nak spam... :D

Susah gak heh kalo tiptop sangat nie... :D
Haha xde la tuan. ni sebab x ckup power lg password ni :D
 
Top