★★★jom buat duit di flippa! tiru cara saya!★★★

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

InsyaAllah kali ni saya nak share macam mana saya jual website di Flippa. Mukadimah pun setakat ni je, xde panjang-panjang :D

i. Model Bisnes : Reseller Service Site

Model bisnes saya di Flippa lebih kepada menjual starter site untuk reseller service.

Buat masa ni saya cuma fokus pada 3 jenis servis sahaja:

1. SEO
2. Web Design
3. Article Writing

Kalau anda dah lama di Flippa, anda akan perasan website jenis mcm ni mmg banyak dan yang paling penting sekali masih relevan.

Saya share websites yang saya berjaya jual dalam masa beberapa minggu lepas:











Kalau anda perasan, 3 websites yang berkaitan article writing service ni semuanya sama.

Ni rahsia saya boleh jual website dengan cepat dan menjimatkan masa :)
Saya cuma perlu design 1 kali je tapi jual berkali-kali!
2. Strategi Jualan

Untuk business model reseller website ni, saya ulang langkah-langkah di bawah:

1. Siapkan website (ni sekali je buat, then boleh guna berkali-kali di domain lain)
2. Buat backup pakai plugin (saya pakai plugin Snapshot Pro - $19 je)
3. List di Flippa
4. Terjual, transfer kepada pembeli
5. Beli domain baru
6. Restore backup di domain baru
7. List balik di Flippa

Ni part yang lama untuk selesaikan, tapi yang penting, kita just design 1 kali je website tu.

Lepas siapkan website, buat backup guna plugin.

3. Untung Setiap Auction

Untuk jualan website jenis mcm ni untung saya dapat dalam lingkungan $27 (untung bersih).

Ni kira-kira untuk jualan:

Harga jual : $49
Flippa Success Fee: $4 (10% dari jualan)
Listing : $9
Domain : $9

Jadi 49-4-9-9 = $27 / net profit.

Untung memang kecik je tp yang penting listing boleh buat hari-hari.

Lagi-lagi kalau convert ke RM, $27 x 4.30 (Rate Paypal) = RM116.10 / site (untung bersih)





Rasanya tu je yang dapat saya share, ada soalan boleh je tanya kat sini.

Berminat nak coaching, boleh PM atau WhatsApp ke 013-466 9048 :D
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Adoii...masa plak takde...ini GURU takde garang macam cikgu saya - dier pk dier punya garang jek.. :D

InshaALLAH bro i'm in ur coaching...nanti kalo dah ready kawan roger...

p/s: Nak coaching pakai apa nie? Skype ker 1 to 1...kalo 1 to 1 saya segan aa bro...takut bro nampak saya lari nnti... Harap2 style coaching mesra pelanggan aa... :D
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33

Assalamualaikum dan selamat sejahtera semua.

InsyaAllah kali ni saya nak share macam mana saya jual website di Flippa. Mukadimah pun setakat ni je, xde panjang-panjang :D

i. Model Bisnes : Reseller Service Site

Model bisnes saya di Flippa lebih kepada menjual starter site untuk reseller service.

Buat masa ni saya cuma fokus pada 3 jenis servis sahaja:

1. SEO
2. Web Design
3. Article Writing

Kalau anda dah lama di Flippa, anda akan perasan website jenis mcm ni mmg banyak dan yang paling penting sekali masih relevan.

Saya share websites yang saya berjaya jual dalam masa beberapa minggu lepas:











Kalau anda perasan, 3 websites yang berkaitan article writing service ni semuanya sama.

Ni rahsia saya boleh jual website dengan cepat dan menjimatkan masa :)
Saya cuma perlu design 1 kali je tapi jual berkali-kali!
2. Strategi Jualan

Untuk business model reseller website ni, saya ulang langkah-langkah di bawah:

1. Siapkan website (ni sekali je buat, then boleh guna berkali-kali di domain lain)
2. Buat backup pakai plugin (saya pakai plugin Snapshot Pro - $19 je)
3. List di Flippa
4. Terjual, transfer kepada pembeli
5. Beli domain baru
6. Restore backup di domain baru
7. List balik di Flippa

Ni part yang lama untuk selesaikan, tapi yang penting, kita just design 1 kali je website tu.

Lepas siapkan website, buat backup guna plugin.

3. Untung Setiap Auction

Untuk jualan website jenis mcm ni untung saya dapat dalam lingkungan $27 (untung bersih).

Ni kira-kira untuk jualan:

Harga jual : $49
Flippa Success Fee: $4 (10% dari jualan)
Listing : $9
Domain : $9

Jadi 49-4-9-9 = $27 / net profit.

Untung memang kecik je tp yang penting listing boleh buat hari-hari.

Lagi-lagi kalau convert ke RM, $27 x 4.30 (Rate Paypal) = RM116.10 / site (untung bersih)

Rasanya tu je yang dapat saya share, ada soalan boleh je tanya kat sini.

Berminat nak coaching, boleh PM atau WhatsApp ke 013-466 9048 :D
Kalau nak masuk coaching tapi basic xde bole tak? Kang kene marah pulak sebab dah ajor tapi tak paham paham..adeh..[emoji28]
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Adoii...masa plak takde...ini GURU takde garang macam cikgu saya - dier pk dier punya garang jek.. :D

InshaALLAH bro i'm in ur coaching...nanti kalo dah ready kawan roger...

p/s: Nak coaching pakai apa nie? Skype ker 1 to 1...kalo 1 to 1 saya segan aa bro...takut bro nampak saya lari nnti... Harap2 style coaching mesra pelanggan aa... :D
Bos lagi power ni, xperlu dah coaching2 :D hehe
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Kalau nak masuk coaching tapi basic xde bole tak? Kang kene marah pulak sebab dah ajor tapi tak paham paham..adeh..[emoji28]
Boleh je bos, asalkan sedia nak terima ilmu. Nak belajar kena jadi mcm gelas kosong ;)

Kalau betul serius & berminat, boleh PM saya / whatsapp di 013-4669048.
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
InsyaAllah ada masa nanti saya share mcm mana nak jual website game arcade di Flippa :)


 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Untuk arcade game site, still sama strategi dia.

Jual website jenis yang sama berulang kali.

Walaupun website yang sama, tapi permintaan tetap tinggi :)

Tapi yang paling penting, domain kena ada keyword game.

Kalau x jadi mcm ni:

 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Hoho! Tak rank takpe ker bro? atau tak berikan hasil pada site tersebut?

Yang saya ambil arcade game servis dengan bro tempoh hari masih dalam tempoh bertenang lagi

Tapi capai laa top150...agak2 nanti kalo dah suam2 incomenya saya roger bro laa yer... :D
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Kelas nie bukan kelas alif mim nun wao - SARKAS

Cikgu shaari punya style nie...sekali ajar dier terus lepak2 jek...confirm anak murid tido punya..sebab duit masuk autopilot... :D

Ini pula enhaikal budak tak terencat macam si rashid tue...lagi cikgu shaari suka...

Pasni Enhaikal....cara sempoi yang menggoncang dunia!

Kalau nak masuk coaching tapi basic xde bole tak? Kang kene marah pulak sebab dah ajor tapi tak paham paham..adeh..[emoji28]
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Kelas nie bukan kelas alif mim nun wao - SARKAS

Cikgu shaari punya style nie...sekali ajar dier terus lepak2 jek...confirm anak murid tido punya..sebab duit masuk autopilot... :D

Ini pula enhaikal budak tak terencat macam si rashid tue...lagi cikgu shaari suka...

Pasni Enhaikal....cara sempoi yang menggoncang dunia!
Jadi lah mcm cikgu shaari Hehe.

Maaf tuan saya busy skit sehari dua ni huhu.
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Bro..mmg betul berminat..tp mase skng xde la..ade tarikh luput ke coaching bro ni?[emoji16]
InsyaAllah xde pun bos. Boleh je anytime ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Okay ni update dua hari lepas.

Ada 3 websites berjaya dijual. :)


1. SeoServiceTop.com

Jual : $40
Flippa Success Fee: $4
Listing : $9
Domain : $9

Untung Bersih "Website 1": $18 = (RM72.22)

2. WebDesignbyFlame.com

Jual : $30
Flippa Success Fee: $3
Listing : $9
Domain : $9

Untung Bersih "Website 2": $9 = (RM38.61)

3. SeoPackagesService.com

Jual : $49
Flippa Success Fee: $4
Listing : $9
Domain : $9

Untung Bersih "Website 3": $27 = (RM115.83)


Sales untuk 3 websites = RM510.51
Untung bersih 3 websites = RM226.66
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Domain .info pun boleh nak jual dengan harga cun, janji domain name tu menarik dan bermakna.

Boleh tengok contoh domain name saya kat bawah:


Bid sekarang dah $35. Akan tamat dalam 6 jam lagi. Lebih kurang pukul 5.30 pagi nanti auction ni tamat. InsyaAllah kita tengok boleh ke x website ni terjual dengan harga BIN - $49. Esok insyaAllah saya update ;)
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Semalam sempat aturkan coaching dengan Tuan Aiman Ismail :)
 

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Pergh...coaching dengan teh ais dan air kosong sejuk jek...matahari sinar2 tue masuk...ini macam coaching bajet tapi income USD... :)

Steady aa abang baju buaya merah hati....sib baik bukan merah jambu ala2 pamoga.. :D

Area mana nie bro coaching...?
 
Last edited:

MrDisc

Veteran
Joined
May 3, 2008
Messages
2,875
Points
48
Alamak...sorang lagi bakal goncang dunia flip2 nie...pasti cara yang boleh pukau punya laa...tumpang gembira saya sebab jiran sekampung bakal jadi otai flip2 nie... :D

Bro..mmg betul berminat..tp mase skng xde la..ade tarikh luput ke coaching bro ni?[emoji16]
 

riduanm

freshman
Joined
Jul 13, 2010
Messages
30
Points
1
Bro Saya Berminat nak belajar? bila boleh buat personal couching dan berapa pengeras nya?+Belajar+
 

naqiu002

Super Senior
Joined
Dec 17, 2007
Messages
876
Points
18
Age
28
Pergh...coaching dengan teh ais dan air kosong sejuk jek...matahari sinar2 tue masuk...ini macam coaching bajet tapi income USD... :)

Steady aa abang baju buaya merah hati....sib baik bukan merah jambu ala2 pamoga.. :D

Area mana nie bro coaching...?
Haha, kedai mamak je ni bos. Area sungai petani.

Saya ajar apa yang saya buat je bos. Itu je la hehe.

Alhamdulillah dia pun faham dan berjaya buat.

 
Top