Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28
klu blog utk daftar adsense...pastikan tn bertujuan utk berblog huhu Naz Akhtar Naz Akhtar ...
nk article english yg good content pm tepi hehhe
mcm best je ber blog..teringin nk wat blog english..tp x tahu mcm mane nk dptkan traffic guna blog omputih nie..
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
mcm best je ber blog..teringin nk wat blog english..tp x tahu mcm mane nk dptkan traffic guna blog omputih nie..
alaaaaa Tokey Tokey update jer atrticle yg informasi..
cth herb cancel treatment ke.... breast cancer speed recovery.. how make somebody like me... bla..bla....
mcm2 blog content tokey hahahaa Tokey Tokey lagi expert nih..
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28


ni blog baru up jer.. unik content... english content
baru dlm beberapa minggu
nk start balik berblogging
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
ni perli ni adeh...UV beberapa jer tn bru start merangkak
ish mane ade tuan..nak mulakan pun dah sesuatu pencapaian tau..saya niat aje ade..start ntah bile..kalau nak ade blog english saya rase memang kene upah orang untuk tulis artikel..xpandai tulis artikel sendiri..huhu..tapi takut hasilnya x berbaloi dengan pelaburan..

tapi begitulah pelaburan kan..mungkin untung..mungkin rugi..huhu
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
ish mane ade tuan..nak mulakan pun dah sesuatu pencapaian tau..saya niat aje ade..start ntah bile..kalau nak ade blog english saya rase memang kene upah orang untuk tulis artikel..xpandai tulis artikel sendiri..huhu..tapi takut hasilnya x berbaloi dengan pelaburan..

tapi begitulah pelaburan kan..mungkin untung..mungkin rugi..huhu
- aah tn..sy dah 2,3 thun berangan2 nk up blog content english...bru2 jer nih start sblum ni dh ceburi bende lain...
- hire writer tn...sy bajet 50myr utk sebulan, tiada keuntungan jika tidak bermodal hehehe.. satu artikel dlm 15 -20myr anggap jer duit tu bt bayar bill telefon hehehe
- seminggu 1 artikel sy up... niche lebih kepada informasi...
 

theHaikal

junior
Joined
Sep 7, 2015
Messages
189
Points
28
Age
33
- aah tn..sy dah 2,3 thun berangan2 nk up blog content english...bru2 jer nih start sblum ni dh ceburi bende lain...
- hire writer tn...sy bajet 50myr utk sebulan, tiada keuntungan jika tidak bermodal hehehe.. satu artikel dlm 15 -20myr anggap jer duit tu bt bayar bill telefon hehehe
- seminggu 1 artikel sy up... niche lebih kepada informasi...
berbalik kepada adsense..kalau adsense di blog target malaysia boleh buat duit yang signifikan tak?
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
berbalik kepada adsense..kalau adsense di blog target malaysia boleh buat duit yang signifikan tak?
boleh jer tn...
redmummy.com ni dah kaut berjuta dah... (sumber)..
tpi PPC english content lg mantap hehhe
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
klu blog utk daftar adsense...pastikan tn bertujuan utk berblog huhu...cuba tanya sifu Naz Akhtar Naz Akhtar ...
nk article english yg good content pm tepi hehhe
sifu la sangat....
+MuntahDarah+

pdhal kt noobie jah...bos tu sifu main adsense dr dlu lagi xmau ngaku.
mana2 nubie nak belajar adsense contact Tuan scud ya...dia ade banyak stok artikel.
org main adsense mmg banyak stok artikel..hehe.
+Peace+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43


ni blog baru up jer.. unik content... english content
baru dlm beberapa minggu
nk start balik berblogging
kalau unik content gune artikel english mmg laju kan..
hmm yang sy share adsense player dr seberang cara cm tu gak dia wat.
keje dia wat artikel je....

CPC dia tinggi wpun views low....ni mesti tuan scudmissile scudmissile je income adsense
lebat ni...eheheh ..kipidap
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
boleh jer tn...
redmummy.com ni dah kaut berjuta dah... (sumber)..
tpi PPC english content lg mantap hehhe
bos, selain gune unik artikel, ada wat ape lagi eh tuk marketing.
sahre kt social site ke...

redmummy die nyer citer kadang simple je.
tapi artikel dia mmg unik ah tiada kopi teh.

dlu penah dia masuk paper.x silap mase tu income dia dalam
rm10,000 ke atas.....skg tak tau lah.makin nek maybe..
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
sifu la sangat....
+MuntahDarah+

pdhal kt noobie jah...bos tu sifu main adsense dr dlu lagi xmau ngaku.
mana2 nubie nak belajar adsense contact Tuan scud ya...dia ade banyak stok artikel.
org main adsense mmg banyak stok artikel..hehe.
+Peace+
adeh.. tn ... adsense nye acc dh lame cuma bru2 ni jer la nk main balik... aritu ade jugak ushar2 AFD, tp masa tu kemaruk ebay huhu
x de stok article tn... huhhuu
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
kalau unik content gune artikel english mmg laju kan..
hmm yang sy share adsense player dr seberang cara cm tu gak dia wat.
keje dia wat artikel je....

CPC dia tinggi wpun views low....ni mesti tuan scudmissile scudmissile je income adsense
lebat ni...eheheh ..kipidap
tu la nk konsisten dlm 3 bulan pertama ni...
nk konsisten tu la cabarannya...
 

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
bos, selain gune unik artikel, ada wat ape lagi eh tuk marketing.
sahre kt social site ke...

redmummy die nyer citer kadang simple je.
tapi artikel dia mmg unik ah tiada kopi teh.

dlu penah dia masuk paper.x silap mase tu income dia dalam
rm10,000 ke atas.....skg tak tau lah.makin nek maybe..
ade jugak share2 kat media social nih... share kat google +...
aah tn redmummy ni di rajin update content , dia bt macam diary..pasal aktiviti seharian jer..
10k huhu...bnyak tuh...
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
adeh.. tn ... adsense nye acc dh lame cuma bru2 ni jer la nk main balik... aritu ade jugak ushar2 AFD, tp masa tu kemaruk ebay huhu
x de stok article tn... huhhuu
org men cmane eh AFd ni?
dia letak iklan kat domain n website kosong ke cmane?
dulu2 penah gak study skit sal AFd.

tpi mcm x best haha.

tpi ade gak yang banyak wat wit gune cae ni..keje dia beli domain je kan
xyah wat content..ke cmane eh..acu citer skit bos
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
ade jugak share2 kat media social nih... share kat google +...
aah tn redmummy ni di rajin update content , dia bt macam diary..pasal aktiviti seharian jer..
10k huhu...bnyak tuh...
ohh share kat google.
google community la kan.

mane yg len eh... +HisapRokok+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
niche tuk blog.
ambik dekat clickbank..kalau top dekat CB ada peluang la tuk top tuk adsense juge..moga bermanfaat :

 
Top