Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
OK terima kasih tuan atas nasihat. Nanti saya cuba buat.

Tetapi kalau kita mohon untuk alamat blog yang sama ok ke?
ni bos nak mohon akaun adsense, iklan tu nak letak dekat blogspot ke nak letak kat blog
yang ade domain dot com sendiri?
kalau untuk blogspot, mohon melalui youtube lagi senang., x sampai 24 jam dah boleh dapat.

saya syorkan buat mcm tu.

kalau nak letak dekat domain dot com, mohon dekat youtube dulu, pas dapat
baru upgrade tuk full.kalau kt letak domain blog awal2 mase isi borang adsense,
takut nanti dia reject lagi.

ape2 boleh tanya semula k +Hmm+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
rase cam nak wat acc ahseng ni guna youtubelah tabur jee dulukan
gune youtube pun leh...tuk youtube iklan kua tuk blogspot kua gak..
ade jah org wat wit gune blogspot.asal trafik best rajin post artikel
dapatlah beli coki2 gune wit adseng nanti +wink+
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
81
Likes
14
Points
8
Offline
boleh juga sapa2 kongsi pasal traffik...
sebab main adsense ne perlukan traffik..
traffik pun ada kategori targetted or non targetted..
pendek kata adsense+traffik=$$$$$$$$$$$$$$

mohon otai huraikan huhu
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
boleh juga sapa2 kongsi pasal traffik...
sebab main adsense ne perlukan traffik..
traffik pun ada kategori targetted or non targetted..
pendek kata adsense+traffik=$$$$$$$$$$$$$$

mohon otai huraikan huhu
organic traffik jer tn... yg penting istiqomah huhuu bnyak content bnyak traffic, traffic =duit
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Age
28
Offline
Saya newbie,xtahu pasal adsense ni,die mcm ni ya,.buat video then upload utube,nnt klau video kite play iklan..org tgk..kite dpt duit ya.tp klau org skip video ads kite xdpt duit la eh.
 

Tokey

administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
522
Likes
94
Points
28
Offline
Saya newbie,xtahu pasal adsense ni,die mcm ni ya,.buat video then upload utube,nnt klau video kite play iklan..org tgk..kite dpt duit ya.tp klau org skip video ads kite xdpt duit la eh.
yang tu x pasti la..tp rasa nya klu org tu skip..x de duit kot..kite kena tanya otai2 adsense youtube nie
 
Joined
Oct 13, 2015
Messages
14
Likes
2
Points
3
Age
28
Offline
Ikut berapa saat iklan tu jalan, dengan trafik dari mana. Kalau dari US, UK lagi mahal iklan tu dapat.
Yang penting banyakkan video original mesti boleh punya

Woww.ilmu baru..teruja plak nak wat video..kena wat bahas english la ni baru dpt trafik luar negara
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
yang tu x pasti la..tp rasa nya klu org tu skip..x de duit kot..kite kena tanya otai2 adsense youtube nie
ade certain iklan yang kau x yah skip.jadi nak tak nak
iklan tu akan main je smpai abis.....bisa kalau buat bideo pendek bawah 30 saat
menjadi teknik ni...ni pglaman lepas..

kalau video panjang plak lebih dari 45 minit atau sejam lebih, le set
iklan nak kua banyak mane sekali pun hatta untuk setiap 5 minit.
yang ni lagi best sebab peluang dapat earning lbh tggi...

tapi kene try n error gak...tgh test cara ni pas sedut beberapa tips dari org.
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
Ikut berapa saat iklan tu jalan, dengan trafik dari mana. Kalau dari US, UK lagi mahal iklan tu dapat.
Yang penting banyakkan video original mesti boleh punya
video tak opriginal pun boleh..hehe..jdi tak yah susah2 wat bideo sndiri.
asalkan video tu ada label CC, xde kaitan dengan MCN, content id, insyaAllah
akan OK +Hmm+
 
Top