Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
OK, masuk bab marketing lak.

MARKETING, Tarik Trafik: Pemasaran Video

kalau takde trafik mmg xde la income adsense.

Cara first kt study sal video marketing dulu..saya selalu gune cara cm ni gak tuk
tarik trafik ke blog...cara cmni sekali wat kedian leh rilex sebab makin tinggi
views dekat youtube,makin naik trafik kat blog kiter.

caranya:

1- Wat channel khusus untuk blog.Kalau blog kiter pasal kereta, upload video pasal kereta dekat
youtube channel, cthnyer kereta Honda, Ferari, CLA. Cari yang video top2.

2- Tak semestinya gune video sndiri. Boleh copy video orang lain dengan wat search kedian pilih CC.
Video mcm ni boleh di upload semula ke channel.

3-Letak URL blog dalam video, dalam tajuk dan dalam kotak info.

4-selalu update mungkin dalam 5 video sehari..so wat keje download upload je.
cuma yang jenuh sikit kene edit video.

5-Ulang untuk upload ke youtube, dailymotion, metacafe, vimeo, vk dan lain2 web.
Kalau upload kat youtube pun dah banyak trafik leh tarik.

Try lah.... Next nanti kita diskus topik pemasaran bab lain lak.
Bos nak tanya balik bab video yang boleh di download tu..em maksudnya boleh download mana-mana video ke..sebab takut nanti Google tahu berkenaan copyright video tu ke takde masalah ke..huhu..

*soalan budak baru belajar..huhu
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
saya buat artikel unik je..tapi berpeluh jugak la..cara saya cuma buat satu artikel hampir setiap hari selama 3 bulan..dan apply je la berapa kali pun..akaun full saya ni pun approve lepas 6 kali hantar permohonan..haha..masa awal-awal dulu pernah terfikir jugak nak copy paste artikel aje..tapi rasenya sekarang Google dah pandai kot..jadi saya takut nak copy paste ni untuk jangka masa panjang..

lagipun buat unik artikel baru la thrill jadi blogger..huhu..+Bengkak2+
Kalau nak cerita penuh saya dapat akaun penuh Google Adsense kene bace artikel saya kat bawah tu hehe..
Tapi nak ingatkan ini cara saya..saya tak tau la berkesan kat orang lain tak..+Hmm+
Oh mak aii...3 bulan berturut2 update blog gune artikel unik.
terinspirasi betul..ni first time dpt tahu adsense player wat cm ni tuk dapat full akaun.

tpi berbaloi kan..tahniah..sy bace posting tuan..mmg best.thanks sudi sharing hehehehe....

+TerimaKasih++TerimaKasih++TerimaKasih+
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
Oh mak aii...3 bulan berturut2 update blog gune artikel unik.
terinspirasi betul..ni first time dpt tahu adsense player wat cm ni tuk dapat full akaun.

tpi berbaloi kan..tahniah..sy bace posting tuan..mmg best.thanks sudi sharing hehehehe....

+TerimaKasih++TerimaKasih++TerimaKasih+
Hehe..niat sebenarnye adalah untuk lebih serious dalam blogging..sebab sebelum ni penah cube byk cara jugk..Dan bace banyak artikel..tp cam geram sebab x berjaye..akhirnye nekad wat sendiri aje..puas hati hahaha [emoji12] [emoji12]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
Hehe..niat sebenarnye adalah untuk lebih serious dalam blogging..sebab sebelum ni penah cube byk cara jugk..Dan bace banyak artikel..tp cam geram sebab x berjaye..akhirnye nekad wat sendiri aje..puas hati hahaha [emoji12] [emoji12]

Sent from my HM NOTE 1LTE using Tapatalk
Ohh...OK la tu...
dont gibap org ckap.
klu upah org dah berapa ratus kena bayar kann
hahaha
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
Ohh...OK la tu...
dont gibap org ckap.
klu upah org dah berapa ratus kena bayar kann
hahaha
Bab don't gibab yang paling payah dalam blogging ni sebenarnye haha [emoji28] tapi skng step pertama dah berjaya..matlamat seterusnye plak..
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
428
Likes
52
Points
28
Offline
saya buat artikel unik je..tapi berpeluh jugak la..cara saya cuma buat satu artikel hampir setiap hari selama 3 bulan..dan apply je la berapa kali pun..akaun full saya ni pun approve lepas 6 kali hantar permohonan..haha..masa awal-awal dulu pernah terfikir jugak nak copy paste artikel aje..tapi rasenya sekarang Google dah pandai kot..jadi saya takut nak copy paste ni untuk jangka masa panjang..

lagipun buat unik artikel baru la thrill jadi blogger..huhu..+Bengkak2+
Kalau nak cerita penuh saya dapat akaun penuh Google Adsense kene bace artikel saya kat bawah tu hehe..
Tapi nak ingatkan ini cara saya..saya tak tau la berkesan kat orang lain tak..+Hmm+
mau unique article kasi PM , english content huhuu..



Bab don't gibab yang paling payah dalam blogging ni sebenarnye haha [emoji28] tapi skng step pertama dah berjaya..matlamat seterusnye plak..
kena istiqomah....istiqomah.... suke saya ulang ayat nih...
kwn sy berblogging start tahun 2009 tahun 2012 bru bnyak UV satu hari dlm 10k lbih kurang
skrng shell plak yg suruh dia iklankan
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
33
Offline
mau unique article kasi PM , english content huhuu..





kena istiqomah....istiqomah.... suke saya ulang ayat nih...
kwn sy berblogging start tahun 2009 tahun 2012 bru bnyak UV satu hari dlm 10k lbih kurang
skrng shell plak yg suruh dia iklankan
Wah hebat..memang camtu la matlamat jangka masa panjang ..aminn [emoji7] [emoji7]
 
Top