Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
Hmm pasni topik marketing lak..

korang tau tak ade org wat adsense gune facebook mcm group le dpt banyak
trafik....tpi takut lak nak share .asal2 nak share..tpi since ada org komen
akaun die cm kene invalid traffic sebab tarik dr fanpage.
+GigilTakut+

hmm ke ade beza eh trafik dari fanpage ngan group..dua2 fesbuk je.

klu nk ikut care tokey arik trafik ke blog mmg kene kaya ngan modal dlu lah.
keh keh
+Lalala+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
bile nk update sal amrketing lak ni ya.
sape nk sahre dlu sal marketing mhon bentang
hehe

+Haha+
 
Joined
Oct 15, 2011
Messages
1
Likes
0
Points
1
Offline
Assalamualaikum wbt.

Hai,Rakan-rakan WangCyber. +Hi+

Seperti tajuk yang di beri di atas, thread ini di buka khusus untuk kita sama-sama ulangkaji untuk buat duit dari google Adsense ikut kaedah bagi tahun 2015/16. Tahun 2015 tinggal beberapa bulan ajer lagi, jadi sebab tu kita nak bincang untuk strategi adsense bagi tahun depan juga.

Pengalaman saya dengan adsense dari tahun 2009 sampai terkini, adsense banyak sangat tukar sistem depa, which is ada yang makin best, bagi saya. Nilai matawang makin berubah. bagi sesetengah orang, bila USD 1= RM 4, satu hal yang buat ekonomi makin parah, tapi sebaliknya pula yang jadi dekat adsense player kiter.

Mereka berhoray horay sebab income adsense makin tinggi bayarannya +Cinta+

Ni sebenarnya peluang, dalam kiter duk kata matang wang turun apa semua, kita try fokus dengan adsense, insyaAllah ada rezeki boleh buat duit sampingan nanti.Jadi, kita sama-sama share apa yang masing-masing tahu nak dak? Kita ulangkaji. So insyaAllah thread ni juga mesra newbie.Antara topik yang akan kita bincang ialah:

1) Sign up akaun
2) Pemilihan niche
3) Penyediaan artikel
4) Set up iklan
5) Pemasaran
6) Penerimaan bayaran

Kita akan bincang dari A-Z. OK tak? Kalau boleh ajak kawan2 yang nak study adsense sama-sama untuk join thread ni.

P/S: Yang masih view post ni tanpa sign in atau daftar sebagai ahli, baik daftar cepat2, percuma je pun jadi ahli wangcyber. Nanti kita start dengan topik pertama, sign up akaun.Ok!

Peace!
+Peace+
wah..
kene cuba ni
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
62
Likes
4
Points
8
Offline
ni 1 lg trick baik punye untuk cari keywords lepas pilih niche...gune semrush..cari laman web yg sama dgn niche yg kite pilih,tgk keywords dia yang ranking first dan second page..copy semua dan kite buat artikel versi kite plk untuk semua keyword yg kite copy tu..kalau blur tak tau niche ape nak ambik spy semua keywords wikihow,dan pilih keyword dia yang berkenan dan elaborate dari keyword tu sampai jd byk2 keyword(guna keywordshitter ke..lsigraph ke..keyword io,soovle,onkeywords etc)..but make sure analyze serp competition dulu sebelum ambil keywords tu,kn ambil yg payah2 lambat plk nak nmpk hasil.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
di kala semua orang dah bincang pasal buat duit dengan Google Adesense, akaun full Google Adsense saya baru approve minggu lepas haha..ok.dah boleh join discussion ini dengan lebih serius hehe +Ehem+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
ni 1 lg trick baik punye untuk cari keywords lepas pilih niche...gune semrush..cari laman web yg sama dgn niche yg kite pilih,tgk keywords dia yang ranking first dan second page..copy semua dan kite buat artikel versi kite plk untuk semua keyword yg kite copy tu..kalau blur tak tau niche ape nak ambik spy semua keywords wikihow,dan pilih keyword dia yang berkenan dan elaborate dari keyword tu sampai jd byk2 keyword(guna keywordshitter ke..lsigraph ke..keyword io,soovle,onkeywords etc)..but make sure analyze serp competition dulu sebelum ambil keywords tu,kn ambil yg payah2 lambat plk nak nmpk hasil.
terbaik tips ni...yang ni kalau nak main SEO mmg cantik gune cara ni.
kalau wat step by step bru org le nampak lebih jelas kot.

so far kalau gune artikel unik insyaAllah le dpt ranking bagus tuk seo.
kalau certain keywords tu low persaingan lagi cpt dapat rank lagi lazat la income
adsense.
thanks for sharing :)
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
di kala semua orang dah bincang pasal buat duit dengan Google Adesense, akaun full Google Adsense saya baru approve minggu lepas haha..ok.dah boleh join discussion ini dengan lebih serius hehe +Ehem+
dapat full gune artikel unik atau cmane eh bos?
le sahre tak..ade org gune artikel copy ja le lepas.kagum betul ni.

ada org kene beli artikel bru lepas..huhu
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
OK, masuk bab marketing lak.

MARKETING, Tarik Trafik: Pemasaran Video

kalau takde trafik mmg xde la income adsense.

Cara first kt study sal video marketing dulu..saya selalu gune cara cm ni gak tuk
tarik trafik ke blog...cara cmni sekali wat kedian leh rilex sebab makin tinggi
views dekat youtube,makin naik trafik kat blog kiter.

caranya:

1- Wat channel khusus untuk blog.Kalau blog kiter pasal kereta, upload video pasal kereta dekat
youtube channel, cthnyer kereta Honda, Ferari, CLA. Cari yang video top2.

2- Tak semestinya gune video sndiri. Boleh copy video orang lain dengan wat search kedian pilih CC.
Video mcm ni boleh di upload semula ke channel.

3-Letak URL blog dalam video, dalam tajuk dan dalam kotak info.

4-selalu update mungkin dalam 5 video sehari..so wat keje download upload je.
cuma yang jenuh sikit kene edit video.

5-Ulang untuk upload ke youtube, dailymotion, metacafe, vimeo, vk dan lain2 web.
Kalau upload kat youtube pun dah banyak trafik leh tarik.

Try lah.... Next nanti kita diskus topik pemasaran bab lain lak.
 
Joined
Sep 7, 2015
Messages
188
Likes
37
Points
28
Age
32
Offline
dapat full gune artikel unik atau cmane eh bos?
le sahre tak..ade org gune artikel copy ja le lepas.kagum betul ni.

ada org kene beli artikel bru lepas..huhu
saya buat artikel unik je..tapi berpeluh jugak la..cara saya cuma buat satu artikel hampir setiap hari selama 3 bulan..dan apply je la berapa kali pun..akaun full saya ni pun approve lepas 6 kali hantar permohonan..haha..masa awal-awal dulu pernah terfikir jugak nak copy paste artikel aje..tapi rasenya sekarang Google dah pandai kot..jadi saya takut nak copy paste ni untuk jangka masa panjang..

lagipun buat unik artikel baru la thrill jadi blogger..huhu..+Bengkak2+
Kalau nak cerita penuh saya dapat akaun penuh Google Adsense kene bace artikel saya kat bawah tu hehe..
Tapi nak ingatkan ini cara saya..saya tak tau la berkesan kat orang lain tak..+Hmm+
 
Top