Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

scudmissile

Staff member
mod
Joined
Feb 18, 2010
Messages
436
Points
28
org men cmane eh AFd ni?
dia letak iklan kat domain n website kosong ke cmane?
dulu2 penah gak study skit sal AFd.

tpi mcm x best haha.

tpi ade gak yang banyak wat wit gune cae ni..keje dia beli domain je kan
xyah wat content..ke cmane eh..acu citer skit bos
tak sempat nk belajar ade mmber jer yg ambik course blajar AFD ni.. dia ajar guna trick kat YM... (YM skrg pon dah tengggelam timbul hahah)
 

Tokey

Staff member
administrative
Joined
Jun 5, 2015
Messages
524
Points
28

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
Hmm pasni topik marketing lak..

korang tau tak ade org wat adsense gune facebook mcm group le dpt banyak
trafik....tpi takut lak nak share .asal2 nak share..tpi since ada org komen
akaun die cm kene invalid traffic sebab tarik dr fanpage.
+GigilTakut+

hmm ke ade beza eh trafik dari fanpage ngan group..dua2 fesbuk je.

klu nk ikut care tokey arik trafik ke blog mmg kene kaya ngan modal dlu lah.
keh keh
+Lalala+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
bile nk update sal amrketing lak ni ya.
sape nk sahre dlu sal marketing mhon bentang
hehe

+Haha+
 

daudyghebat

freshman
Joined
Oct 15, 2011
Messages
1
Points
1
Assalamualaikum wbt.

Hai,Rakan-rakan WangCyber. +Hi+

Seperti tajuk yang di beri di atas, thread ini di buka khusus untuk kita sama-sama ulangkaji untuk buat duit dari google Adsense ikut kaedah bagi tahun 2015/16. Tahun 2015 tinggal beberapa bulan ajer lagi, jadi sebab tu kita nak bincang untuk strategi adsense bagi tahun depan juga.

Pengalaman saya dengan adsense dari tahun 2009 sampai terkini, adsense banyak sangat tukar sistem depa, which is ada yang makin best, bagi saya. Nilai matawang makin berubah. bagi sesetengah orang, bila USD 1= RM 4, satu hal yang buat ekonomi makin parah, tapi sebaliknya pula yang jadi dekat adsense player kiter.

Mereka berhoray horay sebab income adsense makin tinggi bayarannya +Cinta+

Ni sebenarnya peluang, dalam kiter duk kata matang wang turun apa semua, kita try fokus dengan adsense, insyaAllah ada rezeki boleh buat duit sampingan nanti.Jadi, kita sama-sama share apa yang masing-masing tahu nak dak? Kita ulangkaji. So insyaAllah thread ni juga mesra newbie.Antara topik yang akan kita bincang ialah:

1) Sign up akaun
2) Pemilihan niche
3) Penyediaan artikel
4) Set up iklan
5) Pemasaran
6) Penerimaan bayaran

Kita akan bincang dari A-Z. OK tak? Kalau boleh ajak kawan2 yang nak study adsense sama-sama untuk join thread ni.

P/S: Yang masih view post ni tanpa sign in atau daftar sebagai ahli, baik daftar cepat2, percuma je pun jadi ahli wangcyber. Nanti kita start dengan topik pertama, sign up akaun.Ok!

Peace!
+Peace+
wah..
kene cuba ni
 
Joined
Jul 16, 2013
Messages
63
Points
8
ni 1 lg trick baik punye untuk cari keywords lepas pilih niche...gune semrush..cari laman web yg sama dgn niche yg kite pilih,tgk keywords dia yang ranking first dan second page..copy semua dan kite buat artikel versi kite plk untuk semua keyword yg kite copy tu..kalau blur tak tau niche ape nak ambik spy semua keywords wikihow,dan pilih keyword dia yang berkenan dan elaborate dari keyword tu sampai jd byk2 keyword(guna keywordshitter ke..lsigraph ke..keyword io,soovle,onkeywords etc)..but make sure analyze serp competition dulu sebelum ambil keywords tu,kn ambil yg payah2 lambat plk nak nmpk hasil.
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
533
Points
43
ni 1 lg trick baik punye untuk cari keywords lepas pilih niche...gune semrush..cari laman web yg sama dgn niche yg kite pilih,tgk keywords dia yang ranking first dan second page..copy semua dan kite buat artikel versi kite plk untuk semua keyword yg kite copy tu..kalau blur tak tau niche ape nak ambik spy semua keywords wikihow,dan pilih keyword dia yang berkenan dan elaborate dari keyword tu sampai jd byk2 keyword(guna keywordshitter ke..lsigraph ke..keyword io,soovle,onkeywords etc)..but make sure analyze serp competition dulu sebelum ambil keywords tu,kn ambil yg payah2 lambat plk nak nmpk hasil.
terbaik tips ni...yang ni kalau nak main SEO mmg cantik gune cara ni.
kalau wat step by step bru org le nampak lebih jelas kot.

so far kalau gune artikel unik insyaAllah le dpt ranking bagus tuk seo.
kalau certain keywords tu low persaingan lagi cpt dapat rank lagi lazat la income
adsense.
thanks for sharing :)
 
Top