Jom belajar buat duit dengan google adsense 2015/16

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#1
Assalamualaikum wbt.

Hai,Rakan-rakan WangCyber. +Hi+

Seperti tajuk yang di beri di atas, thread ini di buka khusus untuk kita sama-sama ulangkaji untuk buat duit dari google Adsense ikut kaedah bagi tahun 2015/16. Tahun 2015 tinggal beberapa bulan ajer lagi, jadi sebab tu kita nak bincang untuk strategi adsense bagi tahun depan juga.

Pengalaman saya dengan adsense dari tahun 2009 sampai terkini, adsense banyak sangat tukar sistem depa, which is ada yang makin best, bagi saya. Nilai matawang makin berubah. bagi sesetengah orang, bila USD 1= RM 4, satu hal yang buat ekonomi makin parah, tapi sebaliknya pula yang jadi dekat adsense player kiter.

Mereka berhoray horay sebab income adsense makin tinggi bayarannya +Cinta+

Ni sebenarnya peluang, dalam kiter duk kata matang wang turun apa semua, kita try fokus dengan adsense, insyaAllah ada rezeki boleh buat duit sampingan nanti.Jadi, kita sama-sama share apa yang masing-masing tahu nak dak? Kita ulangkaji. So insyaAllah thread ni juga mesra newbie.Antara topik yang akan kita bincang ialah:

1) Sign up akaun
2) Pemilihan niche
3) Penyediaan artikel
4) Set up iklan
5) Pemasaran
6) Penerimaan bayaran

Kita akan bincang dari A-Z. OK tak? Kalau boleh ajak kawan2 yang nak study adsense sama-sama untuk join thread ni.

P/S: Yang masih view post ni tanpa sign in atau daftar sebagai ahli, baik daftar cepat2, percuma je pun jadi ahli wangcyber. Nanti kita start dengan topik pertama, sign up akaun.Ok!

Peace!
+Peace+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#5
Sedih tgk member nie nya adsense...invalid traffic..nape leh jd mcm nie..+Aghh++Aghh+.

View attachment 20794
Ohh.kalau yang tu.rs nya tau yang sape punyer ni.

kalau invalid trafuik maknanya sumber trafik yang dia bawak masuk ke web tu langgar rules google adsense.
maybe ade gune software tertentu yang sedut trafik bukan cara betul.

biasanya lah kene mcm tu....huhu....mmg haru kalau income kene tarik semula. +Sedih+
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#6
Sign up akaun

Paling mudah nak dapat akaun adsense, cuma mohon melalui youtube aje:

1- Buat gmail baru, akaun youtube baru beserta channel baru

2- Upload beberapa videos. Di sarankan video tutorial macam tutorial photoshop.

3- enable bahagian monetize

4- kemudian di bahagian monetize setting, klik “How will I be paid” dan seterusnya “association an Adsense account”

5- isi borang adsense, hantar dan tunggu permohonan untuk lulus.

Sesiapa yang masih belum ada akaun adsense, boleh mohon cara ini. Jika ada yang nak tanya apa-apa boleh post komen
ya.
 

zafri

freshman
Joined
Sep 19, 2012
Messages
4
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Dh lama x sentuh adsense...youtube video pun 5 video je...baru 52USd..
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
81
Likes
14
Points
8
Offline
#13
blog ne mslh invalid klik je..klu kne half ok lg..tp klu tggl suku je panas gk la huhuhu...
 

Naz Akhtar

Super Senior
Joined
Jun 21, 2014
Messages
502
Likes
132
Points
43
Offline
#14
blog ne mslh invalid klik je..klu kne half ok lg..tp klu tggl suku je panas gk la huhuhu...
bos gune blog yang ade web hosting sendiri ke ato blog dekat blogger tuk main adsense?

kalau dekat web hosting sendiri, ada install tak plug in yang boleh off iklan dekat
orang yang wat invalid klik? biasanya kalau dia detect ada pelawat yang klik semacam je
sc automatik ip dia tak boleh view iklan kiter.pasa seminggu cm tu baru dia le nampak
semula iklan kt..

so cara ni lebih selamat. org nak wat ape2 kat blog ngan adsense kt mmg mcm2 cara le dia nak.
+GigilTakut+
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#18
kita beradsense.. kena jaga etika la sebb org kluarkan modal nk bt business
kita pulak senng jer suruh mmber2 sedara mara klik...
...suruh robot klik....beli traffik utk klik (tak semua salah..
ade traffik untuk undang ke blog yg ni ok)
kan mencurik namanya tu- pesanan utk diri sendiri serta blackhat player...

kita bt yg authorize adsense kan senng tak payah la
fikir2 ape2 trick yg boleh jahanamkan acc
sy dh malas dh nk berblackhat utk ape2 IM project
klu beretika google pon sayang
mmng la USD tu dapat tak semacam blackhat teknik huhuhu


## sy ade jual artikel english utk disumbatkan ke dalam blog
PM klu nk tau huhuhu
 
Joined
Jul 26, 2010
Messages
81
Likes
14
Points
8
Offline
#19
om authority site hehehe...xtahu dh nk main mcm mna adsense ne,,rsa ye youtube terbaik kot klu kna cara betul tak??
 
Joined
Feb 18, 2010
Messages
427
Likes
52
Points
28
Offline
#20
om authority site hehehe...xtahu dh nk main mcm mna adsense ne,,rsa ye youtube terbaik kot klu kna cara betul tak??
ok tn..mn2 je.. janji boleh makan long term....
youtube ke berblogging ke..yg penting istiqomah..
jgn bt separuh jalan ..rugi...
ade player adsense yt ni dapat 4 angka lagi
tp video ada dlm 200 lebih gitu....
 
Top