Jawatan Kosong Kerajaan Terkini - Update Setiap Hari

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
View attachment Jawatan-Kosong-Di-Perbadanan-Harta-Intelek-Malaysia-MyIPO.gifJawatan Kosong Di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)

Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO), sebuah agensi yang mempunyai autonomi di bawah Kementerian Perdagangan Dalam Negeri, Koperasi dan Kepenggunaan (KPDNKK) bertanggungjawab dalam pembangunan dan pengurusan sistem harta intelek seperti perlindungan paten, cap dagangan, reka bentuk perindustrian, hakcipta dan susun atur litar bersepadu di Malaysia.
Kekosongan di Perbadanan Harta Intelek Malaysia (MyIPO)

1. PEGAWAI PENDAFTARAN DAN PENTADBIRAN

Tarikh Tutup Permohonan : 21 Jan 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
Download Borang Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP)

Suruhanjaya Perkhidmatan Pelajaran (SPP) ditubuhkan pada 1 Januari 1974 melalui penguatkuasaan Akta A193 dan P.U.(B)556/1973. SPP merupakan agensi/jabatan di bawah pentadbiran Jabatan Perdana Menteri. Menteri yang bertanggungjawab ke atas SPP ialah Yang Berhormat Senator Tan Sri Dr. Koh Tsu Koon.

Warganegara Malaysia yang berkelayakan adalah dipelawa untuk memohon jawatan tetap secara atas talian (online) melalui portal Jobsmalaysia di www.jobsmalaysia.gov.my.

Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi

Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH41
Pegawai Pendidikan Pengajian Tinggi Gred DH29

Anggota Kumpulan Pelaksana

Pembantu Tadbir (Perkeranian / Operasi) Gred N17
Pembantu Tadbir (Kewangan) Gred W17
Pembantu Makmal Gred C17
Penyelia Asrama Gred N17
Pegawai Khidmat Pelanggan Gred N17
Pembantu Pengurusan Murid Gred N17.


Permohonan adalah dibuka sepanjang masa. Urusan pengambilan akan dijalankan berdasarkan maklumat kekosongan jawatan yang dikemukakan oleh Kementerian Pelajaran Malaysia dan Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia.Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI)

Universiti Pendidikan Sultan Idris merupakan universiti pendidikan pertama di Malaysia. Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) telah diisytiharkan sebagai sebuah universiti pada 1 Mei 1997 melalui Warta Kerajaan P.U.(A) 132 & 133, bertarikh 24 Februari 1997, di bawah dua buah Perintah iaitu Perintah Universiti Pendidikan Sultan ldris (Perbadanan) 1997 dan Perintah Universiti Pendidikan Sultan ldris (Kampus) 1997. Sebelum ini UPSI dikenali sebagai Institut Perguruan Sultan Idris.

Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan yang berikut:-

1 PEGAWAI UNDANG-UNDANG L48
2 PEGAWAI UNDANG-UNDANG L41


Tarikh Tutup Permohonan : 01 FEB 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Lembaga Minyak Sawit Malaysia (MPOB)

Lembaga Minyak Sawit Malaysia (LMSM atau MPOB) merupakan badan yang bertanggungjawab merancang, menyelidik dan membangunkan industri minyak sawit dan kelapa sawit di Malaysia. LMSM terletak di bawah pentadbiran Kementerian Perusahaan Perladangan dan Komoditi Malaysia. MPOB ditubuhkan pada 1 Mei 2000 hasil gabungan Institut Penyelidikan Minyak Sawit Malaysia (PORIM) dengan Lembaga Pendaftaran dan Pelesenan Minyak Kelapa Sawit (PORLA). PORIM telah diwujudkan pada awal tahun 1979 di bawah Kementerian Perusahaan Utama Malaysia untuk merancang dan melaksanakan penyelidikan berkaitan dengan minyak sawit. PORLA pula terlibat dalam usaha pemasaran dan pengawalan minyak sawit.

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan, komited dan berdedikasi untuk berkhidmat di Lembaga Minyak Sawit Malaysia bagi jawatan-jawatan seperti berikut.

1. PEGAWAI PENYELIDIK
2. AKAUNTAN
3. JURUTERA
4. PEGAWAI TEKNOLOGI MAKLUMAT
5. PEGAWAI TADBIR
6. PENOLONG PEGAWAI PENYELIDIK
7. PENOLONG PEGAWAI TADBIR
8. PEMBANTU PENYELIDIK
9. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT
10. TUKANG K3
11. PEMANDU KENDERAAN

Tarikh Tutup Permohonan : 31 Jan 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Lipis

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia berumur 18 tahun ke atas (Keutamaan kepada Rakyat Negeri Pahang Darul Makmur dan pemohon yang dilahirkan di Daerah Lipis), yang berkelayakan untuk mengisi jawatan berikut di Majlis Daerah Lipis, Kuala Lipis, Pahang Darul Makmur1. PEMBANTU AM PEJABAT GRED N1

Semua permohonan hendaklah menggunakan Borang MDL.Jawat 1/01 yang boleh didapati di Kaunter Khidmat Pelanggan, Majlis Daerah Lipis, 27200 Kuala Lipis, Pahang Darul Makmur atau layari di Laman Web MDL iaitu www.mdlipis.gov.my

Calon-calon yang memohon Borang MDL.JAWAT 1/00 melalui pos dan laman web MDL mestilah menyertakan sampul surat berukuran 10 sm x 23 sm yang beralamat sendiri serta mempunyai setem RM 0.60 sen. Borang permohonan yang telah lengkap diisi hendaklah dihantar ke alamat seperti dibawah : -[LOCK THE FOLLOWING PART]

Yang Dipertua,
Majlis Daerah Lipis
Aras 4, Bangunan Lipis Centrepoint,
27200 Kuala Lipis
Pahang Darul Makmur.

Tarikh Tutup Permohonan : 25 Jan 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Institut Keselamatan Dan Kesihatan Pekerjaan Negara (NIOSH)

NIOSH komited untuk memastikan persekitaran kerja yang selamat dan sihat kepada semua pekerja dan lain-lain yang terlibat dalam atau yang terjejas oleh operasi mengambilkira keperluan berkanun dan relevan standard kebangsaan dan antarabangsa. Pelaksanaan dan keberkesanan dasar ini adalah tanggungjawab barisan pengurusan bersama-sama dengan penyertaan dan penglibatan semua pekerja dan NIOSH akan memastikan bahawa sumber-sumber yang mencukupi, latihan dan masa disediakan. Perkara OSH akan diberi keutamaan yang sama dengan objektif perniagaan utama yang lain.

Kami mempelawa calon-calon yang sangat bermotivasi untuk menyertai kami sebagai:

1. Temporary Clerk (NIOSH - Sarawak Regional Office, Kuching)
2. Clerk, Finance (NIOSH Bandar Baru Bangi, Selangor)
3. Technician (NIOSH Southern Regional Office, Johor Bahru)
4. Clerk, Human Resource (NIOSH Bandar Baru Bangi, Selangor)Tarikh Tutup Permohonan : 15 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Kolej Komuniti Pasir Salak (KKPS)

Kolej Komuniti Pasir Salak(KKPS), Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia merupakan institusi pendidikan yang menyediakan latihan dan kemahiran kepada semua anggota masyarakat yang memerlukannya. Ia juga memberi peluang kepada pelajar-pelajar atau kumpulan-kumpulan dalam sesebuah masyarakat untuk mendapatkan latihan dan kemahiran yang mereka minati. Ini bermakna KKPS menyediakan kursus peningkatan kemahiran kepada masyarakat setempat tanpa mengira had umur bagi membantu mereka meningkatkan kualiti hidup.

Permohonan adalah dipelawa bagi mengisi jawatan kosong seperti di bawah:-

1. PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH)

Cara Dan Tarikh Tutup Permohonan

Pemohon yang berminat hendaklah menghantar surat permohonan bersama resume, salinan sijil-sijil yang berkaitan yang disahkan berserta dengan gambar berukuran passport yang tidak dikembalikan dalam sampul surat yang bertanda ‘Jawatan Kosong’ kepada:

Pengarah
Kolej Komuniti Pasir Salak
Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia
Jalan Lebuh Paduka, Changkat Lada
36800 Kampung Gajah
Perak
Tel : 05-655 2300
Faks : 05-655 2800
Emel : kkps[at]kkpsa.edu.my

TEMPOH PERKHIDMATAN ADALAH MAKSIMUM 6 BULAN SAHAJA
*(Hanya pemohon-pemohon yang disenarai pendek sahaja akan dipanggil untuk sesi temuduga).

Tarikh Tutup Permohonan : 25 Jan2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Majlis Perbandaran Kemaman

DAERAH KEMAMAN merupakan daerah yang paling hujung ke Selatan Negeri Terengganu Darul Iman. Daerah ini dengan keluasan kira-kira 8,000 batu persegi (254,000 hektar) ketiga selepas Hulu Terengganu dan Dungun bersempadan dengan Laut China Selatan.

Majlis Perbandaran Kemaman mempelawa individu warganegara Malaysia yang berkelayakan untuk memohon jawatan sebagai:-

1) Pegawai Veterinar Gred G41 (Kontrak)
2) Pembantu Kesihatan Awam Gred U17 (Tetap / Kontrak)
3) Pemandu Kenderaan Gred R3 (Kontrak)
4) Pekerja Awam Gred R1 (Sementara)Untuk makluman, mulai tahun 2013, permohonan jawatan kosong adalah sepenuhnya dibuat di atas talian (online)

Sebarang pertanyaan sila hubungi di talian 09-8597777 (Bhg Sumber Manusia)

Tarikh Tutup Permohonan : 3 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA)

Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA) ditubuhkan oleh Kerajaan Persekutuan untuk merancang dan menggalakkkan serta melaksanakan pembangunan di Pulau Langkawi. LADA dengan rasminya ditubuhkan pada 15 Mac 1990 di bawah Akta Lembaga Pembangunan Langkawi 1990 (Akta 423) dan diletakkan di bawah Kementerian Kewangan.

Permohonan adalah dipelawa kepada kakitangan sedia ada di LADA samada bertaraf tetap yang berkelayakan untuk mengisi jawatan di Lembaga Pembangunan Langkawi (LADA):

1. PEMBANTU LAUT GRED A17
2. PEMBANTU SETIAUSAHA PEJABAT GRED N17Tarikh Tutup Permohonan : 03 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak

Suruhanjaya Perkhidmatan Awam Negeri Sarawak mempelawa pemohon warganegara Malaysia yang bermastautin di Sarawak dan berumur tidak kurang dari 18 tahun pada tarikh tutup iklan, yang berkelayakan dan memenuhi syarat-syarat pelantikan bagi mengisi kekosongan untuk jawatan-jawatan seperti berikut:-


1. Arkitek, Gred J41 di Majlis Bandaraya Miri (1 kekosongan)
2. Pegawai Penilaian, Gred W41 di Majlis Bandaraya Miri (1 kekosongan)
3. Penolong Akauntan, Gred W27 di Majlis Bandaraya Miri (2 kekosongan)
4. Pembantu Pegawai Latihan Vokasional, Gred J17 di Kem. Pembangunan Sosial (1 kekosongan)
5. Pembantu Syariah, Gred LS17 di Jabatan Kehakiman Syariah (1 kekosongan)
6. Pembantu Perikanan, Gred G17 di Jabatan Pertanian (5 kekosongan)
7. Pembantu Veterinar, Gred G17 di Jabatan Pertanian (8 kekosongan)
8. Pembantu Pertanian, Gred G17 di Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
9. Pembantu Hidupan Liar, Gred G17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
10.Juruteknik (Letrik), Gred J17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
11.Pembantu Penyelidik, Gred G17 di Jabatan Hutan (1 kekosongan)
12.Pembantu Penilaian, Gred W17 di a) Majlis Perbandaran Padawan (1 kekosongan)
b) Majlis Daerah Sri Aman (1 kekosongan)

13.Pembantu Penguatkuasa, Gred N17 di Majlis Bandaraya Miri (2 kekosongan)
14.Juruteknik (Awam), Gred J17 di a) Jabatan Kerja Raya (14 kekosongan)
b) Jabatan Pengairan dan Saliran (3 kekosongan)
15.Pembantu Am Rendah, Gred N1 di a) Jabatan Pertanian (7 kekosongan)
b) Pentadbiran Bahagian Samarahan (2 kekosongan)
c) Majlis Daerah Simunjan (1 kekosongan)
d) Pentadbiran Bahagian Sri Aman (1 kekosongan)
16.Pemandu Kenderaan Bermotor, Gred R3 di a) Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
b) Jabatan Kerja Raya (1 kekosongan)
17.Pekerja Awam, Gred R1 di Majlis Daerah Kapit (1 kekosongan)
18.Tukang K3 (Tukang Kayu), Gred R9 di Jabatan Pertanian (1 kekosongan)
19.Pembantu Kesihatan Awam, Gred U17 di Majlis Bandaraya Kuching Selatan (7 kekosongan)
20.Tukang K3 (Tukang Paip), Gred R9 di Jabatan Kerja Raya (37 kekosongan)
21.Pengawal Keselamatan, Gred KP11 di Jabatan Kehakiman Syariah (1 kekosongan)Pemohon yang telah mendaftar dan memohon jawatan yang disenaraikan tidak perlu lagi memohon semula sekiranya tempoh permohonan masih sah.

Pemohon yang telah mendaftar tetapi tidak memohon jawatan kosong yang disenaraikan boleh mengemaskini permohonan jawatan melalui akaun e-recruitment masing-masing.

Bagi mereka yang belum mendaftar dan berminat memohon jawatan kosong yang diiklankan, perlu terlebih dahulu mengemukakan pendaftaran yang lengkap secara atas talian melalui laman web ini.

Sila rujuk SYARAT DAN CARA MEMOHON, PANDUAN PEMOHON dan SENARAI JAWATAN sebelum mengemukakan permohonan jawatan kosong dan pastikan semua maklumat diisi dengan lengkap dalam akaun e-recruitment.

Tarikh Tutup Permohonan : 01 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Universiti Malaysia Pahang (UMP)

Universiti Malaysia Pahang (UMP) bermula dengan Universiti Teknologi Malaysia Kampus Cawangan Pahang (UTM-KCP) yang beroperasi di sebuah kampus yang terletak di Bandar Indera Mahkota, Kuantan sejak tahun 1999. Penubuhan Universiti ini adalah hasil daripada cetusan idea Dato’ Sri Mohd. Najib bin Tun Abdul Razak yang mana ketika itu beliau memegang jawatan sebagai Menteri Pendidikan Malaysia.Hasil daripada usaha gigih beliau, Jemaah Menteri pada 26 Jun 2001 telah membuat keputusan untuk menubuhkan sebuah Universiti Teknikal Awam yang berasaskan kemahiran di Pahang dan dinamakan sebagai KUKTEM.Setelah lima tahun beroperasi, pihak Kerajaan Malaysia telah mengumumkan pertukaran nama KUKTEM kepada Universiti Malaysia Pahang (UMP) berkuatkuasa mulai 1 Februari 2007. Dengan pertukaran ini, nama KUKTEM kini dikenali sebagai UMP.

Pemohon-pemohon adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia yang berkelayakan bagi mengisi kekosongan di bagi jawatan seperti berikut :-

1. PEGAWAI TADBIR GRED N41 (TETAP : KEKOSONGAN 1)
2. PEGAWAI PSIKOLOGI (KONTRAK : KEKOSONGAN 1)
3. JURUTEKNIK LANDSKAP GRED J17 (KONTRAK : KEKOSONGAN 1)
4. PEMBANTU TADBIR (PERKERANIAN/OPERASI) GRED N17 (TETAP :KEKOSONGAN 1 DAN KONTRAK : KEKOSONGAN 5)


Permohonan hendaklah dibuat secara Online dengan mengisi maklumat pemohon di laman web rasmi UMP iaitu http://www.ump.edu.my. Calon diwajibkan mencetak Surat Pengesahan Permohonan Online (Selepas tamat mengisi butiran
permohonan melalui web rasmi UMP). Permohonan yang tidak dibuat secara Online melalui laman web rasmi UMP tidak akan dilayan.
Sila nyatakan jawatan yang dimohon di penjuru kiri muka hadapan sampul surat.

Permohonan yang lengkap beserta dengan salinan-salinan sijil akademik dan lain-lain dokumen berkaitan yang telah disahkan hendaklah dihantar kepada :

PENDAFTAR,
UNIVERSITI MALAYSIA PAHANG,
LEBUHRAYA TUN RAZAK,
26300 GAMBANG, KUANTAN,
PAHANG DARUL MAKMUR5
(U/P : UNIT PERJAWATAN & CUTI BELAJAR,
BAHAGIAN PENGURUSAN SUMBER MANUSIA)

CATATAN AM
(a) Hanya permohonan yang layak selepas tapisan sahaja akan dipanggil untuk temu duga.
(b) Pemohon yang tidak menerima sebarang jawapan selepas 6 bulan daripada tarikh tutup iklan hendaklah menganggap permohonan mereka tidak berjaya.
(c) Pemohon yang pernah membuat permohonan pada iklan-iklan yang lalu dinasihatkan mengemukakan semula permohonan jika masih berminat dan layak.

Tarikh Tutup Permohonan : 01 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 
Last edited:

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Lembaga Tabung Haji (TH)

Seiring dengan visi dan misi TH, permohonan adalah dibuka kepada warganegara Malaysia yang berkelayakan yang beragama Islam bagi mengisi jawatan yang ditawarkan seperti berikut:

1. EKSEKUTIF PENTADBIRAN
2. EKSEKUTIF PEMBANGUNAN INSANCara Dan Tarikh Tutup Permohonan

[LOCK THE FOLLOWING PART]

Pemohon-pemohon yang berminat boleh menghantar `resume’ beserta Sijil-Sijil Akademik Dan Sijil-Sijil Lain yang berkaitan dan sekeping gambar terkini berukuran pasport serta menulis nama jawatan yang di pohon pada `resume’ dan sampul surat selewatnya-lewatnya sebelum atau pada hari Rabu, 06 Februari 2013, jam 5.00 petang ke:-

Bahagian Pengurusan Sumber Manusia
Lantai 27, Bangunan Ibu Pejabat TH
201, Jalan Tun Razak
Peti Surat 11025
50400 KUALA LUMPUR

Tarikh Tutup Permohonan : 06 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Tangkak

Permohonan adalah dipelawa daripada Warganegara Malaysia, Rakyat Negeri Johor Darul Ta’zim yang berkelayakan dan berumur tidak kurang 18 tahun pada tarikh iklan ditutup untuk mengisi kekosongan jawatan berikut:-

1. PENOLONG PEGAWAI KESIHATAN PERSEKITARAN
2. JURUTEKNIK LANSKAP
3. JURUTEKNIK KOMPUTER


Cara Dan Tarikh Tutup Permohonan

Semua permohonan hendaklah menggunakan Borang Jawatan Majlis Daerah Tangkak yang boleh didapati di Bahagian Sumber Manusia, Pejabat Besar, Majlis Daerah Tangkak, dengan bayaran RM1.00 setiap borang permohonan atau boleh di muat turun melalui laman web, Majlis Daerah Tangkak, www.mdtangkak.gov.my

Surat / dokumen-dokumen berkaitan jika ada, serta dialamatkan kepada;

YANG DIPERTUA
MAJLIS DAERAH TANGKAK
PETI SURAT 63, 84907
TANGKAK, JOHOR.

Tarikh Tutup Permohonan : 08 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Yayasan 1Malaysia

Jawatan Kosong Di Yayasan 1Malaysia

Yayasan 1Malaysia (www.yayasan1malaysia.org) telah diperbadankan pada bulan Julai 2009 untuk menerajui, menyokong dan mentadbir program perpaduan nasional dan usaha. Kerja yayasan itu diselaraskan oleh pasukan kecil pekerja yang semua komited untuk menjual perpaduan kepada rakyat Malaysia dalam bentuk cara dan pelbagai. Ahli pasukan mempunyai akses kepada Lembaga Pemegang Amanah yang menyediakan panduan mengenai isu-isu dasar terkenal.

Yayasan 1Malaysia kini mempunyai kekosongan berikut dan jika anda sudah bersedia untuk mengambil cabaran membuat perbezaan ke Malaysia, sila hubungi kami. Kami menawarkan pakej gaji yang kompetitif, setimpal dengan kelayakan dan pengalaman anda.

Junior Communications ExecutiveTarikh Tutup Permohonan : 14 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini

Jawatan Kosong Di Yayasan 1Malaysia
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR)

Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR) ialah salah satu pihak berkuasa tempatan di daerah Kluang, Johor selain Majlis Perbandaran Kluang. MDSR mentadbir kawasan Renggam, Simpang Renggam, Machap, Sungai Sayong dan Layang-Layang.Majlis Daerah Simpang Renggam pada asalnya ditubuhkan sebagai Majlis Daerah Kluang Selatan, di mana pengistiharan sebagai Majlis Daerah Simpang Renggam adalah pada 1 Januari 2001. Ini adalah selaras dengan penstrukturan semula Kerajaan Negeri dengan peningkatan taraf beberapa buah kerajaan tempatan di negeri Johor.

Majlis Daerah Simpang Renggam (MDSR) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan yang berikut:

1. Pembantu Penguatkuasa
2. Pembantu Juruaudit


Tarikh Tutup Permohonan : 06 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM)

Jawatan Kosong Di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM)

Kolej Universiti Islam Melaka atau lebih dikenali sebagai KUIM merupakan sebuah Institusi Pengajian Tinggi milik penuh Kerajaan Negeri Melaka yang ditubuhkan di bawah akta IPTS 1996. Usaha Kerajaan Negeri yang komited dalam memacu kecemerlangan pendidikan seiring dengan matlamat Melaka Maju 2010 maka KUIM telah dinaik taraf menjadi Kolej Universiti pada 1 Julai 2009 oleh Kementerian Pengajian Tinggi Malaysia. Dahulunya KUIM dikenali sebagai Kolej Teknologi Islam Antarabangsa Melaka (KTIAM) telah membuat satu anjakan paradigma dalam memperkenalkan wadah baru pendidikan, iaitu kombinasi bidang pengajian islam diintegrasikan dengan bidang sains dan diterapkan dengan disiplin psikologi seiringan.

Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM) dengan ini mempelawa warganegara Malaysia yang berkelayakan dan berumur tidak kurang daripada 18 tahun pada tarikh tutup iklan jawatan untuk memohon jawatan yang berikut:-

1. PENSYARAH HOSPITALITI GRED DG 41
2. PENOLONG PEGAWAI IT GRED F 29
3. JURUTEKNIK KOMPUTER GRED FT 17
4. PEMBANTU TADBIR GRED N 17

Cara dan Tarikh Tutup Permohonan

[LOCK THE FOLLOWING PART]

Permohonan hend
aklah dibuat bersurat dan disertakan bersama :

i. Salinan Ijazah / Diploma / Sijil atau salinan keputusan peperiksaan akhir bagi kelayakan yang diisyaratkan dan telah disahkan.

ii. Butir-butir peribadi dan salinan Sijil Kelahiran serta lain-lain sijil yang berkaitan hendaklah disahkan benar beserta sekeping gambar berukuran pasport.

iii. Permohonan hendaklah dihantar bersama-sama salinan sijil berkaitan kepada :

NAIB CANSELOR
KOLEJ UNIVERSITI ISLAM MELAKA
KM 45, KUALA SUNGAI BARU
78200 MELAKA
(U/P: UNIT PERJAWATAN)

Tarikh Tutup Permohonan :01 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini

[/LOCK THE FOLLOWING PART]
Jawatan Kosong Di Kolej Universiti Islam Melaka (KUIM)
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Kementerian Pelajaran Malaysia

Jawatan Kosong Di Kementerian Pelajaran Malaysia

PEKERJA SAMBILAN HARIAN (PSH), Bahagian Dasar dan Hubungan Antarabangsa, Kementerian Pelajaran Malaysia Syarat-Syarat:

1) Warganegara Malaysia.
2) Berkelulusan Ijazah Sarjana Muda
3) Kemahiran mengurus serta mentadbir laman web akan diberikan keutamaan
4) Kadar Upah RM72 sehari.
5) Sanggup bekerja lebih masa.
6) Tempat tinggal di sekitar Putrajaya sahaja.
7) Waktu bekerja yang terpakai kepada pegawai awam.

Tugasan Utama: Menyelaras laman web Suruhanjaya Kebangsaan UNESCO Malaysia

Dokumen yang diperlukan semasa temuduga :

[LOCK THE FOLLOWING PART]1) Salinan MyKad
2) Salinan Sijil Pelajaran Malaysia (SPM)
3) Salinan Ijazah
4) Salinan Sijil-sijil
5) Biodata/resume terkini
6) Gambar berukuran pasport terkini.

Tarikh tutup permohonan: Jumaat, 7 Februari 2013 (jam 5.30 petang)

Hantarkan permohonan lengkap dan resume kepada: [email protected]; [email protected] dan [email protected]
 

xrem2020

freshman
Joined
Dec 2, 2006
Messages
272
Points
16
Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Tanjung Malim (MDTM)

Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Tanjung Malim (MDTM)

Majlis Daerah Tanjong Malim telah ditubuhkan pada 1 Disember 1979 di bawah Seksyen 3 Akta Kerajaan Tempatan 1976 (Akta 171). Keluasan kawasan Majlis adalah seluas 10,410 hektar dan jumlah penduduk dianggarkan 33,393 orang.

Permohonan adalah dipelawa daripada Rakyat DYMM Sultan Perak dan Warganegara Malaysia yang berkelayakan sahaja untuk memenuhi jawatan berikut:-

1. PENOLONG ARKITEK LANSKAP GRED J29
2. JURUTEKNIK AWAM GRED J17
3. PEGAWAI UNDANG-UNDANG GRED L41
4. PEMANDU KENDERAAN GRED R3


Cara dan Tarikh Tutup Permohonan

[LOCK THE FOLLOWING PART]

Semua permohonan hendaklah menggunakan borang permohonan MDTM (PKDM) yang boleh didapati di Majlis Daerah Tanjung Malim atau di http://mdtm.gov.my

Permohonan yang lengkap hendaklah dihantar kepada:-

Yang Dipertua,
Majlis Daerah Tanjung Malim
Peti Surat 59,
35900 TANJUNG MALIM

Tarikh Tutup Permohonan : 08 Feb 2013
Maklumat Lanjut dan Cara Permohonan Disini


Jawatan Kosong Di Majlis Daerah Tanjung Malim (MDTM)
 
Top