jangan subcribe list orang putih

Booz

Newbie
Joined
Dec 31, 2009
Messages
1,317
Points
36
Pernahkah anda subscribe list orang putih? I ada pengalaman bila dah subscriber list diorang. Walaupun i dah unsubscribe emel tu, emel i akan dipindah pulak ke contact list lain. i unsubcribe lagi dan perkara yang sama juga berlaku.

Walaupun sekarang tiada lagi terima emel dari orang tu, tapi ada juga orang putih yang tak kenal hantar emel kepada saya. Saya rasa emel i dah dijualkan. So berhati-hati bila subscribe list orang putih. Siapa ada pengalaman yang sama dengan i boleh share kat sini.
 

PenguinCyber

Newbie
Joined
Nov 3, 2012
Messages
145
Points
0
Tak tentu juge... kadang2 ada kandungan email yang berkualiti dr diorang.. :-bd
 

Izo

Senior
Joined
Nov 14, 2006
Messages
1,342
Points
38
Kalau kes macam nie aku biasanya klik & mark jer dekat SPAM. Tak masuk Inbox lagi.
Sesetengah IM Melayu pun aada juga buat macam nie...tak pasal kena mark SPAM olehku.
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
bukan org putih jek yg ada buat mcm ni . Local pun ada juga . Sy pun subscribe bbrpa list org putih , yg sllu bg benda FREE :D
 
Joined
May 9, 2011
Messages
1,473
Points
36
Haha..sbar jela wlwpn xdpt nk kwl..xsmua yg bleh ikut peraturan sbijik2,wlwpn dorg sndr slu ckp psl prturan..hehe
 

NazriBiz

freshman
Joined
Jan 5, 2011
Messages
275
Points
0
Betul juga tu.. saya pun dah lupa saya subcribe dari halaman mana.. kemudian terima email dari macam-macam orang.. dah banyak kali unsubribe tapi tetap terima.. ada juga e-mail yang tak tak ada link untuk unsubcribe.
 

Khairi Hafizi

freshman
Joined
Sep 23, 2012
Messages
977
Points
0
yang sakit hati tu,saya selalu dpat email dr sape2 tah cakap dia nak msukkan duit berjuta2 USD dalam akaun saya dan mintak saya punya detail..lepas tu saya reply la.."Kau hingat aku bodooohh??"..terus tak reply
 

vyner

Newbie
Joined
Apr 17, 2012
Messages
2,646
Points
38
yang sakit hati tu,saya selalu dpat email dr sape2 tah cakap dia nak msukkan duit berjuta2 USD dalam akaun saya dan mintak saya punya detail..lepas tu saya reply la.."Kau hingat aku bodooohh??"..terus tak reply
hahaha:D ingatkan sy sorang jek yg buat cmni . Org kita pun ada gak yg buat mcm ni . lagi2 email dari : 'advertise.co'
 
Top