Jana Wang Melalui Amazon

antugile

freshman
Joined
Jul 19, 2007
Messages
13
Points
1
Saya ingin berkongsi Idea dan telah mencuba langkah2 yang saya dapat dari seorang rakan saya yg berada di luar negara dimana saya memperoleh rahsia ini darinya melalui email yang saya terjemahkan ke bahasa melayu..contoh affliate amazon yg telah saya letakkan di blog ini.

"Beberapa blog kepunyaan saya di blogger memanfaatkan amazon sebagai affiliate, kita mempromosikan penjualan produk amazon dan akan mendapatkan komisen/fee setiap kali ada buying transaction (Pay per Action) . Baguskan, hanya dalam masa 24 hari sahaja didalam bulan ini (July) saya mendapat sekitar lebih $200 dalam bentuk gift certificate dari amazon.

Ada beberapa pilihan untuk membuat link affiliate ke amazon, Paling penting sekali ialah kita perlu register diri kita di amazon.com dari amazon kita login ke account amazon, kemudian build link secara manual untuk menadapatkan produk/banner yang akan kita pasang di web/blog.
Yang penting dari membuat link ke amazon adalah, selalu sertakan ID Amazon kamu, supaya kamu mendapat fee dari produk yang kamu link."

(tak larat nak terjemahkan…)
Dapatkan $3 untuk New Grocery Customer Bonus

The Amazon Associates Team is pleased to announce a new promotion for Amazon Associates. Through July 31, 2007, when you refer a new customer to the Amazon Grocery category, you will earn an extra $3. These can be entirely new Amazon.com customers or current Amazon.com customers that have never purchased items from Amazon Grocery.

Why market Amazon Grocery products to your customers? Amazon Grocery offers over 22,000 non-perishable items including some of your favorite brands, shipped to your door, just like any other Amazon.com purchase. We've also recently introduced the Subscribe and Save program, which is a great way to save money on items you use routinely. Your visitor can sign up for routine convenient delivery of products such as coffee pods, shampoo, laundry detergent and diapers and receive a 15% discount off Amazon's already low prices and free shipping on these items.
 

Attachments

  • amazon.jpg
    59.3 KB · Views: 152

abgsabah

freshman
Joined
Jun 27, 2007
Messages
725
Points
16
aku xbuat benda ni..
tp smlm dlm buletin utama, nampak text-text yg kt bwh tu tulis yg amazon buat 3 kali ganda keuntungan pd tahun lps. ni sesuatu yg menarik ni.

harap2 saper2 yg expert leh la kongsi ilmu sikit..
 

HamidSalim

Newbie
Joined
Jul 25, 2007
Messages
668
Points
16
Tapi saya nak bagi tahu sikit la sebab pendapatan amazon ni meragukan (Subhat) kerana amazon pun ada jual produk tak elok.

Mulanya saya nak join gak
tapi bila
saya cuba membuat research tentang produk dalam laman web amazon menggunakan keyword sexy..ternyata dia ada jual gak produk macam tu.

itu jer yang saya nak sampaikan
seterusnya terpulang pada anda.

Jika anda berminat untuk menjadi agen affiliate menjual buku anda boleh join
web ni http://buku-online.blogspot.com
klik pada buku anda akan dibawa ke website tersebut.
 

mijie

Senior
Joined
Jun 26, 2007
Messages
2,155
Points
38
Age
40
Tapi saya nak bagi tahu sikit la sebab pendapatan amazon ni meragukan (Subhat) kerana amazon pun ada jual produk tak elok.

Mulanya saya nak join gak
tapi bila
saya cuba membuat research tentang produk dalam laman web amazon menggunakan keyword sexy..ternyata dia ada jual gak produk macam tu.

itu jer yang saya nak sampaikan
seterusnya terpulang pada anda.

susah mau ckp/....kalau sbb bab ni...sbb kalau kita tgk...dan kalau nak teliti betul2 semua benda kita tak leh nak buat...

senang citer amik contoh kerja goverment...pendapat kerajaan dari cukai perjudian dan arak....so mcm mana....
kalau nak teliti betul2 jawabnyer tak leh buat ape pun kita.....

so....mcm mana nak elak?

jgn menimbulkan keraguan...ustaz saya pernah berpesan..kalau was-was dalam satu perkara...amik yg boleh....maksudnya..kalau was-was dah batal ke tak wuduk...so...amik yang rasa tak batal lagi...

ini cuma pendapat saya.....

terpulang..untuk anda menilai nya....
 

ramzy0

Senior
Joined
Feb 17, 2007
Messages
1,642
Points
38
Age
32
jgn menimbulkan keraguan...ustaz saya pernah berpesan..kalau was-was dalam satu perkara...amik yg boleh....maksudnya..kalau was-was dah batal ke tak wuduk...so...amik yang rasa tak batal lagi...

huhuhu, kawan alim saya pon ckp
camgini. contoh kalu kita dah
ambek wuduk pagi xdi, pastu sampai
jerk contoh kol 9, nak sembahyang sunat,
tepikir wuduk ade ker x lagi. ambek jwpn ade
lagi wuduk...tapi kalu dah yakin terlepas sebelum
tuh, len cerita rr. ambek smule ler jwbnye:D..

p/s: kalu x camaner nak hidup dlm hutan yerk... ;)
 

naem86

Senior
Joined
Mar 14, 2007
Messages
836
Points
18
Age
36
sekadar nak menambah je...

tak salah saya..ada satu kaedah dalam fekah yang mana katanya kalo ada banyak kebaikan berbanding keburukan..tak apa..nak lari dari benda yang syubhah hari ni dah susah..

so, ttg amazon ni, kalo dia jual barang yang tak elok dan sumber rezeki pada kita tu meragukan,baik tinggalkan je...

lagipun banyak cara lagi nak buat duit dalam internet ni..jangankan amazon, cuba selidik ebay pula...rasanya ada cara yang boleh kita buat duit dari sana..
 

meor30

Senior
Joined
May 15, 2007
Messages
350
Points
18
Age
48
susah mau ckp/....kalau sbb bab ni...sbb kalau kita tgk...dan kalau nak teliti betul2 semua benda kita tak leh nak buat...

senang citer amik contoh kerja goverment...pendapat kerajaan dari cukai perjudian dan arak....so mcm mana....
kalau nak teliti betul2 jawabnyer tak leh buat ape pun kita.....

so....mcm mana nak elak?

jgn menimbulkan keraguan...ustaz saya pernah berpesan..kalau was-was dalam satu perkara...amik yg boleh....maksudnya..kalau was-was dah batal ke tak wuduk...so...amik yang rasa tak batal lagi...

ini cuma pendapat saya.....

terpulang..untuk anda menilai nya....

Nak tambah skit...
Kalau ada rasa was-was kat amazon tu baik jauhkan. Tapi kalau nak join jugak, jual jgn melibatkan yg. tak elok cth: sexy, xxx dll. Kau orang pun tau kan. Was-was antara wuduk tak sama dengan was-was kat amazon tu.

Macam gaji kakitangan kerajaan tu, ade cukai dari arak dll. Gaji orang keje gomen cam ner? Aku rasa yg tu gomen yang tanggung, kita tak perlu risau yg tu. Tapi kes amazon tak der sapa nak tanggung melainkan diri kita.

Banyak lagi perkara yg halal dan yg jelas dari keraguan di internet ni. Fikirkanlah...
 

rizal

freshman
Joined
Jul 10, 2006
Messages
140
Points
18
Amazon ni ramai pesaingnya. Terlalu ramai.. jadi untuk berjaya kena cari niche yang orang lain xramai buat dan banyak permintaan.
 

HamidSalim

Newbie
Joined
Jul 25, 2007
Messages
668
Points
16
Was-was antara wuduk tak sama dengan was-was kat amazon tu.

Betul apa yang dikatakan oleh Meor.. kerana
was was di amazon melibatkan unsur yang haram..
walaupun kita memilih untuk menjual barang amazon yang tidak haram tapi bila dia bagi komisyen kepada kita komisyen tersebut bercampur dengan pendapatan amazon yang jual benda yang haram.

Biar lah kita mencari pendapatan yang Halal bersih lagi suci yang digariskan oleh Islam.

Wassalam.
 

HamidSalim

Newbie
Joined
Jul 25, 2007
Messages
668
Points
16
Mula mulanya saya pun ada akaun adsense gak tapi bila saya melayari laman web yang mempunyai unsur² yang tak elok dalam Islam pastu kuar iklan adsense tentang unsur² yang sama

saya mula ragu ragu tentang adsense jadi
Sampai sekarang akaun adsense tu saya beku..

Lebih Lebih lagi
apa yang dikatakan oleh zul200289 >>
Google tuh ade gk buat duit dari promotion arak..

Kerana ARAK adalah Hukum yang Jelas HARAM dalam Al-Quran
 

TheReds

Senior
Joined
Jan 3, 2007
Messages
2,430
Points
38
Mula mulanya saya pun ada akaun adsense gak tapi bila saya melayari laman web yang mempunyai unsur² yang tak elok dalam Islam pastu kuar iklan adsense tentang unsur² yang sama

saya mula ragu ragu tentang adsense jadi
Sampai sekarang akaun adsense tu saya beku..

Lebih Lebih lagi


Kerana ARAK adalah Hukum yang Jelas HARAM dalam Al-Quran
off topik
ade setting untuk menyekat laman web x elok dalam adsense..
 

aku

Senior
Joined
Apr 7, 2006
Messages
2,105
Points
38
bodoh! maaf kena ulang, bodoh! ini sama-lah macam orang nak buat havoc pasal adsense. bodoh! bodoh dan bodoh!

fikir-fikirkan:
anda menjual produk A(halal, sah dan baik) yang disupply dari Supplier Ah Beng
Supplier Ah Beng menjual babi kepada Pemborong Ah Leng.
hukum menjual produl A adalah halal dan sah. Tak perlu sangkut langsung jual beli Supplier Ah Beng dan Pemborong Ah Leng.

Di mana subahatnya?

Hukum menjual kena tengok apa yang kita jual, bukannya tengok Supplier kita ada supply benda haram atau tak kepada orang lain. Itu hal dia.

Soalan cepumas:
Apakah hukumnya, menjual makanan kepada seorang sami?

post ini ditujukan kepada mereka yang berkenaan sahaja.

Kesimpulannya, takde apanya yang nak disubahatkan dalam jual beli barang yang kita pilih di Amazon.


nota: barangkali sistem pendidikan islam negara kita agak kurang berkesan, kerana nampaknya ramai tidak tahu dimana hukum perlu dilihat.

aduh.. teringat satu chatting dengan sorang kawan lama... dia cakap guna paypal haram sebab paypal accept payment untuk barang2 yang tidak halal... aduh... sedih dengan nilai fikiran kawan lama tu..
 

carllys

freshman
Joined
Dec 18, 2006
Messages
1,674
Points
38
finally en. aku membuat satu kenyataan bernas.. dah lama aku nak tulis kenyataan yg sama dengan en aku, tapi aku saje nak tengok sejauh mana pemikiran org2 lain...

sape yg buat kenyataan yg jual produk amazon tu haram memang pendek akal. nampaknya masih ramai yg kurang berpengetahuan dalam agama tapi cuba nak buat hukum sendiri.

p/s: kepada yg berkenaan : korang dulu subjek agama dapat berapa? :evil:
 

yusli

freshman
Joined
Jun 11, 2006
Messages
353
Points
18
Age
51
Ahli sufi bukan saja tinggalkan yang haram, yang makruh, subhat pun dijauhi.
Tapi la ni kalau dpt ikut mmg hebat la. Apa pun kita ikut pendapat ahli fiqh (spt pendapat sdr aku). Jgn kita buat hukum yg tidak berlandaskan ilmu yg sebenar.
 
Top