Jana Wang Adsense Melalui Video Youtube

Joined
Jul 25, 2007
Messages
644
Likes
0
Points
16
Offline
#1


screenshort diatas adalah contoh iklan google adsense
yang keluar apabila orang melihat video.

tapi sayang nya ia hanya terhad kepada beberapa negara sahaja.

Hasil research sy, antara negara yang mempunyai video units
ialah :

Australia, Brazil, Canada, France, India, Ireland, Italy, Germany, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Spain, United Kingdom, United States.


Jadi kepada Adsense Player.. buat lah yang terbaik
supaya Malaysia juga tersenarai :D
 
Joined
Jun 26, 2009
Messages
751
Likes
0
Points
18
Offline
#3
Australia, Brazil, Canada, France, India, Ireland, Italy, Germany, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Spain, United Kingdom, United States.

Jadi kepada Adsense Player.. buat lah yang terbaik
supaya Malaysia juga tersenarai :D
japan pon ade?
:cool:
 
Joined
May 6, 2009
Messages
197
Likes
0
Points
0
Offline
#10
malaysia pun boleh tersenarai jika ramai yang tak gatal buat hal dengan click iklan sendiri..hhehe
 
Joined
Dec 3, 2009
Messages
279
Likes
7
Points
0
Offline
#12
aik...kalo Msia tak tersenarai apsal aku pnah nampak ads camtu kt youtube dl ek? aku pn kt Msia gk ni...bnyk kali dah aku nmpk..tp dl la..dlm bbrapa bulan lps..aku btol2 sure heboh ni pnh nmpk
 
Joined
Sep 2, 2009
Messages
2
Likes
0
Points
0
Offline
#14
tu la psl...google bukak la prgram video ads kt malaysia...lg mudah n berkesan nk dpt untung dr video ads...
 
Last edited:
Joined
Jun 26, 2009
Messages
751
Likes
0
Points
18
Offline
#15
tu la psl...google bukak la prgram video ads kt malaysia...lg mudah n berkesan nk dpt untung dr video ads...
mudah???
susah la bro..
aku penah cuba..
google nk video yg btol2 ko punyer..
kalo download n then edit2 upload blk mmg ssh nk lps..:D
aku xpenah lepas2..:(
 

Orenz

freshman
Joined
Sep 8, 2008
Messages
202
Likes
0
Points
16
Offline
#18
antara syaratnya views bagi video tersebut mestilah
mencapai jutaan...
yakni views sesuatu video tersebut mestilah popular... ;)
 

Dang

freshman
Joined
Feb 14, 2009
Messages
382
Likes
0
Points
16
Offline
#19
antara syaratnya views bagi video tersebut mestilah
mencapai jutaan...
yakni views sesuatu video tersebut mestilah popular... ;)
kalau nak buat video yg original dr vid sendiri...hmmmm....
berjanggut la aku tunggu views die capai jutaan tu.....
video ape aku nak wat yer.......
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
675
Likes
2
Points
18
Age
25
Offline
#20
Erm, so camnie la:

!. Download software nie: Vidalia bundle. Ia untuk tukar ip ke negara lain
2. Check ip ape yang korang dapat tuh. Cara mudah ajew. Pegi ajew ke blog2 yang ade feedjit.
3.Then, google satu alamat kat sana
4. Bina satu blog kat blogger dan copy artijkel dari ezine article. tapi, spin dulu dengan article spinner.

Buat dalam 5 article. Pstikan tarikh yang berlainan.
Daftar kat adsense.

Dah approve, buat satu video pasal korang. Leh try skill korang wat lakonan lucu kew. Amik pasal orang len kew.

Lau naseb bek, dapat la 1 juta views.

So, leh start:D:D:D

Just cadangan.
 
Top