Jana Wang Adsense Melalui Video Youtube

HamidSalim

Newbie
Joined
Jul 25, 2007
Messages
668
Points
16


screenshort diatas adalah contoh iklan google adsense
yang keluar apabila orang melihat video.

tapi sayang nya ia hanya terhad kepada beberapa negara sahaja.

Hasil research sy, antara negara yang mempunyai video units
ialah :

Australia, Brazil, Canada, France, India, Ireland, Italy, Germany, Japan, Mexico, Netherlands, New Zealand, Poland, Spain, United Kingdom, United States.


Jadi kepada Adsense Player.. buat lah yang terbaik
supaya Malaysia juga tersenarai :D
 

syah-A

Senior
Joined
Dec 3, 2009
Messages
286
Points
0
aik...kalo Msia tak tersenarai apsal aku pnah nampak ads camtu kt youtube dl ek? aku pn kt Msia gk ni...bnyk kali dah aku nmpk..tp dl la..dlm bbrapa bulan lps..aku btol2 sure heboh ni pnh nmpk
 

najibasaddok

Newbie
Joined
Dec 6, 2007
Messages
305
Points
16
Bila lah nak masuk malaysia iklan video ni kan...Kalo tak ada satu lagi sumber rezeki adsense
 

Orenz

freshman
Joined
Sep 8, 2008
Messages
203
Points
16
antara syaratnya views bagi video tersebut mestilah
mencapai jutaan...
yakni views sesuatu video tersebut mestilah popular... ;)
 

Rez

Senior
Joined
Sep 23, 2008
Messages
681
Points
18
Age
26
Erm, so camnie la:

!. Download software nie: Vidalia bundle. Ia untuk tukar ip ke negara lain
2. Check ip ape yang korang dapat tuh. Cara mudah ajew. Pegi ajew ke blog2 yang ade feedjit.
3.Then, google satu alamat kat sana
4. Bina satu blog kat blogger dan copy artijkel dari ezine article. tapi, spin dulu dengan article spinner.

Buat dalam 5 article. Pstikan tarikh yang berlainan.
Daftar kat adsense.

Dah approve, buat satu video pasal korang. Leh try skill korang wat lakonan lucu kew. Amik pasal orang len kew.

Lau naseb bek, dapat la 1 juta views.

So, leh start:D:D:D

Just cadangan.
 
Top