Jadi Pengedar Emas,Modal Serendah RM1k,+Private Group untuk Guide,TERHAD!

Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#1
Salam..

Saya ingin berkongsi dengan anda,satu peluang yang menguntungkan untuk jangka masa panjang.

Ramai yang beralih arah dengan simpanan emas sekarang,dan ada juga yang mempelbagaikan portfolio pelaburan mereka kini dengan emas.

Tidak mahukah anda jika diberi peluang untuk menjadi pengedar emas?
Tidak mahukah anda menambah stok simpanan emas anda sendiri dengan harga yang MURAH?



Tahukah anda emas berharga,tidak boleh dimanipulasi,kalis inflasi,mempunyai nilai intrinsik dan merupakan wang yang sebenar?

Mengapa emas dikatakan wang yang sebenar,bukan wang kertas yang ada sekarang?akan saya kupas nanti.


Tawaran ini terhad dan bertempoh.

Saya sedang mencari mereka yang berminat menjadi pengedar emas,anda ada 2 pilihan
1.menjadi pengedar untuk dpt hrga murah bg menambah stok simpanan sendiri
2.menjadi pengedar kerana ingin menyimpan + menjana keuntungan

Tepuk dada,tanya selera anda.

Dengan bermodalkan rm1k,anda sudah boleh menjadi pengedar.Bagaimana?

Ikuti langkah berikut :




1) Buka website http://gcp.com.my/

2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer

Nor Fazilah Abd Mohd

Kod agen : ad1325


3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.

4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my.

Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.

Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

5) Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).

Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 019-9708897 atau add sy di fb -Nor Fazilah Abd Mohd

SAYA AKAN MEMBERI BIMBINGAN KHAS KEPADA ANDA MELALUI PRIVATE GROUP KHAS UNTUK DEALER JUTAWANGOLD + GROUP DEALER GCP SELURUH MALAYSIA.BERINTERAKSI TERUS DENGAN CEO SYARIKAT DAN OTAI2 YANG LAIN.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#2
Sebab Perlu Jadi Dealer Emas Yang Jarang Anda Dengar


Dahulu,sesiapa yang mempunyai kedai emas akan digelar tokey emas.Membuka kedai emas perlukan modal berjuta,dan tokey emas dilihat sebagai orang yang kaya.Kini zaman sudah berubah.Kehadiran beberapa buah syarikat yang menjual emas,perak,dinar dan barang kemas menawarkan orang ramai untuk menjadi pengedar (dealer) mereka seterusnya memberi peluang kepada sesiapa sahaja untuk menjadi tokey emas tanpa perlu membuka kedai.

Menjadi pengedar emas secara sambilan pun boleh mendatangkan hasil jika betul cara pemasaran anda.Ilmu yang anda harus ada tentang emas juga penting dan membantu anda berhadapan dengan pelbagai soalan pelanggan.Bayangkan tanpa ilmu tentang emas,bagaimana anda tergagap menjawab soalan pelanggan yang pelbagai versi. :)

Ingat,pelanggan zaman kini adalah pelanggan yang dahagakan maklumat.Mereka tidak akan membeli sesuatu tanpa mengkaji tentangnya. “Emas berharga,semua orang tahu,zaman atuk nenek saya pun dah mula simpan emas,buat apa saya cerita lagi?”

Ya…memang betul,dari dulu sehingga kini,memang semua orang tahu emas berharga.Tapi ada yang mereka tak tahu,iaitu sebab-sebab perlu simpan emas.Ini telah saya huraikan di dalam artikel terdahulu.Inilah yang perlu anda sebarkan dan ceritakan kepada orang lain.

bersambung..
 
Last edited:
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Ramai yang mendakwa,simpan emas sambil menjual beli emas memang menguntungkan.Sekarang ini macam-macam boleh dilakukan untuk memanipulasikan emas untuk keuntungan.Adakah sebab ini sahaja untuk kita menjadi dealer emas?

Jawapannya tidak.Peranan seorang dealer sebenarnya lebih dari itu.Keuntungan adalah bonus bagi anda dan rezeki dari Allah swt.Baca sebab berikut :

1.Dealer emas merupakan “agen” dalam menyebarkan kebaikan emas sebagai penyimpan nilai yang baik,kalis inflasi dan stabil.

2.Dealer emas bertanggungjawab menyedarkan orang ramai tentang sejarah wang kertas,dan bagaimana kapitalis menguasai dunia dan merompak kita dengan mencetak wang sesuka hati.

3.Dealer emas harus memberi penjelasan perkaitan emas dengan wang kertas.

4.Dealer emas boleh membekalkan emas kepada orang ramai yang hendak menukarkan wang kertas mereka kepada emas.

5.Dealer emas berperanan menyebarkan tentang DnD (Dinar dan Dirham) setelah berjaya mengikis anggapan orang ramai bahawa menyimpan wang kertas lebih baik.

bersambung..
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#4
Kesannya?

Jika dealer emas dapat memainkan peranan dengan memberi ilmu yang betul kepada orang ramai,maka orang tidak akan berebut-rebut simpan wang kertas lagi.Jumlah wang kertas yang disimpan di bank akan berkurangan dan rezab emas dalam negara bertambah.Rakyat lebih banyak memiliki emas dari wang kertas,sistem bank mungkin lumpuh dan kita mampu merealisasikan penggunaan DnD untuk tujuan muamalat.

Inilah sebab anda perlu jadi dealer emas.Selain dapat menambahkan pendapatan,peranan anda besar sebenarnya sama ada anda sedar atau tidak.Menjadi dealer emas kini anda mempunyai beberapa pilihan.Public Gold menawarkan menjadi dealer emas dengan belian dalam satu resit rm20k.Anda akan mendapat produk dengan nilai tersebut,dan produk anda boleh pilih sendiri.Pilihan yang ada adalah gold bar,dinar,barang kemas dan perak pelbagai berat dan ketulenan 999 (24k) dan 916 (22k).GCP pula syarikat yang menawarkan untuk menjadi dealer emas dengan serendah RM5k termasuk percuma kos penghantaran produk seumur hidup dan tawaran ini sehingga hujung tahun 2011.Produk mereka ialah gold bar 999,dinar 999 dan rantai tangan/rantai leher emas 999 dan 916.Apakah kelebihan dan kekurangan kedua syarikat ini?Nanti saya akan bincangkannya dalam artikel yang lain pula.

Jika berminat untuk mengetahui lebih lanjut,boleh hubungi saya kerana saya agen berdaftar untuk kedua-dua syarikat
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#5
nantikan info2 seterusnya yg akn dikongsikan...lbh2 lagi kpd yg menyertai rangkaian jutawangold
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#6
bulan lepas rangkaian kami menerima pengedar emas dari brunei..hari ini mencatat satu lagi sejarah..kami mendaftarkan seorang dealer,doktor gigi dari london sbg pengedar..

fast action,fast result...rebut peluang jd dealer dgn modal rm1k shj...:)
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#7
"Banyak yang telah saya kongsikan dalam blog ini sebenarnya.Hanya mereka yang bijak menggali sahaja akan jumpa.Jika anda perasan,untuk memudahkan anda,baca sahaja semua artikel di menu Artikel di atas,insyaAllah ianya membantu.

Untuk memulakan sesuatu memang anda perlukan ilmu.Selepas itu carilah mentor yang dapat membimbing anda untuk lebih sukses.Hasil gabungan ilmu+mentor+tindakan yang tepat pasti membuahkan kejayaan yang berpanjangan.

Untuk mengetahui lebih lanjut mengenai syarikat emas ,boleh ke menu Pengenalan.Jika masih “blur”,tak tau nak baca artikel mana,klik saja pada menu ” Bagaimana Bermula”.Atau nak lebih mudah,hubungi sahaja saya di talian 019-9708897,sedia membantu setiap masa.

Alhamdulillah,semakin ramai yang celik emas selepas membaca blog ini,bukan sahaja seluruh Malaysia termasuk Kepulauan Borneo,Sabah,Sarawak,Wilayah Persekutuan Labuan,malah sehingga ke Brunei dan
London."

sedutan artikel terkini :)
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#8
Saya akan berasa bersalah sekiranya tidak membantu dan berkongsi dengan semua orang tentang betapa pentingnya mempunyai pengetahuan dalam teknik simpanan dan perniagaan emas fizikal yang mana merupakan wang yang sebenar.

Awas!
Anda mungkin menghadapi RISIKO MISKIN BANDAR atau PAPA KEDANA 5 tahun dari sekarang sekiranya anda tidak mengetahui EMAS dan PERAK FIZIKAL boleh mengekalkan kekayaan yang anda miliki sekarang...

Hubungi sy sekarang 019-9708897 atau pm untuk keterangan lanjut,jangan biarkan masa berlalu..kerana masa itu emas..

http://jutawangold.com/artikel/13-sebab-mengapa-anda-harus-menjadi-pengedar-gcp.html
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#9
Kepada sesiapa yang ingin membeli emas tetapi perlukan modal buatlah pinjaman dengan kadar rata 4.99%, payout 100%, dilindungi takaful percuma, pembiayaan dari 2k-200k, 2-20 tahun. Call atau sms ridwan 019-2797489
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
20
Likes
0
Points
0
Offline
#10
Kalau ada siapa2 yang nak buat pinjaman peribadi awam-i untuk beli emas sila call saya ridwan 019-2797489. Rate tetap 4.99% setahun, 2-20 tahun, 10k-200k, ada perlindungan takaful percuma, bayaran penuh 100%
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#11
REBUT PELUANG DGN MNDFTR SEKARANG...TEMPOH PROMOSI SAHAJA..MULA DGN MODAL RM1K


1) Buka website http://gcp.com.my/

2) Klik register dan masukkan nama dan nombor I’d introducer

Nor Fazilah Abd Mohd

Kod agen : ad1325

3) Isi borang yg disediakan dan ikut arahan hingga akhir.

4) Bank in RM1k ke akaun Maybank 505103003954 dan email bukti bayaran sales@gcp.com.my.

Pendaftaran dan tempahan emas (jika ada) akan diproses oleh pihak GCP dalam tempoh 24jam mengikut masa bayaran dibuat.

Kata nama/kata laluan akan dihantar melalui email dan sms.

5) Sebelum emas dihantar (jika ada buat tempahan), Pihak GCP akan menghubungi pengedar utk memaklumkan bayaran tambahan harga emas yang perlu dibayar.(mengikut harga emas pengedar semasa).

Sekiranya tidak dapat email bukti pembayaran,boleh fax atau mms.Sebarang kesulitan boleh rujuk dengan saya,hubungi 019-9708897 atau add sy di fb -Nor Fazilah Abd Mohd

PROMOSI DARI 13HB FEB-13HB MEI,JADI DEALER DENGAN MODAL HANYA RM1K,TIADA SYARAT BELIAN.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#12
13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP
Posted by cikgusimple on March 23rd, 2012

Ramai yang tanya saya apa yang mereka akan dapat dengan menyertai GCP sebagai pengedar emas.Sebelum itu kena faham dulu untuk apa jadi pengedar emas?Meniaga macam jual penapis air ke?Tunjuk emas dan suruh orang beli?Jika itu tanggapan anda,teruskan membaca supaya anda lebih faham.Di bawah adalah petikan dari artikel sebelum ini,saya ulang kerana sehingga sekarang saya masih menerima soalan yang sama.Mungkin kena guna kaedah pengulangan sehinggalah sebati dalam ingatan semua :)

1.Bisnes apa ni?

GCP adalah sebuah syarikat yang menawarkan kepada kita emas dalam bentuk barang kemas 999,dinar 999 dan gold bar 999.9 dari berat 1 gram (sekitar RM200+) sehinggalah ke 100g.Konsepnya adalah simpanan untuk jangka masa panjang demi mengukuhkan ekonomi kita dan melindungi wang kita dari susut nilai dan kalis inflasi.Ianya ada kaitan dengan wang kertas yang sebenarnya bukan matawang yang bernilai pada hakikatnya.

2.Berapa saya boleh dapat duit bulan-bulan?

Kami tidak menjanjikan kepada anda duit bulan-bulan,pulangan,dividen dan sebagainya.Konsepnya sama macam kedai emas,beli emas dapat emas,dan simpanlah emas tersebut.Bezanya dengan modal yang rendah anda sudah layak menjadi dealer.

Nak duit lebih,ada caranya,anda usaha,anda dapat.Kami sedia membantu tunjukkan caranya.

3.Bagaimana saya untung?

Beli dan simpan pun dah untung,kalau nak lebih keuntungan bolehla sambil menyimpan meniaga emas.Tapi ada syaratnya,kena ada ilmu dulu tentang emas ni,barulah boleh meniaga.Meniaga emas bukan macam meniaga barang lain,ianya amat istimewa dan mempunyai perkaitan dengan rahsia wang kertas,ini yang perlu anda pelajari.Hanya orang yang sabar yang akan melepasi tahap ini.Saya akan membantu menjawab persoalan yang bermain di minda anda jika anda masih tidak faham.

Saya menyediakan platform yang cukup baik untuk anda bermula,antara nak dengan tak nak sahaja.

4.Kena cari downline?MLM ke?

Tidak,ini bukan perniagaan MLM.Dan anda tidak perlu mencari downline.Apa yang perlu anda lakukan ialah berkongsi ilmu tentang simpanan emas dengan orang ramai,mulakan dengan orang yang anda kenali,sama ada rakan-rakan mahupun saudara-mara (ini jika anda berminat untuk menyimpan sambil menjana keuntungan sebagai pengedar).

Keahlian seumur hidup dan hanya sekali sahaja bayar.


Promosi menjadi dealer dengan modal serendah RM1k sehingga 13 Mei 2012.Tiada syarat belian.Apa yang anda dapat dengan bayaran RM1k?Teruskan bacaan.

13 Sebab Mengapa Anda Harus Menjadi Pengedar GCP

1.Dapat title pengedar emas

Dengan bayaran RM1k ,anda sudah layak bergelar pengedar emas @ dealer emas @ tokey emas :)
Kalau dulu,bukan senang nak jadi tokey emas ni,tapi sekarang zaman dah berubah,ramai yang mampu menjadi tokey emas @ pengedar emas mobil.Tak perlu keluar modal berjuta untuk buka kedai emas,bayar RM1k sahaja.Tidakkah anda teringin merebut peluang ini?


2.Harga pengedar jauh lebih murah

Cuba anda lihat harga pengedar di bawah,memang sangat murah.Namun ada juga yang tertanya-tanya kenapa harga gold bar 1 gram mahal?

Jawapannya kerana kos mencetak yang mahal dan biasanya memang sesuatu barang itu akan lebih murah jika kita beli yang lebih besar,sebagai contoh,lihat harga untuk 10g bar,RM1760= RM176/gram.

Jangan terkejut jika melihat harga untuk gold bar 100g,kerana ianya cuma 170/gram.Harga kedai emas sekarang RM200/gram.


Ini adalah harga untuk emas 916 :
Emas 916
Kami Jual Kami Beli
Rantai Tangan Melur
(RM/g)
5g RM 162.50 RM 143.00
10g RM 160.00 RM 140.80
20g RM 160.00 RM 140.80
30g RM 159.00 RM 139.92
40g RM 158.20 RM 139.22
50g RM 156.50 RM 137.72
100g RM 156.20 RM 137.46


Catatan :Harga kedai emas yang ikut harga FGJAM ialah RM190 tidak termasuk UPAH.


GCP juga menjual barang kemas 999 (RT=rantai tangan , RL= rantai leher).Ada 4 paten barang kemas 916 dan 999 iaitu pasir padu,gajah padu,bunga pasir dan melur.

Harga pengedar sangat murah,ada yang mencecah perbezaan sebanyak RM30/gram.Bayangkan jika anda beli di luar,emas seberat 100g,anda telah jimat hampir RM3000 jika beli dengan GCP.

Mengapa bayar lebih?

Tempahan boleh dibuat 24 jam,7 hari seminggu :)

3.Anda dapat kuasa membeli yang lebih dengan emas.

Jika anda menyimpan wang kertas,lama-kelamaan ianya susut nilai dan dimamah inflasi.Mudah sahaja untuk memahami inflasi,lihatlah harga barang di sekeliling kita sekarang,bukankah anda perlu menambah wang dari semasa ke semasa untuk benda yang sama?Inilah yang dikatakan sebagai inflasi.

Berbanding jika anda simpan emas,harganya untuk jangka masa panjang semakin naik,maka kuasa membeli akan semakin meningkat.

Wang kertas semakin susut nilai

Kelebihan anda sebagai pengedar,anda boleh sampaikan info ini kepada orang lain dan memudahkan urusan mereka untuk mendapat stok emas dari anda.Anda sendiri mendapat kemudahan untuk menambah stok simpanan anda secara konsisten.


4.Kos penghantaran PERCUMA dari GCP seumur hidup

Bayangkan anda order emas hari ini,esok sampai. :)

Tak perlu keluarkan duit minyak,dan kos-kos lain untuk ambil stok di cawangan.Jimat bukan?

Masa dan tenaga juga jimat dan bolehla digunakan untuk membuat perkara lain.

Syarikat memberi jaminan jika berlaku kehilangan.Setakat ini belum pernah berlaku.


5. Kos penghantaran PERCUMA kepada pelanggan anda.

Anda mempunyai kelebihan untuk mendapat keistimewaan ini.Anda mendapat pelanggan,dan mereka jauh dari anda,maka bolehla membuat tempahan dengan GCP,buat bayaran dan tempahan akan dihantar kepada pelanggan.Segalanya hanya di hujung jari.

Dalam masa yang sama,anda telah pun menjana keuntungan secara tak langsung.Masih tak faham?Jangan risau,kami akan membimbing pengedar baru untuk mengetahui cara mendapatkan keuntungan dalam private group


6. Produk Terkini

Dari semasa ke semasa GCP sentiasa memberi kejutan dengan mengeluarkan produk terkini mengikut keperluan dan trend terkini.Contohnya di bawah ini,produk 1 gram gold bar yang merupakan antara hot item dan terkini 5 gram RT emas 916 paten melur yang comel :)




Akan datang GCP akan mengeluarkan produk silver pula,jika tiada aral,dalam tahun ini juga atau selewatnya awal tahun hadapan.Pasti ianya berita gembira bagi peminat silver.


7. Perkhidmatan selepas jualan.

GCP menyediakan perkidmatan selepas jualan dengan kos yang minimum seperti:

A)Mencuci emas (percuma)

B)Mencelup emas (kos minima)

C)Menilai harga emas terpakai (percuma)


8.Menyediakan modal dalam bentuk :

- Modal disediakan dalam bentuk stok emas.

GCP menyediakan modal perniagaan dalam bentuk stok emas kepada para pengedar yang membuat jualan 500g dan ke atas dalam 1 transaksi/1 pelanggan. Pengedar hanya perlu membuat tempahan dan GCP akan menghantar emas terus kepada pelanggan yang telah ditetapkan oleh pengedar. Bayaran boleh dibuat oleh pelanggan sewaktu emas tersebut diterima.

- Modal tunai disediakan untuk membeli semula produk yang telah dijual.

GCP menjanjikan pembelian semula Gold bar dan Rantai Tangan emas 999 GCP yang telah dijual kepada pelanggan dengan susut nilai sebanyak 15% daripada harga jualan (Harga pelanggan CP) semasa. Manakala pembelian semula daripada pengedar pula dikenakan sebanyak 5% hingga 6% daripada harga pengedar (DP) semasa.

-Modal tunai untuk membeli emas terpakai.

Pengedar digalakkan membeli emas terpakai mengikut harga yang disyorkan oleh GCP. Modal untuk membeli emas terpakai diberi oleh pihak GCP. Pengedar hanya perlu memaklumkan kepada GCP jumlah berat emas yang hendak dijual oleh pelanggan seterusnya pihak GCP akan menghantar wang tunai kepada pengedar.


9.Insentif Pengedar

Dealer get dealer

Pengedar yang memperkenalkan pengedar baru akan mendapat insentif seperti berikut:-

1)Ganjaran RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

2)Komisyen rm1.00 se gram bagi setiap pembelian oleh pengedar baru yang diperkenalkan (untuk rantai tangan emas 999 dan gold bar 999.9 sahaja)

Contoh insentif dealer get dealer:

Abu memperkenalkan syahir sebagai pengedar maka Abu mendapat komisyen rm100.00

Contoh insentif pembelian:

Syahir membeli 500g rantai tangan 999. Abu mendapat komisyen rm500.

Jika Syahir pula memperkenalkan Hasyim sebagai pengedar, hanya Syahir sahaja mendapat komisyen, Abu tidak dapat sebarang komisyen.

Abu hanya mendapat komisyen secara berterusan bagi setiap pembelian yang dibuat oleh Syahir sahaja.

Insentif bulanan:

Jika dalam tempoh 1 bulan, pengedar berjaya memperkenalkan 10 orang atau lebih pengedar baru, pihak GCP akan memberikan Bonus RM100 bagi setiap pengedar baru yang diperkenalkan.

Contoh: 10 orang x rm100 = RM1000.00

10. Seminar PERCUMA

GCP menyediakan insentif kepada dealer yang hendak mengadakan seminar,segala kos ditanggung oleh GCP.Anda hanya perlu maklumkan tempat,tarikh dan uruskan peserta,selebihnya akan diuruskan oleh GCP.CEO GCP sendiri akan memberi talk dan penganjur diberi saguhati kerana menganjurkan seminar.

Peruntukan juga diberi untuk banner.Anda boleh pasang lebih awal untuk memaklumkan kepada orang ramai mengenai seminar yang dianjurkan.

Ingin design banner?Saya ada.Anda hanya perlu ubah sedikit info sahaja.

Akan datang,akan diadakan seminar khas untuk membantu pengedar emas.


11. Kebebasan Kewangan

Dengan menjadi pengedar emas,anda memainkan peranan untuk menyampaikan info kepada orang ramai mengenai sebab dan kepentingan emas agar mereka celik tentang emas.Dalam masa yang sama,sudah tentu anda juga membuat simpanan emas secara konsisten.Ini sebenarnya mendisiplinkan diri kita dalam berbelanja .


Pengalaman sendiri,saya semakin berjimat cermat dalam perbelanjaan,kewangan saya bertambah baik dan saya bebas dari membuat hutang selepas menyimpan emas.

Sebenarnya ada banyak yang harus anda gali sebagai dealer emas ini,dan tidak semua dapat dijelaskan di sini.


12. Group@FB

Bagaimana saya membantu dealer-dealer di seluruh Malaysia,malah ada yang berada di luar negara,termasuklah di Brunei dan London?

Group Gold Investor Club

– group ini terbuka kepada semua penyimpan dan pengedar emas.Membincangkan pelbagai topik berkaitan dengan emas,simpanan emas,analisis harga emas,pendedahan skim pelaburan emas dan macam-macam lagi.Saya biasanya akan meminta mereka yang baru mengenali emas menyertai saya dan rakan-rakan saya yang lain di situ kerana ada banyak info.

Jom sertai Gold Investor Club

Group Rangkaian Dealer Jutawangold

-group khas untuk guide dealer dalam rangkaian ini yang telah memberi kepercayaan memilih saya sebagai introducer.Jadi,saya mengambil inisiatif untuk berkongsi info-info,dan juga maklumat asas di situ,selain mengeratkan ikatan sesama rakan pengedar di mana kami selalu bantu membantu di antara satu sama lain termasuk dalam urusan jual-beli emas.


-Bimbingan terus dari CEO

Sebaik sahaja anda menjadi pengedar GCP,anda layak menyertai Group Pengedar GCP Seluruh Malaysia di mana dapat berinteraksi dengan rakan pengedar di seluruh negara.Anda juga boleh mendapat info dari pihak syarikat termasuk CEO sendiri,en Shamsul Anuar Md Ali yang sentiasa juga berkongsi ilmu-ilmu pemasaran dan menyediakan marketing tools free untuk para pengedarnya.Banyak faedahnya menyertai group ini kerana segalanya menjadi mudah.


13. Kaya dan berjaya

Dengan menjadi pengedar emas,anda sebenarnya membantu :

1.Diri sendiri untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat

Apabila anda menyimpan emas,anda layak membayar zakat apabila emas anda cukup haul dan nisab,juga zakat perniagaan hasil keuntungan.Bukankah ianya satu sumbangan yang bagus dalam meningkatkan ekonomi umat Islam?

2.Orang lain untuk kaya dan berjaya dunia dan akhirat


Apabila anda mengajak orang lain menyimpan emas,sebenarnya anda membantu mereka dari terus menyimpan wang kertas yang susut nilai itu,sebaliknya menyimpan logam berharga yang menguntungkan untuk jangka masa panjang.Lebih ramai yang menyimpan,lebih bagus kerana lebih ramai yang akan membayar zakat dan menjadi kaya dan berjaya melalui simpanan emas ini.

Lihat sahaja iklan-iklan produk bank,kenapa tidak kita sebagai pengedar mengambil peluang untuk memperkenalkan simpanan emas,kerana jika anda kaji sejarah wang,emas adalah wang yang sebenar.Bukankah prospek simpanan emas sangat luas?

Kesimpulannya,jangan tunggu lama-lama untuk membuat pilihan yang terbaik.Seperti yang pernah saya katakan,tersalah jadi dealer emas tidak apa,jangan tersalah join skim cepat miskin,MLM atau skim piramid.Dan jangan harapkan dapat duit bulan-bulan tanpa berusaha.Anda buat,anda dapat.

Mari sertai saya sekarang.Anda pasti tak menyesal.

Hubungi hotline :019-9708897 atau add sy di fb :Nor Fazilah Abd Mohd untuk keterangan lanjut.
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#13
warga pahang khususnya..blh dgr sy kt radio pahangfm ptg ini..pukul 5.30..sy on air selama 30 minit..anda blh dgr sndiri pengalaman sy dan info ttg emas dan syarikat GCP
 
Joined
Dec 17, 2010
Messages
200
Likes
0
Points
0
Offline
#15
pertanyaan,
kalau jadi dealer boleh tak supply untuk international buyer thru GCP?

blh..tp free kurier hnya utk penghntaran dlm msia..yg luar negara kena tanggung sendiri kos kurier..

stkt ni yg di brunei dan singapura..ada yg turun ambik kt ofis dan ada yg ambik di sempadan dgn dealer2 terdekat
 
Top