Isteri Curang di facebook

mfahmi

Newbie
Joined
Dec 22, 2006
Messages
1,399
Points
36
berdoa la banyak2...kalau boleh solat bersama2...1 waktu pun cukup la..

hidup rumahtangga bukan senang....banyak dugaan...

apa2 masalah berbalik la pada agama...ingat tuhan...

aku cakap untuk diri sendiri:)




p/s: bulan depan aku tawen hoho
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
sebab dah bosan main facebook, tu sebab la dorang carik benda lain yang lagi best..tu yang sampai terlanjur tu..
 

Hamirul

Senior
Joined
Mar 22, 2007
Messages
763
Points
18
Sape2 yg dah kahwin, pastikan anda spy facebook isteri anda setiap hari =)) =)) =))
 

imosnet

Senior
Joined
Nov 18, 2008
Messages
3,410
Points
38
saya sedihla baca benda2 ni.... cmna klu terjadi pd kaum keluarga kita?
- nak halang keluarga dpd surf intenet, mustahil.
- nak kawal depa 24/7 mustahil juga

antara ubat kuat & pendindingnya ialah iman & cintakan Tuhan.
hal ni kena ditanamkan dlm jiwa isteri/suami/anak2 & keluarga etc. barulah facebook akan digunakan utk hal yg bermanfaat pd diri & org lain

fyi saya xde akaun facebook...kenapa? takut jadi buayacyber sbb nanti ramai peminat....kehkehehehe (uweks)
 

malbiz

Senior
Joined
Aug 7, 2009
Messages
663
Points
18
dulu facebook dibuat untuk mencari kawan lama.

sekarang:
1) cari awek / pakwe lama
2) ngumpat sana, ngumpat sini
3) cari awek / pakwe baru
4) cuci mata tengok gambar seksi
5 ---------------

macam-macam je benda buruk yang berlaku dalam facebook sekarang nie...
itupasalah aku tak jarang nak open and ajar bini aku main facebook.. aku cuma ajar tengok youtube, bharian,utusan,metro huhuhuhu


sekarngn nie dunia dah pelik... macam-macam
 

JenamaOnline

Newbie
Joined
Mar 21, 2010
Messages
6,591
Points
0
salah satu keburukan facebook...

Maaf cik ima bukan apa kenapa kita selalu menyalahkan benda lain, salah internet, salah Ym salah google tapi sebenarnya dan hakikatnya salah diri sendiri panyah nak ngaku facebook bukan tujuan untuk melakukan pekara curang heheheheheehehe nanti forum pun leh jadi salah keeee heheheheheh
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
imabiz said:
salah satu keburukan facebook...

bukan salah facebook..tapi salah pengguna facebook..

kalau kita bawak kereta takde lesen, lepas tu eksiden..takkan nak salahkan kereta plak..

tuhan dah beri akal kat manusia, so pepandai lah guna..fikir mana baik mana buruk..
 

FendyAziz

freshman
Joined
Apr 15, 2009
Messages
3,541
Points
0
Kisah ini telah dikongsikan oleh seorang suami di email yang mengetahui isterinya telah curang di facebook dengan kawan lamanya dan akhirnya terlanjur.Oh!Memang sedih story ini.mari sama2 kita jadikan pengajaran dan teladan.

Salam sahabat..

Alhamdulillah segalanya selesai sudah. Baru balik dari mahkamah syariah. Saya menceraikan isteri saya dengan talak 3 ... tiada lagi ruang untuk kami kembali. Puncanya ... isteri yang selama ini saya sayang sangat pada dia tidak belah bagi akhirnya kantoi kerana menduakan suami melalui hubungan dengan lelaki kawan lama yang muncul hubungi dia melalui facebook.

Saya telah lebih 2 bulan menyiasat kegiatan mereka yang bermula dengan tegur menegur di facebook.. saling mencurah perasaan rindu dendam... akhirnya membawa kepada pertemuan sulit hingga mereka terlanjur. Bila saya dah kumpulkan semua bukti saya pun bentangkan pada dia... akhirnya mengaku lalu saya ceraikan dia serta merta.

Kepada suami suami sekelian.... berhati hati dengan aktiviti isteri anda di facebook. Mereka mungkin akan curang pada bila bila masa. Jika anda sekelian ingin belajar bagaimana untuk menceroboh masuk akaun perempuan curang seperti itu sila email saya. Saya ada kaedah yang efisen dan terbukti berjaya membongkar hubungi sulit isteri saya.
:eek::-$

Perempuan tu memang sundal kot.. Sanggup membelakangkan suami..

Sebab tu sabda rasul cakap apa yg paling besar sekali dalam muka bumi?

Jawapan dia nafsu...

Jauhilah dari kami semua..

Amin...
 

FendyAziz

freshman
Joined
Apr 15, 2009
Messages
3,541
Points
0
bukan salah facebook..tapi salah pengguna facebook..

kalau kita bawak kereta takde lesen, lepas tu eksiden..takkan nak salahkan kereta plak..

tuhan dah beri akal kat manusia, so pepandai lah guna..fikir mana baik mana buruk..

:D

lawak r ko ni...
 

emf

Newbie
Joined
Dec 8, 2009
Messages
191
Points
16
Bila baca...mesej ni simpati yg amat sangat kat saudara kita tu...semoga kita jadikan pengajaran dan tauladan
 

laser

Newbie
Joined
Apr 2, 2010
Messages
2,031
Points
38
kesimpulannya kawin lah dengan perempuan yang buta IT..kawin tu biarlah dengan perempuan, jangan dengan betina..
 
Top