Dalam Negara iPhone 7 di Malaysia dianggar berharga RM3,199-RM4,799

Joined
Feb 10, 2009
Messages
22,265
Likes
15
Points
38
Offline
#1




KUALA LUMPUR 27 Sept. – Peminat tegar iPhone 7 baharu keluaran Apple Inc., bakal memasuki pasaran Malaysia pada awal Oktober ini dengan harga anggaran bermula RM3,199 sehingga RM4,799.


Laman web e-dagang Malaysia GEMFIVE telah mula mengambil pratempahan untuk unit iPhone 7 yang disenaraikan sebagai unit rasmi Malaysia.

Menurut GEMFIVE, iPhone 7 berkenaan memiliki waranti daripada Apple Malaysia dan iPhone 7 32 gigabait (GB) dijual pada harga RM3,199, iPhone 7 128GB (RM3,699) dan iPhone 7 256GB (RM4,199).

“iPhone 7 Plus 32GB berharga RM3,799, iPhone 7 Plus 128GB (RM4,299) dan iPhone 7 Plus 256GB (RM4,799).

“Kesemua iPhone 7 dan iPhone 7 Plus boleh didapati pada akhir Oktober dan mereka menawarkan sifar peratus pelan ansuran,” jelas laporan portal teknologi, SoyaCincau.com di sini hari ini.

Pada bulan lalu, GEMFIVE telah mendedahkan ciri-ciri komputer rasmi dan harga untuk Huawei Honor 8 sebelum pelancaran rasminya di Malaysia.

Walaupun Apple masih belum membuat pengumuman rasmi, harga yang ditawarkan oleh GEMFIVE itu kelihatan agak konkrit berbanding pasaran lain.

Pembeli juga boleh meng*harap*kan empat syarikat telekomunikasi besar di Malaysia yang menawarkan pratempahan serta pelan kontrak untuk iPhone 7. - Utusan
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#2
Sekarang dah ade ke kat pasaran malaysia ni?
ak nak tukar iphone 5s ak terus lompat iphone 7 hahha
orang kaya la katekan lol hhuhuhuh
 
Joined
Oct 7, 2011
Messages
31
Likes
2
Points
8
Offline
#3
HHAHAHAAHAH terus lompat mcm kangaroo
dengar cite nak dekat dah ne launch hahaha
aqu pon dah lama pakai iphone 4s ni lagi sedihhh
 
Last edited:
Joined
Sep 8, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#4
nak pakai sgt ke? sebab launch setau i memang lambat lagi
boleh pre order kat celcom hahaha
esk last day rasenye boleh collect 14hb
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#5
nak pakai sgt ke? sebab launch setau i memang lambat lagi
boleh pre order kat celcom hahaha
esk last day rasenye boleh collect 14hb
oh ye ke? bukak lagi nak pre order? nak pre order mcm mne? sebab sy memang celcom users pun..
nak kne pkai ape2 plan celcom ke?
 
Joined
Aug 21, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#6
Ai beli kat Digi store... murah jek pakai plan postpaid dia, lepas tu dapat la iphone 7.. 32GB,
RM 2908 jek hmmmm tapi x sure la telco lain kan tapi based on what my friend told me la digi yg paling murah so far..
try la pre order kat Digi...
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#7
oh ye ke? bukak lagi nak pre order? nak pre order mcm mne? sebab sy memang celcom users pun..
nak kne pkai ape2 plan celcom ke?
nak preorder boleh pegi kat bluecube lah kalau tak pun boleh buat online je kat bluecube..
tapi awk celcom users, plan first gold ke first plantinum?? sebab 2 plan ni je yg boleh
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#8
Ai beli kat Digi store... murah jek pakai plan postpaid dia, lepas tu dapat la iphone 7.. 32GB,
RM 2908 jek hmmmm tapi x sure la telco lain kan tapi based on what my friend told me la digi yg paling murah so far..
try la pre order kat Digi...
Hmmmm compare dgn celcom, DG punye plan bkn x bagus tapi coverage slow siket la then devices dia boleh tahan mahal
dari celcom tau babe so, u dah rugi dari segi harga... sebab celcom baru rm 2700++ kalau signed up dgn plan telco..
 
Joined
Aug 22, 2011
Messages
13
Likes
0
Points
1
Offline
#9
Kat lazada pn ade jgak cuma mahal dia jual nak dekat 5k je iphone 7... tapi import
dari luar negara lah ngehehengheehe
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#10
nak preorder boleh pegi kat bluecube lah kalau tak pun boleh buat online je kat bluecube..
tapi awk celcom users, plan first gold ke first plantinum?? sebab 2 plan ni je yg boleh
sy pakai plan first gold tapi lame punya x pe ke? sebab sy x penah pun nak beli hp kat mane2 center hehe
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#11
Kat lazada pn ade jgak cuma mahal dia jual nak dekat 5k je iphone 7... tapi import
dari luar negara lah ngehehengheehe
hmmm mahal sebab import... bukan x nak beli import sebab version dorg lain dgn kat malaysia ni kang terkial2 nak pakai hahaha parah jugak..
 
Joined
Sep 8, 2013
Messages
15
Likes
0
Points
1
Offline
#12
sy pakai plan first gold tapi lame punya x pe ke? sebab sy x penah pun nak beli hp kat mane2 center hehe
ahhh boleh je kalau awk nak sebab org celcom mesti happy punye kalau u renew plan and ikat contract
2 tahun.. heheheehe nanti lepas 2 tahun, awk tak nak pakai plan first gold tu pun tak pe.. kalau baru pakai setahun, awk kena bayar penalty je la tapi phone still awk punye...
 
Joined
Sep 21, 2016
Messages
10
Likes
0
Points
1
Age
28
Offline
#13
ahhh boleh je kalau awk nak sebab org celcom mesti happy punye kalau u renew plan and ikat contract
2 tahun.. heheheehe nanti lepas 2 tahun, awk tak nak pakai plan first gold tu pun tak pe.. kalau baru pakai setahun, awk kena bayar penalty je la tapi phone still awk punye...
ohhh mcm gitu boleh lah nanti pegi bluecube kena cepat dah lah hari ni last pre order plak tu huhuhuhu
setakat 2 tahun ikat tak jadi masalah la janji iphone dapat ori punye hehehehe thanks
 
Joined
Dec 21, 2016
Messages
14
Likes
0
Points
1
Age
25
Offline
#14
Video ini adalah gambaran penuh apa yang saya akan lakukan dalam tutorial bersiri ini untuk mencipta laman e-commerse dengan kos yang rendah dan berpatutan.

Video bersiri ini, sangat sesuai kepada mereka-mereka yang ingin menjual produk masing-masing secara atas talian.

Jangan lupa subscribe !






KUALA LUMPUR 27 Sept. – Peminat tegar iPhone 7 baharu keluaran Apple Inc., bakal memasuki pasaran Malaysia pada awal Oktober ini dengan harga anggaran bermula RM3,199 sehingga RM4,799.


Laman web e-dagang Malaysia GEMFIVE telah mula mengambil pratempahan untuk unit iPhone 7 yang disenaraikan sebagai unit rasmi Malaysia.

Menurut GEMFIVE, iPhone 7 berkenaan memiliki waranti daripada Apple Malaysia dan iPhone 7 32 gigabait (GB) dijual pada harga RM3,199, iPhone 7 128GB (RM3,699) dan iPhone 7 256GB (RM4,199).

“iPhone 7 Plus 32GB berharga RM3,799, iPhone 7 Plus 128GB (RM4,299) dan iPhone 7 Plus 256GB (RM4,799).

“Kesemua iPhone 7 dan iPhone 7 Plus boleh didapati pada akhir Oktober dan mereka menawarkan sifar peratus pelan ansuran,” jelas laporan portal teknologi, SoyaCincau.com di sini hari ini.

Pada bulan lalu, GEMFIVE telah mendedahkan ciri-ciri komputer rasmi dan harga untuk Huawei Honor 8 sebelum pelancaran rasminya di Malaysia.

Walaupun Apple masih belum membuat pengumuman rasmi, harga yang ditawarkan oleh GEMFIVE itu kelihatan agak konkrit berbanding pasaran lain.

Pembeli juga boleh meng*harap*kan empat syarikat telekomunikasi besar di Malaysia yang menawarkan pratempahan serta pelan kontrak untuk iPhone 7. - Utusan
 
Top