Investment kat hsbc lebih murah sakes charge berbanding public mutual

Joined
Dec 25, 2007
Messages
198
Likes
0
Points
16
Offline
#2
Just quote balik jawapan sy bg dr thread sebelah..

2.7% charge tu utk cash investment or EPF? Service charge Public Mutual adalah 5.5% utk cash investment, 3% utk EPF investment..
Service charge yg rendah bole jadi suatu kelebihan tetapi bukanlah penentu yg dana itu bagus..yg penting pelabur kene tau & selidik risk profile dana adakah agresif/moderate/low risk? islamik atau konvensional? ekuiti/balanced/bond? track rekod dana tersebut utk tahun2 seblumnya pun kene kaji dan lain2 lagi...kalo invest dalam public mutual, agent akn beritahu perkara ni pada u seblum invest..

Tak dinafikan ada fund house / company yg offer service charge yg rendah tetapi biasanya ia tidak menggunakan agent..pelabur uruskan sendiri pelaburan dari awal sampai akhir..
 
Joined
Mar 22, 2012
Messages
17
Likes
0
Points
0
Offline
#3
Cash investment. Tapi you're right hsbc tak pakai agent. Fund yg biasa di promote pacific dana aman, prudential dana ilham, aiiman growth fund, dan ada gak fund-fund cimb yang return pun leh tahan. Sales charge 2.7% je
 
Top