internet slow lagi? cabel dasar laut APCN2 ada prob lagi?

Joined
Feb 13, 2006
Messages
2,660
Likes
5
Points
38
Offline
#1
Dapat email dari hosting luar cakap ada prob kat APCN2 sejak haru lepas :

Latest News :

A segment of the Asia-Pacific Cable Network 2 (APCN2) undersea cable network between China and Taiwan suffered a serious cable fault on Wednesday, August 12, 2009 causing Internet traffic to be rerouted onto other undersea cables around the world and slowing Internet access for some users in Southeast Asia.

Due to this re-routing of internet traffic, users around the world may experience slowness while accessing certain websites/email.
mmg perasan slow terutama bila office hrs.

korang camne ok ke slow gak?
 
Joined
Mar 22, 2007
Messages
754
Likes
0
Points
18
Offline
#4
3G aku pun slow gak .. kabel dasar laut dengan 3G ada kaitan tak? hehe :D
 
Joined
Sep 22, 2008
Messages
1,909
Likes
2
Points
38
Age
32
Offline
#5
emmmmm. dah pulih kot.. harap TM cepat atasi masalah
 

nandoi

freshman
Joined
Feb 22, 2009
Messages
373
Likes
0
Points
0
Offline
#6
Streamyx Dah Ok Tapi Celcom Punye Line 3g makin hari-makin Slow lah ..Dulu laju aje.....Hampeh tul
 
Joined
Mar 16, 2009
Messages
2,886
Likes
2
Points
38
Offline
#13
peh mmg slow skrng ni.. nk bukak max 2 browser je, klu x yg len xjln.. da xleh bukak byk2 nk donlod pun lembap.. adoi
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,721
Likes
0
Points
38
Offline
#14
bukan internet skrg nie pakai setelit ker..??? takkan pakai kabel lagi kot...
 
Joined
Oct 27, 2008
Messages
519
Likes
0
Points
18
Offline
#15
tu la..sy semalam paling teruk kena kt Penang ni..nak bukak FileZilla
upload materials ke hosting pun tak lepas.

Tp malam ni dah start ok dah.
 
Joined
Feb 10, 2009
Messages
13,721
Likes
0
Points
38
Offline
#16
patutla nak download tadi tgk speed 2.1kb/s jer.. same cam download gune dial up tmnet prepaid..
 
Joined
Jun 12, 2009
Messages
2,104
Likes
5
Points
38
Offline
#19
tu la..sy semalam paling teruk kena kt Penang ni..nak bukak FileZilla
upload materials ke hosting pun tak lepas.

Tp malam ni dah start ok dah.
Jangan dikata FileZilla, berukbanzilla pun x leh nak dibuka... FileManager cPanel pun x leh nak dibuka.. Peh..... sampai lah kul 9 lebih tadi..

Fuh.. Terbantut cendawan aku.. ngeh3x...


Skunk ok r sikit. tengah dok godek2x info kat WC...


Alahai2x internet. Dah dasar Internet Marketer. No Internet No Duit...
 

ardeo

freshman
Joined
Sep 8, 2009
Messages
4
Likes
0
Points
0
Offline
#20
Patut ler dari tadi tak leh download banyak barang. Nak buat payment through 2CO pun asyik loading jer...last2 cancel...sori la Gobala tak dapat proceed.
 
Top