Internet bisnes boleh berjaya ke?

Joined
Feb 12, 2008
Messages
1,789
Likes
46
Points
48
Offline
#21
Boleh berjaya atau tidak?

jawapannya... TIDAK!...

(tapi hanya utk yg skeptikal dan malas aje, peace!)
 
Joined
Oct 15, 2009
Messages
18
Likes
0
Points
0
Offline
#23
mestilah boleh.. takkan ada orang meniaga kat internet kan? klakar plak rasanya soalan mcm ni..
 
Joined
Aug 31, 2008
Messages
5,360
Likes
7
Points
38
Age
33
Offline
#24
mesti la boleh berjaya ngan internet bisnes nih, tapi kena la usaha 101%..
jgn malas...kalo rajin, insyaallah leh jadi cam irfan khairi tuh..
 
Joined
Feb 12, 2009
Messages
304
Likes
1
Points
18
Offline
#25
Kalau kena gayanya, sesiapa pun boleh berjaya dalam bisnes ni.. Saya pun tengah belajar internet bisnes, tapi yakin kalu GIGIH, TABAH dan RAJIN berusaha, Allah akan bersama kita.
 
Joined
Nov 7, 2008
Messages
2,231
Likes
2
Points
38
Offline
#26
first thing, sorry, saya budak baru dlm internet, tp semangat nak buat biz.. ada sesiapa boleh share biz secara online tak? pls emel sy

yloria.ju@gmail.com
Salam..newbie ye..aku cdgkan ko buat kajiah dulu kat forum nie..atau ko buat mcm aku..test satu2..jatuh, bagun..jatuh lagi..then, bangun..hehe..ingat hampir dah jadi bangang..hehe.tapi last2, internet biznes nie..memng masyuk...susah ke? sape kate susah..senang je beb..kate sacmmer..tido pun duit masyuk..haha...

P/S: Ape2 pun..kite perlukan pengorbanan..kalau tak berkorban , jgn harap nak dapat balasan..that is the life!..peace, no war! solat tiang agama
 

codak

freshman
Joined
Apr 24, 2009
Messages
567
Likes
0
Points
0
Offline
#27
nk dpt 10A dplm SPM kena blajar rajin kan so nk jadi jutawan kena la belajar rajin2 gak
so konsep sama
 
Joined
Sep 18, 2009
Messages
340
Likes
1
Points
0
Offline
#28
tu la dah nama nak jadi usahawan..mesti akan jatuh dulu sebelum berjaya.
kalu dengar kisah2 kejayaan org yg dh berjaya x de yg mula dgn senang.hehehehe...
moral of the story..memang susah sebenarnya...kn byk bersabar dan usaha
 
Joined
Aug 27, 2008
Messages
1,848
Likes
2
Points
38
Offline
#29
Berjaya itu satu topic yang very subjective. Kita tak akan pernah berjaya dalam Internet business sekiranya kita tak letak petunjuk aras untuk kita cuba kejar dan capai.

Hidup ni kena sentiasa ada target, walau sekecil mana pun. Tanpa target tak ada erti perjalanan hidup kita ni. Samalah juga dengan Internet business.

Bagi saya cara untuk berjaya kena mula pada macam mana kita plan kejayaan kita pada setiap aras. Kena ada plan macam mana nak target aras 1, aras 2, aras 3 dan seterusnya.

Contohnya: Masa saya mula-mula involve Internet business saya letak satu penanda aras pertama saya untuk, lepas baya bill bulan2. Lepas tu bila dah berjaya saya kena pastikan saya maintain setiap bulan.

Dah lepas aras pertama baru saya target penanda aras kedua, iaitu nak lepas cover simpanan kurang2 RM1,000 setiap bulan.

Dan begitulah seterusnya.. Dan penanda aras ni kita jangan pernah habis, kena ada sentiasa yang baru setiap kali kita berjaya capai yang lama dan kena pastikan setelah kita capai, kita kena sentiasa capai tiap-tiap bulan..

Macam tu baru la ada makna perjalanan Internet business kita. Alhamdulilah saya dah praktikan sejak dulu lagi dan hasilnya.. baru saya tahu yang rezeki tu tak sesusah mana nak cari sebenarnya..

Akhir sekali, lengkapilah perjalanan itu dengan sentiasa bertawakal kepada Allah. InshaAllah kita akan sentiasa berjaya, sebab itu sudah dijanjikan..

Wasalam..
 
Last edited:
Joined
Jan 22, 2006
Messages
1,053
Likes
8
Points
38
Offline
#33
berjaya ke tak, aku bersyukur kerana Allah memanjangkan hayat, berikan nikmat utk melalui perjalanan hidup yang paling indah ..walaupun tidak kaya, janji bahagia ...janji tak serabut ...samada 10k sehari, 10k sebulan atau 10k setahun...nikmat tu hanya sementara sahaja ..percayalah
 

miskhi

freshman
Joined
Sep 6, 2006
Messages
598
Likes
1
Points
18
Offline
#35
untuk pengetahuan rizal saya baru sahaja menceburi perniagaan internet dan belum sampai 2 bulan. Setakat ini kalau dikatakan berjaya tidakla lagi tetapi alhamdulillah bolehla bayar bulanan 2 biji kereta ermm..

Apa yang penting fokus kepada satu bidang dahulu dan tanya diri anda apakah yang anda mahir contohnya perniagaan, pengaturcaraan, design (kalau ada bidang lain sila tambah) ... semuanya yang aku bold tu sememangnya boleh mendatangkan hasil dan pendapatan di internet..


TETAPI JANGAN LUPA SEKIRANYA ANDA TELAHPUN BERJAYA JANGAN LUPA BERKONGSI ILMU SESAMA MANUSIA (NEWBIE). INSYALLAH TUHAN AKAN LEBIH MEMBUKA PINTU REZEKI ANDA.
huhu masyuk tue bro...projek seterusnye jgn lupeeh:rolleyes:
 

prabu

freshman
Joined
May 10, 2011
Messages
84
Likes
0
Points
0
Offline
#38
yes pendapatan melalui online adalah cara yang baik ......... saya menjalankan perniagaan dalam talian dan mendapat ......... nama domain menjual semula adalah satu perniagaan yang baik, tetapi anda harus mempunyai domain yang baik .....Jika nama domain anda tidak baik, tiada siapa yang akan membelinya ....... Sudah tentu, i domain menjual semula sebagai perniagaan dan mendapati jumlah yang layak kejayaan di dalamnya ..... i mendapat pelan reseller domain saya,melalui laman web ini www.goresellers.com, ia juga menyediakan beberapa pendaftaran nama domain yang terbaik pukal dan menyediakan 2 jenis rancangan dalam bahawa pelan reseller pro menyediakan perkhidmatan reseller tanpa had .........
 
Joined
Dec 5, 2007
Messages
917
Likes
1
Points
18
Offline
#40
Salam semua...
Saya buka thread ni sekadar nak tahu pengalaman mereka yang baru menceburi perniagaan internet adakah betul-betul telah berjaya?
pada beberapa tahun awal.semua gagal.
kini saya fokus hanya biz ebook global market.barulah stabil sikit.
 
Top